Helgen


Var ju som jag tdigare skrivit hos läkaren i torsdags och utan större förvåning sjukskrev hon mig på 50% tills jag börjar få havandeskaps. Hon ville egentligen sjukskriva mig på heltid men då var jag tvungen protestera! Min rygg kommer nog överleva att jag jobbar 4 timmar/dag september ut, det är dock inte säkert jag skulle överleva att gå hemma och bara sitta på arslet och vänta i tre månader. Vi kom överrens om att jag skulle komma tillbaka om jag inte skulle palla en havltid. Hittiills har det gott bra, klart jag känner av ryggen men jag tar mig ju ur sängen och kan faktiskt ha ett liv utanför arbetet. :-) I helgen har jag slutat före 12 alla dagar och igår var vi och rantade runt. Idag har jag inlett den vanliga söndagsstädningen.. dock måste ugn, fläkt, avlopp och diskmaskin får sig en ordentlig rengörning idag. Hade även tänkt få upp nyckelskåp & tidningsställ i hallen. Tog bara en kort sittpaus och knappade iväg en beställning från HM. Nu när hösten verkligen är här gapar min garderob hyfsat tom.. jag har i princip inga kläder att ha på mig. Blev dock jävligt irriterad att det stod alla varor fanns på lager men skulle ändå inte kunna levereras förens v. 39 alltså i slutet av sep?! Jaja.. den som väntar på nått.. får helt enkelt gå naken :-)


Nä, nu måste jag klämma en macka och sedan fortsätta med städningen. Och sedan har ju nedräkning börjat.. snart drar alla serier igång igen. Gosh vad nice. :-)  Nä, nu.... over and out


Rikslarm

Och ut går ett rikslarm. Jag efterlyser en viss Markus Lampinen, min sambo. Har inte setts till under den gågna veckan. När han försvann var han klädd i mukisbyxor och en t-shirt med värdelös kondition och början till en kagge. Min kära sambo har livit ersatt av någon som till utsidan kan liknas vid min karl men det finns stora avvikelser i beteendet. Denna karl som tagit min sambos plats har tränat tre dagar i rad och var ute och gick (!!!!!!) idag. Detta har alltså aldrig hänt under våra tre år tillsammans. Vem är det här och vad har du gjort med min karl!? Tips lämnas på telefon eller mail.

Har tillbringat hela förmiddagen framför min skoluppgift och jag är inte riktigt klar än..hade som mål att skicka in den idag innan 00.00. Det sket sig. Får helt enkelt slipa på den imorgon också.
Efter middagen fick jag ett il och stökade ur skafferiet.. och gott folk, där fanns grejer som gått ut under 2006. Helt seriöst. Jag trodde inte att pasta (??) hade ett bäst-före-datum. Vi hade till och med en konservbruk som gått ut under 2007. Med andra ord var det välbehövligt med en utrensning. Hittade även ett kakpaket.. även om mina carvings är extremt starka vågade jag inte äta upp dom. Konstigt nog. Efter denna upptäckt kände jag att jag var tvungen rensa ut frysen också.. där gjordes dock inga anmärkningsvärda fynd.

Nåja, nu ska jag stöka bort och stänga av datorn för ikväll. Sen ska jag lägga mig i sängen och läsa tills jag slocknar. Imorgon måste jag förbi försäkringskassan och hämta nå blanketter och sedan ska jag ju äntligen träffa en läkare för min rygg, och förhoppningsvis leder det någon vart. Så här kan jag ju då iaf inte ha det.

Sov gott! /L

Jakten på.....


Dagen till ära började en timme tidigare än planerat. Det betyder att jag han tvätten innan jag var tvungen göra mig i ordning inför jobb. Morgonen fortsatte i ett lugnt tempo och jag skulle precis börja bege mig till jobbet när jag märker att min cykelnyckel är borta.. Senast jag såg den låg den på golvet i hallen, idag var den borta. Fick panik när jag insåg att jag storstädad igår... ja, det var ju bara slita fram dammsugaren och klippa sönder påsen och tömma den på innehållet. Ja, mycket har jag dammsugit upp på sistone i form av pengar, tops och godis.. men min cykelnyckel. Nä.. Jag fortsatte panikleta igenom hela lägenheten dock utan resultat och tjugo minuter senare fick markus rycka in och köra mig till jobbet. Vid närmare undersökning är nyckeln spårlöst försvunnen.. jag misstänker att det är markus fel. Det vore inte första gången som han slarvade bort mina cykelnycklar:-)

Nåja, helgen som passerat.. passerade i ett långsamt tempo. Vi hann med en kräftskiva och jag hann ta igen all förlorad sömn jag gått mist om under veckans lopp. Nu är det ny vecka, nya tag. Det börjar bli tungt.. skönt att jag ska till läkaren på torsdag. Annars är planen för veckan att jag ska få iväg havanadeskapsansökan (på tok försent, ja vet), lämna in de sista uppgifterna till skolan (den som lever får se) och fixa ett studieuppehåll. Hade även tänkt hinna vila upp mig ordentligt... är så fruktansvärt trött. Varje vaken stund spenderas på jobbet och direkt jag landar här hemma somnar jag. Det finns inte ork kvar till mycket. Förhoppningsvis beror denna eviga/ständiga trötthet på mitt låga blodvärde och att jag blir lite piggare så fort jag fått bukt på blodvärdet.

Nä, nu ska jag lägga mig i sängen och läsa lite Flickan som lekte med elden innan ögona trillar igen. Förresten så har M nattvecka and I hate it!

Z

Min inaktivitet här på bloggen kan bara förklaras med ett ord nämligen dagvecka. Detta innebär att jag jobbar öppning denna vecka vilket i sin tur betyder att jag måste kliva upp oförskämt tidigt (eller JÄVLIGT sent, beror på hur man ser det) och jobbar hela dagen.. Då kan man ju tro att man kommer hem i tid, men det kan jag säga att det gör man inte. Tidigaste dagen har varit strax för sex. När jag sen landat här hemma vid halv sju snåret har jag kastat i mig lite middag (som stått på bordet när jag kommit genom dörren, tack älskling!!) Efter maten har jag tagit mig en välbehövlig dusch och somnat på soffan.. Denna rutin har upprepats hela veckan. Imorgon är sista dagen och jag lämnar restaurangen kl. 12 för att vara ledig till 18 då vi ska på Max Late Summer Party. Men sen mina damer och herrar är det HELG, ledig helg. Det kan jag behöva efter 8 dagars slit med en endaste ledig dag. Behöver jag ens nämna att jag har ont i kroppen?
Denna vecka betyder också att jag inte bara förlorat kontakten med omvärlden utan även med min sambo. Vi har i princip snarkat i kapp på soffan.. Därför tänkte vi göra ett helhjärtat försök att se en film ikväll... kan bara sluta på ett sätt.. :-)

Ihelgen däremot ska vi inte göra destomer än att bara rå om varandra och mysa! Självklart ska vi även ha en kräftskiva med Jonno & Stina. Gott ska det bli. Dock så tycker markus att det är för mycket jobb för så lite kött och jonno tycker att dom kommer i för ful förpackning detta kommer alltså sluta med att jag & stin får allt för oss själva.. och det gråter vi inte för. :-)
Nä, nu ska jag ta en dusch och hoppa i morgonrocken!

fejk


vi stack till banken direkt markus slutade 15, men tror ni inte att den där ryssbanken stängde 15? Nytt försök görs imorgon. Hur som helst for vi och handlade direkt, när vi kom hem gjorde jag romröra på fejkrom. Och som att dom blev goda..... mmmmm.. gjorde mig två mackor men markus stal den ena när jag hämtade ett glas juice. Surt sa räven. Nä, nu ska vi göra middag. Vi ska trotsa den tråkiga vardagsmaten och göra tacos. Mumma! Med oss hem från affären fick jag även kräftor.... Nu har vi farligt mycket gogrejer i kyl och frys. :-)

Nä, dag för tacos. Sen? Möjligen en film. Såg Felon för någon kväll sen.. grymt bra film. Se den! :-)


Ledig dag


Ja, min lediga dag.. Dagen startade klockan 08,00 (då hör det till att jag kom ifrån jobbet 22.30). Gjorde mig iordning och for till barnmorskan. Träffade den nya barnmorskan idag, som jag bara pratat med över telefon och som inte imponerat speciellt mycket på mig, men måste faktiskt säga att hon var riktigt gullig. Vi tog prover och hon kunde konstatera att mitt blodvärde hade tagit en drastisk sväng neröver.. Kan bero på att jag dragit ner på dosen järntabletter innan jag egentligen började äta på riktigt. Men nu är hon stenhård att jag måste äta minst en tablett, helst två, per dag. (två är enligt mig en större omöjlighet). Sfmåttet mätte 24 cm och bebis hjärtljud låg på 138. Fick dessutom mitt havandintyg så nu ska jag fylla i hanvandeskapsansökan och skicka in och hålla tummarna att jag får full. Isf har jag inte många veckor kvar att slita. Ska också nämna att vi kliver in i v. 26 idag.. helt sjukt vad veckorna flyger förbi!

Ihelgen så har jag jobbat under tiden har markus (läs markus pappa) lagt klart alla lister överallt. Dessutom köpte vi ett nytt tvättställ som monterades in och lämnade mycket mer plats i badrummet. Slet ut alla fula hyllor och och krokar och det gamla fula spegelskåpet.. Den ruttna lampan måste jag dock leva med någon vecka till, tills vi har hunnit till ikea och fått oss dom nya lamporna och massa annat till toan. Det börjar faktiskt mer och mer likna ett hem.

Ska ta och städa till här hemma och skriva en matlista.. sen ska vi åka och storhandla när markus kommer hem. Måste även åka förbi banken och fixa min internetdosa som har varit ur funktion sedan sisådär en månad tillbaka.

Nä, har fyra dagars slit bakom mig och fyra dagars slit tills det är helg. Det väntar en dagvecka som avslutas på fredag med Max Late Summer Party.. ska hjälpa till och mingla lite bland höjdarna inom branschen :-) Det är 60-talstema, men vi får väl se vad jag kommer i för kläder. Till helgen så ska jag ha en efterlängtad kräftskiva om jag så måste äta själv. Har varit grymt sugen på både kräftor och surströmming nog länge nu.. måste stilla iaf en av mina lustar. Sen ska jag parata med mamma och bjuda in mig själv på en surtörmmingsmiddag.

Nä, nu ska jag städa upp lite här och invänta markus.  Ha en fin dag!!!

drop dead


Ja, vad ska man säga? Efter morgonens dåliga start väckte jag markus och vi åkte och handlade lite frulle och for förbi k-rauta och kollade på ett nytt tvättställ. Vi hittade ett också.. men det kostar att vara med. Ja, vi får se om det blir denna månad eller nästa..
Markus släppte av mig hemma och fortsatte till jobbet. Jag åt några mackor och efteråt bestämde jag mig för att viga denna onsdag åt hemmet och röjja upp här (vilket behövs). Så jag bestämde mig för att tom hösta till lägenheten och byta gardiner.. Hann såklart bara upp på stolen när telefonen ringde och när jag skulle av ramlade jag och la all min vikt på mitt dåliga knä så det hoppade ur led och jag blev liggande på golvet. Arg, ledsen, frustrerad och i fruktansvärd värk halvgrinade jag fram till markus i telefonen att jag hade ramlat från stolen men under omständigheterna mådde hyfsat bra. En stund senare kommer markus inspringande genom dörren för att kolla att allt verkligen hade gått bra. Han är alldelesför go. Min älskade ängel, mitt allt.

Skit dag.

Nu ska jag göra middag. fläskfie, sen fortsatta dagen i samma tempo, det vill säga på soffan. För att peppa inför imorgon. urinprov på morgonen, sen jobb.. Självaste halta-lotta med bruten rygg. Det kommer bli succé.


min nya okompetenta idiot till bm


Jag är så jävla förbannad just nu.............................det finns inget slut.

Efter gårdagen missöde, jag missade telefontiden till barnmorskan med 5 minuter, steg jag upp i god tid idag. Jag började ringa min nya barnmorska, som jag inte träffat ännu utan som jag har första besöket hos på måndag. Det tog hela 28 minuters telefonterrande från min sida innan hon äntligen tog mitt samtal. Jag förklarade mitt ärende och hon svarade genom att ta fram min journal när hon sen säger att jag har ringt till en barnmorska och att jag borde vända mig till en läkare istället. Sedan börjar hon förklara en barnmorskas arbetsuppgifter när jag avbryter och säger att jag ringer till dig för att jag är gravid i 25:te veckan och är din patient och för att min förra barnmorska bad mig kontakta dig om min rygg blev värre. Efter ett tag gapskrattar hon och kunde ju se att "jamen titta, du var ju gravid.... och på min lista, lustigt" gapskrattet försätter och jag avbryter henne på nytt med att förklara lite bättre om mina tidigare problem jag haft med ryggen, att det blev bra efter semestern men att det kommit tillbaka igen. Hur det gör ont, när det gör ont och så vidare. Vet ni vad hon svarar? Att jag nog har urinvägsinfektion? Vad fan, är hon seriös tänker jag?! Jajjemän, imorgon ska jag och lämna ett urinprov för att hon var minsann säker på att det var urinvägsinfektion. Ja, jag har haft urinvägsinfektion förr.. Inte hade jag då värk som började i svanken och ilade sig ner i baken och benen, mina ben krampade inte och min rygg kändes inte som att den skulle gå av så fort jag rörde på mig. Sen avslutar hon med att jag ringer om det är nått fel på fredag, annars ses vi på måndag (då vi har avtalad tid). Ja, då kan väl du komma och skrapa upp mig från stengolvet på max?! FÖr där lär jag nog befinna mig.. halvdöd.

Åh, så jävla värdelös.........................Att det ens fanns så jävla värdelösa människor inom vården? Vart fan har hon tagit sin jävla examen.... Jag är så jävla frustrerad och inte fan kommer min jävla rygg att bli bra av att jag ska pissa i en jävla mugg. Satans jävla kärring jääääääääääääääävel.  

Nu ska jag väcka markus och svära ut min ilska på honom och förklara varför ini helvete vi måste åka och hämta en jävla urinkopp på vc. BLÄ

Snälla, skjut mig!

Med risk för att smitta.....

Ja, min rygg är helt messed up. Jag vet inte vad jag ska ta mig till.. har så fruktansvärt ont och det finns ingen ligg/sitt- eller ståställning som avlastar ens lite. Det ilar från svanken neråt mot benen vilket leder till att jag får någon sorts kramp i benen. Dessutom strålar det även uppåt i ryggen längst högra sidan.. Imorgon ska jag ringa min barnmorska så jag får det här fixat. Jag är less, frustrerad och har ont. Som att det ens nästan skulle vara det enda..
Järntabletterna har bokstavligen messat up min mage.. Ja, nog är det förjävla härligt att ha magknip av och till dag in, dag ut. Om jag inte äter tabletterna är jag yr och har världens huvudvärk. Välj själv.. pest eller kolera!
Kan dessutom inte ta några tabletter för sura uppstötningar i samband med järntabletterna.. så jag får minsann leva med denna förbannad halsbränna och sura uppstötningar. Myten säger att om man har mycket halsbränna och sua uppstötningar så kommer man föda ett barn med mycket hår.. = bebis kommer vara heltäckt med lång man.. tyckte jag såg en hårig bringa på ulbilden. :-)
MEN till saken hör att jag inte har mått speciellt illa under min graviditet.. Och jag kan nog räkna antalet gånger jag spytt på två händer och sisdär 8 fingrar..  Ja, jag ska väl skatta mig lycklig? Jag hörde att om man haft en jobbig graviditet får man en lätt förlossning.. Då kan jag gott konstatera att vårat barn kommer med storken.. möjligen från tattarlasset. Det kan jag leva med :-) Nä, 105 oförglömliga dagar to go..

Så till de lite mindre deprimerande hödjpunkterna i min ack så glamorösa vardag.. Stockholmbesöket är bokat till den 18-21 september. Nu ska bara flygbiljetten bokas. Så jävla freakin nice.

Eftersom vi saknar ett badkar ska jag ta en lång och varm dusch och sedan inta morgonrocksläge och lägga mig till rätta i sängen och läsa!

Jag tar och avslutar med lite nya bilder från idag. v. 24+1. :-)





hemmafru

Min lediga dag, och god vad välbehövlig. Igår när jag stämplade ut (på tok för sent) hade jag över 50 timmar på en vecka. Var dessutom ledig onsdag och torsdag. Och imorgon går jag på kvällsvecka som avslutas 22.00 på fredag och sen är det ledig helg :-) Gah vad härligt!

Hur som helst har jag tvättat heöa dagen.. dock är tvättmedlet slut så markus åkte och handlade. När han kommer tillbaka ska jag sätta igång en maskin och ta en lång och välbehövlig dusch.. Så kanske, kanske, jag tar mig ur min morgonrock. Kan förövrigt konstatera att det var en bra investering.. morgonrockarna används flitigt.

Nä, nu kom markus hem med mina ingridienser.. så nu ska jag baka chokladbollar och bullar :-)  Fast först en lyxfrulle!!


RSS 2.0