Dessa öron..


Idag har jag och Leo varit hos doktorn på ännu en öronkontroll. Han har ju aldrig blivit bra i öronen sedan han hade öroninflammation första gången. Det har varit för lite för att skicka oss till en öronspecialist och för mycket för att bara låta det vara. Så vi har fått gå på en massa återkontroller.
Iaf så sov ju lilleman hos sin mormor och morfar mellan söndag och måndag. Han hade vaknat mitt i natten och gallskrikit och varit som en pinne, men somnat om igen. Och på morgonen hade han haft lite blod i örat och mamma var rätt säker på att han hade spräckt trumhinnan, vilket läkaren kunde konstatera idag. Han hade fortfarande dubbelsidig öroninflammation men värst var det på vänster örat (som hade spruckit). Så han fick en ny pencillinkur, 2 ml 3 gånger om dagen. De andra gångerna har han bara fått hälften, alltså 1 ml 3 gånger dagligen. Sen skickade hon en remiss till öronspecialisten. Så vi får se vad han säger.. Känns iaf skönt att det görs något.
Hur i helvetet vi ska få i honom medicinen är dock en större gåta.. Han tycker att det är så vidirigt att han kräks. Och när han har spytt färdigt sitter man där igen och ska tvinga i honom det... Usch. Någon som har tips på hur man ska få i honom det?

..... Vet ni vilken tid vi vaknade idag?Pappan i huset ringde och väckte oss strax före 9 (!!!!!). Vi hoppas på en lika fin sovmorgon imorgon :-)


Kommentarer
Postat av: Maria & Oskar

Oskar är också ett öronbarn. Däremot har han ätit 5 ml *3 per dag när han varit sjuk. Hämta en spruta från apoteket, håll honom i famnen som när man höll dem när de var små, liggande med huvudet på ena armen. Spruta in antibiotikan i kinden i etapper (beroende på hur mycket det är) och ge vatten ur flaska direkt efteråt. Han kommer troligtvis att protestera men man får väga fördelar mot nackdelar. Frisk och arg eller sjuk och mindre arg? Om man sprutar i kinden "bakom tungan" har de svårt för att spotta ut.



Lycka till!

2010-04-08 @ 21:06:45
URL: http://lose.blogg.se/
Postat av: Stina

Hojja, stackars lilla Leo.

Om det inte funkar att ge i spruta så får du kanske testa att spruta in det i apelsinklyftor eller nå för att kamoflera det lite.. Hoppas att det kommer att bli bra nu, inte kul att alltid ha ont i öronen.

2010-04-08 @ 21:50:01
URL: http://lillstinas.blogg.se/
Postat av: Systeryster

Usch, jag vet precis vad ni går igenom. Tack och lov har Mallis inte haft någon öroninflammation på väldigt länge... Hoppas att ni ska bli av med dem nu!!! Vi ska till farbror doktorn på torsdag för att få allergi medicin till malva, vi rivstartar med pollenallergi redan nu (tydligen vanligast från skolåldern, men hon har ju alltid varit försikommen) Krya på er!!!

2010-04-08 @ 22:26:16
Postat av: Josefine

blanda ut med tex blåbärs soppa eller nåt lättdrucket :) annars är d hårda vägen, alltså spruta i kinden i små doser så det inte blir så mkt i halsen att kräkreflexen sätts igång..

2010-04-08 @ 23:19:44
URL: http://emjowa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0