Uppdate


Skrev ett inlägg tidigare men det är nu spårlöst försvunnet.. lite less. Så jag får väl knåpa ner några rader.
Sen sist jag skrev har det hänt en del.. I torsdags så hade vi hit en mäklare som hade goda nyheter.:-) Fast det lämnar jag till någon annan gång. Igår var ju M ledig så vi var och rantade runt en hel del och var förbi och hälsade på Björn, Sofie och Seth. Kvällen spenderades framför tvn och vi var i säng (pinsamt tidigt). Idag har hela familjen varit ute på en långprommis i det härliga vädret, varit förbi hos Stina och Jonas. Markus åkte iväg på hockey medan jag och Leo kollade matchen från tvsoffan.
 
Leo har nu funnit och börjat (så smått) behärska sina händer.. Han ligger i babygymmet och slår för fulla muggar och har hur kul som helst. Alla leksaker (och allt annat) som sticks i händerna på honom tar han till munnen för provsmakning.. Våran stora kille!!

Markus har lagat middag, baconinlindad fylld fläskfile med potatisgratäng,
Leo har äntligen kommit till ro och somnat så jag måste gå och ta hand om en kiss och bajs (!!!) incident som Leo lyckades ställa till med innan han somnade. Sen är det mat. Nu luktar här surbajs.... Trevlig lördag!

Nä, jag måste blåsa liv i bloggen.. på allvar. Jag lovar att vara bättre med uppdaterngarna. Vid dessa enstaka tillfällen är det stor risk att jag missar att sätt ord på stora händelse, virrig och glömsk småbarnsmamma som jag är.. Nä, jag ska ta mig i kragen. På riktigt.

Prestationer


Kan nu meddela att Piteå Stadskyrka är bokad den 21/2 kl 15 för dop. Kontaktat mäklaren om värdering så dom skulle ringa upp så vi kunde boka tid. Andra tvättmaskinen är igång...
Som sagt, flitetlampa. Jag tycker att jag har åstadkommit ganska mycket sen sist. Men jag har MYCKET kvar. Om dessutom mäklaren ska komma hit och kolla är det ju kul om det är städat och inte ligger kläder och leksaker över hela golvet, toan är full med använda blöjor.. ja, ni vet.

Förresten, fortsättningen på FK-historien. Markus fick ett brev idag om att han var tvungen skicka in sina inkomstuppgifter igen, den här gången med en underskrift från lönekontoret,, och om FK inte tillhandahar papprena innan den 10/2 läggs ärendet ner pga av avvisning. Då måste vi öppna ett nytt ärende med handläggningstid på minst fem veckor.. SERIÖST?! Vi ringde dit så sent som förra veckan för att kolla att dom hade alla papper för att kunna behandla ärendet och då hade dom det... Fyfan... förbannad är bara förnamnet på vad jag är! Min 7 veckors gamla son skulle göra ett fan så mycket bättre jobb än våran handläggare. Nåja, brevväxlingen fortsätter.

Flitig


Vi har hunnit vara i väg på BVC för vägning, vågen stannade på 4970 gr.. SÅ nära 5 pannor. Kurvan går spikrakt upp och han börjar närma sig mittersta linjen på normalkurvan.
Ska testa intensivamma och öka mjölkproduktionen för att testa om han blir mindre knorrig på kvällarna. Han har ju en tendens att ligga och knorra en hel del innan han tillsist somnar. 
Har dessutom hunnit slå i gång en tvättmaskin och ringt pastorsexpiditionen. Men dom hade lunchstängt, antar att prästar och prästinnor också måste äta.. Så får helt enkelt ringa tillbaka efter klockan 13.
Och klockan är inte ens 12.30...... Vid den här tiden brukar vi fortfarande befinna oss i sängen i djup dvala.

Igår hade jag och Leo en heldag med Stina och Tuva. Dom kom hit kring två, sen begav vi oss ner på stan. Mötte upp med Leos gudmor Emma som var och shoppade i stan.:-) Efter vi gjort några stan så sa vi hejdå till Emma och lämnade henne hos frissan och vi begav oss hem, med ett stopp på godisaffären (såklart). Vi skulle se film.. men det slutade med hockey. Trevligt var det iaf;-)

Nä, nu ska jag ringa mäklaren! Flitets-lampa lyser över mig. Kanske får man nånting vettigt gjort idag ändå. Hej så länge!


krångel


Dagen har gått bra, vi övelevde. Även om herrn har en tendens att hålla sig vaken dagarna i ända när markus är på jobbet. Så allting blir liiiiite besvärligare när man är född med bara två armar.. skulle behöva minst två till!

Nu är iaf alla räkningar betala, 26 minuter efter att lönerna trillat in (trillade dom ut igen!). DET ska jag göra till en vana, grymt skönt att ha det ur världen. Så nu är vi skuldfria:-)

Dock är jag grymt irriterad över att markus inte har fått utbetalningen från FK för pappadagarna som han tagit ut i samband med Leos födsel. Vi skickade in dom papprena för över tre (!!!) veckor sedan.. I samma veva skickade vi in nå uppgifter om barnbidraget och efter bara någon dag fick vi bekräftat hem i brevlådan att barnbidraget skulle börja betalas ut. Alltså hade breven kommit fram. Nåja, förra veckan så ringde markus dit för att kolla hur det gick.. och som vanligt kan dom inte svara på ett skit. Jo, hon kunde se att papprena kommit in men inte om ärendet börjat behandlas, inte heller kunde vi få prata med den som hade hand om ärendet. Och sen avslutade hon med att typ säga att pengarna skulle komma så småningom men att det kunde dröja upp till fem (!!!!!!!!) veckor innan dom hamnade i våra händer.. Suck!
det hade ju varit grymt roligtatt ha dom nu.. men what to do? inte ett piss förutom att vänta.

Nä, nu ropar mina karlar från sängen.. det är dags att slå igen dom blå! Imorgon bir det stan med Stina och Tuva, Angelika och Alfred. Dagen ska avslutas med middag här och sen en film och snask. Det ska bli kul!!

God natt!!

Helgen



Fredagkväll spenderades i hemmet lugna vrå.. Såg Let's dance och låg på soffan. Jag fick dessutom spendera natten i min stora älsklings famn för första gången på sju veckor. Leo sussade så sött i sin egen säng..
På lördagen kom Danne hit, vi åt middag och såg hockeyn. Efter hockeyn begav vi oss till Jonas, Stina och lilla Tuva och spenderade kvällen där.
Igår mötte vi upp Stina, Jonas och Tuva på Babyproffsen där som hade utförsäljning..halva priset på hela butiken. Så jag hittade mig en bröstpump och så köpte vi en gåstol till prinsen:-) Efter shoppingen åkte vi tillbaka till Jonas och Stina.. Jonas åkte och jobba och Markus åkte hem. Så jag och leo myste lite med stina och tuva innan pappa kom och hämtade hem oss. Vi hann bara hem så kom Emil och Johanna, och dom hade med sig en äppelpaj och vi stod för filmen.

Då var det ny vecka.. efteriddagsvecka, så pappa markus är med andra ord borta mellan 14-23, jättekul! Nåja, min plan är att boka en kyrka till dopet och ringa mäklaren och boka tid för en värdering av lägenheten.

Dag att get down to buisness.


Leo har fått sig en ny tjej, Tuva. Visst är dom för söta?! :-)


Framsteg


Tänkte hinna snöra in ett inlägg innan lillemannen ska utfodras och Let's dance börjar om!

Igårkväll så gick vi och la oss i tid eftersom vi skulle vakna till alarmet. Leo somnade utan större problem i sin säng... Jag å andra sidan hade ruskigt svårt att somna. Låg och läste till sent in på natten.. när jag äntligen lyckades somna så vaknade såklart Leo för en slurk. Men som tur var så somnade han om i sin säng (!!!!) direkt. Sen vaknade han när pappa kom hem vid 06 och då somnade han däremot inte om. Så då fick han komma över till våran säng. Vilka framsteg! :-)

Idag kom Terese och barnen hit och vi begav oss ut på stan, avrundade det hela med ett besök på Kioskpiraten och inhandlade det sedvanliga helgslisket:-) Sen har vi haft Elin på besök,mera kaffe och surr. Det var trevligt! Nu ska vi se Let's dance och hugga in på godispåsen,,, Sen ska vi se film, den första sen Leo föddes:-)

Trevlig kväll!

dömt att misslyckas


Ja, vi kom i säng kring 2 i natt, med siktet inställt på att Leo skulle sova i sin egen säng, inviga den. Det gick ju mindre bra, det gick inte alls. När han inte kommit till ro och somnat strax efter tre gav jag upp och plockade över honom till våran säng och han sken verkligen upp och gav mig världens leende.. Kom till ro och somnade på momangen.
Problemet ligger inte längre hos mamma, jag kan erkänna att jag tyckte att det var mysigt (och bekvämt) att ha honom mellan oss i sängen fram tills han började böka och stöka. Det är inte riktigt lika charmigt att ha han i sängen då han rullar, snurrar, sparkar med benen och slår med armarna. Jag måste i princip sova med ena ögat öppet. Allt för många gånger påträffar jag det lilla livet i min armhåla, sugandes på min näsa (ja, han spottar ut tutten och suger tag i näsan om han kommer nog nära)... Här om natten försökte han gräva ut mitt öga, det var bara tur att jag hade ögat stängt.. Istället för en tom ögonhåla fick jag ett köttsår på ögonlocket. Ja, ni förstår.. Varje morgon som jag vaknar och är vid liv tackar jag högre makter för. Han är INTE lika charmig sovkamrat längre.

Så, mina vänner, har operation: sova-i-sin-egen-säng börjat på riktigt. På tal om vilddjuret så hör jag att han börjar vakna till liv. Bäst att skynda sig dit innan pappa förlorar ett öga.. eller en arm..Inget illa menat, han är världens sötaste.. bara inte att dela säng med:-)

nattsuddare

Jag har officiellt vänt på dygnet... gah. Jag är verkligen hopplös!

Idag vaknade vi alldeles för sent (samtidigt som pappsen), så vi har med andra ord inte hunnit göra ett dugg nytta. Vi hann i varje fall iväg och handla och när vi kom hem så fick vi besök av Robba, Angelika, Vincent och Alfred. Vi drack kaffe, fikade och surrade och det var lika trevligt som alltid. Det är verkligen fina vänner som vi stormtrivs med!
Resten av kvällen spenderades på soffan tills våran stora älskling var tvungen åka och jobba.
Nåja, har iaf hunnit knåpa lite på designen fast lillskrutten har varit vaken hela kvällen (sen markus for till jobbet). Men än är det inte klart.. Vilket projekt det är.

Nä, nu ska vi bege oss i säng. Ska testa lägga Leo i sin säng... Håll tummarna för oss! God natt

ombyggnationer


Tyckte det var på tiden att uppdatera bloggdesignen då jag inte längre går i väntans tider;-) Med andra ord så kommer bloggen se ut som skit ett tag framöver, medan ombyggnationerna pågår. Förmodligen kommer det ta ett tag eftersom jag inte är någon höjdare på varken Photoshop eller allt som har med stilmallar, koder och kodmallar att göra. Och sen så har jag ju faktiskt en sex veckor gammal son som har en tendens att vakna till liv när jag ska sätta mig vid datorn.

Nu sprakade de i Leos byxor för första gången sen i fredags (!!!!!!) .......... jag har aldrig nånsin längtat efter att få byta en bajsblöja så mycket:-) vi hoppas på ett rejääääält lass.


skattjakt

Jag har länge sucktat efter Photoshop och igår fick jag det äntligen! Efter att Leo hade somnat satte jag mig ner med målet att lära mig bemästra det. Jo, det var minsann lättare sagt än gjort.. Efter att jag suttit i flera timmar utan att egentligen ha åstadkommit något var jag redo att ge upp när jag hittade en sida på internet som lärde ut grunderna i Photoshop. Så jag bänkade mig i soffan och slog igång videon (jag vet, ha ha). Markus höll bokstavligen på att dö av skratt. När jag var redo att testa mina vingar vaknar såklart lillprinsen till liv och storprinsen var tvungen åka och jobba. Så jag fick aldrig testa. Men nu har lilleman somnat här på soffan och jag hade tänkt testa om jag blivit nå klokare;-) Men först måste jag gå på skattjakt....
.................................efter nå räkningar. Satt och sorterade månadens räkningar och upptäckte att det fattades tre räkningar. Har letat igenom pappersinsamlingslådan och där var dom inte, alltså borde dom rimligtvis finnas kvar, gömda någonstans på dessa 65 kvadratmeter. Och när man pratar försvunna brev, då är 65 kvadatmeter en ganska stor yta. Så I better get going!
Annars borde man väl kunna ringa dit och be dom skicka nya?

När markus vaknar måste vi åka och handla, städa och vika ihop tvätten som jag slet hela gårdagen för att få ren.


(snacka om sleepwalking på högsta nivå)



MAMMAS kille


Nu har jag halkat efter med uppdateringarna...igen. Vill bara börja med att tacka alla som kommit med tips och råd, guldvärt! Kan också meddela att Leo är sitt vanliga jag igen, världens gladaste charmtroll.:-)

Ihelgen har vi varit och hälsat på hos farfar uppe i byn, sen har vi även hunnit med Leos första utlandsresa (som han förövrigt sov sig igenom) till gammelmormor och gammelmorfar. Dit kom även farmor och Ari för att få mysa lite med lillprinsen. :-)
Jag har dock haft jobbigt i magen och inte alls varit pigg, och så har jag hunnit med en släng av magsjukan när vi kom hem. Var riktigt risig men blev bättre och bättre mot kvällen och tur var väl de eftersom Markus gick på nattveckan igårkväll.. Idag har jag dock vågat äta lite middag och är tusen gånger bättre:-) 
Leo har åkt på sin första förkylning och är jättesnorig och rosslig i halsen. Så i veckan håller vi oss nog hemma och inomhus... iaf tills båda mår bättre. 
Natten har varit helt underbar.. somnade kring 01 vaknade första gången för mat och blöjbyte efter 08(!!!!!!!) och sen tog vi sovmorgon till 12. 

Idag när Leo skulle äta så var han i pappas famn medan jag gjorde mig iordning. Så frågar markus: "Ser du Leo, vem är det där?" varpå Leo svara: "Mammmmmmmmmmmm". Nog vet han vem han älskar mest;-) hö, hö. Behöver jag säga att Markus har legat och mummlat "pappa, pappa, pappa" i hans öra resten av kvällen? ;-)

Nä, nu ska vi se hockey.. och börjar inte Luleå vinna snart så slutar jag se.


Bajslass


Ja, pappa gick iväg för att ge lillprinsen en torr blöja.. och vad hör jag inte från toan? Jo, att Leo har skitit.. Han hade nog lite prestationsångest inför morsan. Ja, herregud att man kan bli så exhalterad över lite skit:-)

Vet någon hur mycket av sempers magdroppar man kan ge? Det står ju 5droppar/dag, men kan men ge mer??

Idag kom förstoringarna och dom var sååå fina! Trodde inte att dom skulle bli SÅ stora, men det gör inget. Så nu är den ena inramad, dock inte inslagen men den ska med till Rantis som en sen julklapp till farfar från Leo!
Imorgon bär det av till Rantis och jag har lyckats lura med Angelika Robba och Alfred och vi ska ha såååå mysigt:-)

Nä, nu kom det ett stort bajslass som jag ska gå och ta hand om. Sen ska lilleman få ta sig ett dopp, hittade torkad spya i ena örat från gårdagens incident, med andra ord så är det dags att få sig ett dopp:-) På återseende!

Hysteri.........

Den första natten sen Leos födelse som inte har varit särskit rolig. Jag har i princip hört Leo skrika för första gången! Det hela började med att han var lite knorrig och gnällig på kvällen, och bitvis så skrek han till. För att utesluta sjukdom tog jag tempen (som förövrigt inte visade feber) och då bajsade han.. och SOM han bajsade. Så jag trodde att han skulle somna gott men icket. Mot natten så blev han nästintill hysterisk under vissa stunder. Försökte med allt utan att det blev bättre.. Gav han en till dos magdroppar och satte han i bärselen och skumpade runt på han, då släppte han några härliga pruttar och somnade av vad jag befarar var ren utmattning kring halv tre.. Mamma somnade lika gott. Idag har han också varit helt knorrig och gnällig och gallskrikit till ibland. Dessutom hár han inte bajsat något sedan igår kväll vilketinte är vanligt då han bajsar några gånger.. Men vet ju att dom inte kan bli förstoppade så länge dom bara ammas..
Har hela tiden trott att det berott på magknip men nu börjar jag fan fundera.. Ska iaf åka och köpa ersättning ifall det skulle vara så att han är i någon tillväxtperiod så att inte mjölkproduktionen hänger med.. Fast det känns inte som att det är det som är problemet eftersom när han är nöjd så fortsätter mjölken forsa..

Tror att det gör mer ont i mammahjärtat än i Leos mage! Nån som har några tips??

 Nu har han vaknat efter en lååååååååång powernap, (så nu är han pigg och fräsch nog att hålla sina föräldrar vakna en natt till). har hunnit äta en sluring och nu ligger han och charmar sin far och är den gladskit vi är van vid. Kan vi hålla tummar och tår att det håller i sig??


fontänspyor, snorkråkor och stress


Igårkväll var jag mera trött efter all aktivitet.. satt och gäspade mig igenom kvällen. Strax efter tio begav vi oss till sängen och Leo och Markus snarkade ikapp innan klockan blivit halv elva, jag å andra sidan kunde inte somna.. efter att jag vridit och vänt på mig nog länge för att utveckla skrapsår slog jag upp boken och låg och läste till halv tolv då Leo vaknade till liv för en sista sluring. Efter maten somnade vi båda. Har vaknat för mat och blöjbyte 03,30, 07,50. Hade ställt klockan på 08,30 men har på något sätt lyckats snooza och jag gluttar på klockan och ser att den hunnit bli 09. Som att man inte skulle ha nog bråttom utan att försova sig. Så jag flyger upp ur sängen i lite lätt panik och självklart vaknar Leo till liv han också och börjat knorra.. tänker att jag ska söva om honom genom att ligga och mysa med han. (det älskar han) Jag lägger mig med mitt huvud intill hans.. han sluter ögonen och lägger världens jävla fontänspya över mig, i ansiktet och håret, Festligt värre!! Leo somnar om igen.. Eftersom tiden är knapp inser jag att det är bara glömma en dusch, så jag halvtvättar håret i handfatet.. blåser det och håller tummarna att jag inte ska gå runt och lukta mjölkspya.
Hinner precis göra mig själv iordning innan jag måste slita upp Leo för morgon bestyren. Så efter att jag grävt ut spya ur ena örat, kråkor stora som fotbollar ur näsan och fått på han en torr blöja och rena kläder så har det hunnit springa iväg alldeles för mycket tid.. och självklart så är det matdags. Ja, det var ju bara pälsa av sig och snöra fram tissen. Tänk att det aldrig slår fel.. nåja, 15 minuter efter i tidsplaneringen och 15 minuter innan vi ska infinna oss på bvc, är vi äntligen påklädda och redo att lämna fastigheten. Ja, sprang dit. Landade inne på vc 2 minuter innan avtalad tid. Puh! Jag hatar att vara sen.
Träffade vår nya bvc-sköterska och hon var jätte gullig. Vi vägde lillprinsen och han är fortfarande lika liten och nätt, 4,5kg. Så det tar sig, och han följer sin egen kurva jätte fint. Och när han likaså var naken så kollade hon igenom han.. Toppbetyg och hon tyckte han var så fin. Hon står böjd över honom och pratar och han svarar och ler mot henne.. och pissar på henne. Och innan vi reagerade. Turligt nog hade hon med sig ombyte.. Det var nog inte första gången hon blev nedkissad.. Och när han kissat klart tittar han på oss och ger av världens leende. :-) Sötnöten!

Nä, nu ska jag gå och göra i ordning tvätten som ska snöras in i nästa maskin. Markus är och handlar lite.. När han kommer hem ska vi göra lasagne. Ikväll kanske vi får besök av mamma och pappa, vi hoppas iaf på det. :-)
Nä, better get going.

vilken dag!

då var de ny vecka, nya tag! idag har jag och leo tagit en promenad till bergnäset och hälsat på angelika och alfred. vi har gått en promenad, surrat och druckit en massa kaffe och fikat!! vi har haft hemskt trevligt! tack för en supermysig dag:-)efter jobbet for våra karlar och gjorde lite ärenden och slöts efter det upp med oss och det dracks lite mer kaffe ochsurrades lite mer innan jag, markus och leo packade in oss i bilen och åkte hem och lagade lite middag!

imorgon ska vi på bvc och det ska bli så spännande och se om han avancerat nått på vågen:-) sen får vi se vad dagen har att bjuda på.. kanske ska vi bara vara hemma och mysa? eller så tar jag tag i tvätthögen.. (?)
och på torsdag så ska vi på mammalunch med pite! dvs vi har det fullspäckat i veckan.. sånt gillar vi! och sen är det fredag och helg.. vi får allt se vad helgen bjuder på!!

nu ska jag mysa lite med mina karlar innan det är läggdags.. klockan ringer alldels för tidigt imorgon.

so long,


småbarnsföräldrar


imorse (??) slog vi upp ögonen strax efter 12.. har legat och myst i sängen och soffan mest hela dagen. våran lilla kille tycks inte vilja stänga sina vackra små ögon, han har bara haft ro att sova sammanlagt högst en (!) timme idag.. man kan ju missa något spännande. och nu, nästan 9 timmar senare ligger han brevid mig.. och så fort jag försöker stoppa in tutten så spottar han ut den och så ger han mig världens största leende.. så hade faktiskt tänkt ge han en tissetår och se om han kanske slumrar till.

nu till dagens rubrik..
pratade med stina nyss, eller snarare försökte.. vi har ringt om varandra hela dagen och när vi väl kom i kontakt så var hon tvungen ta hand om en ledsen baby.. det slår aldrig fel nu förstår jag varför min syrra alltid ringer mig från jobbet:-) för det är verkligen dösvårt att tajma in!!!

nåja, kan ju bara uppmana alla om att desperate housewives, grey's anatomy och gossip girl har börjat om igen... ah, förstår ni vad det innebär? mitt och leos liv är äntligen tillbaka:-) och dessutom har jag upptäckt Lipstick jungle.. som också är en succé. det innebär alltså att jag har en massa bra avsnitt att gotta mig med ikväll.. dessutom kom m hem med ett kilo (!!!) chilinötter till mig.. woho!

nä, nu ska jag se om jag kan få den här lilla krabaten att somna in..


med risk för att låta bitter


ojoj, jag bittra kvinna..

lilleman har varit lite besvärlig i natt.. stängde inte igen sina blå ordentligt förrens efter 04.. (=TRÖTT idag). orsaken bakom hans lilla trotsande i natt har varit magen, 03.44 fick han släppa en ordentlig skit och somnade (däckade) i samma stund. slet upp han (och mig själv) för ett blöjbyte som han sov sig igenom. dagen till ära har han i princip sovit sig igenom.. jag har snöat fast vid datorn, fått lite dåligt samvete och började städa (snarare stöka för att sedan kunna städa).. hamnade dock lika snabbt på soffan igen och gottade mig framför tvn och datorn. har gjort åtskilda försök att få lite liv och lite kärlek ur mitt barn, han var mer intesserad av att ta igen förlorad sömn, så han kommer väl leva rövare i natt.

nåja... i samma stund som introt till Körslaget nådde mitt öra insåg jag att jag glömt allt vad middag var.. snörde in en djupfryst pizza i ugnen. har just ätit upp den och känner mig än mer bitter. vilken jäkla lördag va?
vi får väl se när karln i huset dyker upp.. förmodligen inte vid 22 som han trodde. ja, va är odsen att en svensexa dör ut vid 22? antingen så börjar markus bli gammal... eller så är det här hans första svensexa. tiden får dock utvisa när han kommer inranglandes (möjligtvis krypandes).. att han inte tagit sig en riktigt fylla sen augusti (förutom nyår då) och det faktum att det är killfest får mig att tro att vi inte lär se skymten av honom förrens sent i natt (eller tidigt imorgonbitti)

och för att göra denna lördagkväll (om möjligt) ännu värre så ligger det en snusdosa (legat där hela dagen) som retat gallfeber på mina nikotion monster.. jag har öppnat och luktat.. jag är SÅ nära på att öppna den igen, och denna gång inte för att lukta....

så, för att föra tankarna till något annat och fördriva tiden ska jag slita upp leo och sätta han i badet. och mamma kanske tar sig en välbehövlig dusch.. mitt hår är lika flottigt som ett smörpaket.. ungefär. nä, nu är det någon som slog upp ögonen och gav mamma världens finaste leende. denna härliga lilla kille.


gräsänka


igår var markus ledig och när vi vaknat till liv begav sig hela familjen ut på en promenad i det härliga vädret som slutade med att vi gick förbi kvantum och helghandlade. det var grymt skönt och mysigt.
på kvällen kom emil och johanna förbi på ett vinglas och det surrades inpå natten. så idag tog jag och leo sovmorgon till 13.00 (jisses!!).
och markus har lämnat oss och åkt på svensexa i sävast.. så idag är jag gräsänka, eller jag har ju min prins.. men han ligger just nu och slaggar i vaggan. kanske man borde få nånting gjort? typ städa.. det behövs och jag är grymt less och rastlös efter att ha (i vanlig ordning) snöat fast vid datorn.. nåja, dags att ta tag i livet. det lär ju dyka upp några till (helt ointressanta) blogginlägg under kvällens lopp.

första leendet


nu har vi (jag) gjort den första (av många) framkallningen.. oj så jag längtar tills dom dimper ner i brevinkastet! är ju trots allt en helt annan sak att ha dom i handen och i album än i datorn..

ikväll har Leo charmat både sin far och mor och bjudit på en massa leenden och skrattat och pratat så gott han kan! han har blivit så stor och det har hänt så ofantligt mycket på bara en månad..det är så roligt att se hans framsteg. våran skatt!!

nu har Leo lämnat en STOR överraskning åt sin far.. det har bubblat och sprakat baki byxan en lååång stund. har ju kört på magdropparna nu i en vecka, vet inte om jag märker så radikal skillnad ännu...men vi ger de burken ut. så får vi se om han blir mindre gasig. :-)

nä, nu ska markus sätta i gång och spela så jag måste själv övervaka mitt vitlöksbröd i ugnen.. snacka om att jag har skaffat mig en aptit på sistone. ändå är jag nere på "bara" +4kg till jag är nere på startvikten. nåja, inte för att jag är så brydd i att jaga kilon. jag lever som jag alltid gjort, det vill säga alldeles för mycket tv-tittande och snask och alldeles för lite motion (för att kompensera det jag stoppar i mig). dom som känner mig (helst bor med mig) vet att läsk och godis är min stora passion i livet.. och vi är alldeles för bra vänner för att kunna separeras på (tro mig, jag har försökt).


omtanke


nu har v överlevt eftermiddagsveckan.. men helt rolig har den INTE varit då pappa varit borta mellan 14-23 varje dag. idag tog han dock ledigt och det var grymt skönt. så vi har varit och hälsat på hos jonas och stina och tittat på lilla Tuva, och vilken sötnos:-)
när vi kom hem möttes vi av att en kvinna i huset där vi bor höll på att städa ut elcentralrummet som ligger dörr i dörr med våran lägenhet.. och varför? jo, för att vi skulle få ha våran barnvagn där.. så slapp den stå i hallen. och det är just därför det är så roligt och mysigt att bo och ingå i en liten (8 lägenheter) bostadsförening.. vilken omtanke!
i väntan på att lilleman vaknar och hockeyn börjar ska jag sätta mig och skicka in lite foton på framkallning.. iaf böja titta igenom dom hundratals bilder vi har för att bestämma vilka jag vill framkalla, vilka om ska förstoras osv.
det knorras i vaggan så bäst att sätta igång!

älskade ängel

har varit ruskigt dålig
med bild-uppdatering på lillprinsen och det faktum att vi inte gjort ett skit idag förutom myst i soffan kommer här en massa bilder:-) enjoy!













världens finaste, mitt allt. gränslös kärlek!!

sömn

natten har varit allt annat än kul.. vi la Leo i sin egen säng och där somnade han, tillsist. och när jag la mig till sängs så vred det om i magen och jag mådde illa halva natten, befarade de värsta och förväntade mig att jag skulle åka på vinterkräksjukan.. men kring sex imorse gick det äntligen över. men då vaknade såklart Leo och ville göra morgon klockan sex, så han har legat och pratat och hållt sin mor vaken till strax före åtta.. sov väldigt oroligt eftersom han hade magknip.. men när han väl fick skita (och SOM han sket) somnade han om, på riktigt.
förutom en massa mys framör tvn har vi hunnit med en promenad i det härliga vädret. det lir nog en imorgon också!

har ju glömt berätta att Leo har gått från newborn till mini... våran stora prins:-)

nä, nu vaknade karln till liv och är (hör och häpna) hungrig igen!! sen ska vi invänta våran stora älskling.. som har varit grymt saknad idag!!


skryt


har just avslutat dagens städning.. hann precis klart sovrummets fem garderober så nu är det ordning och reda. hann även städa av resten av lägenheten.. till veckan ska dock hallen tas i tu med. känns skönt att få det gjort.
nu till skrytet och varför jag känner mig så mallig, när jag väl städade och rensade min garderob kunde jag inte låta bli  att gå igenom kläderna jag hade innan jag blev storlek större. och gissa vad? fyra veckor efter förlossningen så kom jag i nästan (alla utom två par) av mina byxor. ja herregud. halle-freaki'n-luljah! jag tror att jag ska amma tills jag dör.. på tal om det så har jag en lillkille som måste utfodras!!

vi hörs senare, adios!!

röjj


på östra malmgatan är det full fart idag... lägenheten får sig en riktig genomgång. det är verkligen på tiden. är hyfsat less på att det ramlar ur saker ur samtliga skåpar så fort man öppnar dörren, eller att man måste bruka våld för att kunna stänga lådorna.. saker ta mig fan överallt, saker som inte används och som inte sett dagens ljus på många, många år. allt jävla skräp som vi har dragit på oss under åren, och som bara flyttas runt vid varje rensning ska nu slängas, och det som används men inte alldeles för ofta ska upp på förrådet. men jag antar att det blir ett smärre kaos om man är sambo med en karl som har inställningen "det kan vara bra att ha" gällande ett par kallingar där det är större hål än tyg kvar. dessutom så ligger det en generator i hans snickerigarderob.. till en bil som vi inte ens äger.

eftersom leo nu äger mer kläder än sin mamma har han fått flytta ut ur min garderob och jag har på något sätt lyckats göra plats så han har fått en alldeles egen garderob. har massor kvar och energin börjar tryta, så blir det alltid.. ska iaf försöka få klart sovrummet idag, och ta mig an hallen imorgon.. måste iväg och köpa lite förvaringslådor också.

nä, nu ska jag hoppa i duschen och sätta markus på och börja göra lite käk........

..........och ett stort grattis till jonas och stina som fått en liten Tuva imorse!!

2009

trodde att jag publicerat ett nytt inlägg, men såklart hamnade de i utkast. och inte ids jag lägga ut det nu.. det är ju gamla nyheter:-) so last year, hö hö!!

hur som helst har vi sedan sist, hunnit vara till bvc för vägning och mätning.. vågen stannade på 3875g, han var 54,8cm lång och hade ett huvudomfång på 37,3cm. så han blir större! nu är det snart en månad sedan han kom till världen och förgyllde våra liv.. och tiden går så fort, alldeles för fort. det har hänt SÅ mycket under den första månaden och man upptäcker nya färdigheter hela tiden.

vi har nu lämnat 2008 bakom oss och tagit oss an 2009.. 08 har varit ett bra år! jag har fått ännu ett år med min stora kärlek och våran efterlängtade lilla prins kom till världen och utökade våran familj och förgyllde våra liv. jag förutspår att 09 kommer bli minst lika magiskt. jag ska vara mammaledig och bara njuta av livet med mina två prinsar!!

idag blir det hemmagjord pizza och mys med familen. tack och adjö:-)


RSS 2.0