Fiskelycka?


Igår packade vi bilen och åkte upp till byn på morgonkvisten.. Och kom hem idag strax efter 17. Så det blev bara en snabbvisit. Men jag ska ju upp och jobba imorgon. Så lika bra det.
Vi har bara tagit det lugnt där ute. Varit ute och myst. Markus var och köpte en pool till Leo i tisdags som invigdes igår med farfar.
Igårkväll så anlitade vi farfar som barnvakt och så packade jag, markus och matti med oss fiskespöna och begav oss ut (med båt) på Rantissjön. V hittade inget metspö, då jag föredrar att meta, iaf då man är tre pers som ska slåss om utrymmet i en båt. Plus att man får ju fisk hela tiden när man metar.
Nåja, jag fick sitta längst ut, för att undvika olyckor. jag kastade och hann bli rätt bra innan vi drev i land.. Så då var det bara för mig att ta tag i årorna och ro. -"Du har väl rott förr?" -"Men jaaaaaaaaaa" (hur svårt kan det egentligen vara?) Efter att jag kämpat i några minuter och började bli riktigt less på att båtaset inte flyttade på sig kunde ingen av karlarna hålla sig för skratt. Jag frågade givetvis vad fan det var som var så jävla kul. -"Du ror ju för fan åt fel håll" -"Vadå fel håll? Jag gör ju som man ska........Du gjorde ju såhär" -"Men du måste ro åt andra hållet.. Just nu sitter du ju bara och ror in iland, vi ska ut på sjön. Ro åt andra hållet". Muttrandes och svärande, lite armskraft och ungefär miljoner ljusår senare var vi ute på sjön igen. Och jag vart ganska omgående placerad till mittenplatsen. Så långt ifrån roddarplasten det bara gick..
Nästa dilemma. Hur fan ska jag kasta nu då? Jag kommer ju halvera någon av er.. Över huvudet. Det var verkligen ren panik i blicken varje gång jag skulle kasta.. från BÅDAS sida. -"Är ni rädd eller?" -"Nä, men var för fan försiktig Lina.."
Markus var även hyfsat less på att jag på 4 av 5 kast fastnade. En gång satt jag fast så ordentligt att jag trodde, på riktigt, att jag hade gammelgäddan på kroken. Jag var så säker att jag var nära att kasta spöet. Men så fort Markus tog över visade sig att jag bara hade bottennapp. När jag väl fick upp kroken så var det fullt i mossa. Det betyder att jag skrapade botten halva kvällen. Där får man ju ingen fisk. Men tillsist lärde jag mig även att trixa lös mig när jag fastnat i botten, stenar och sjörgräs. När jag skulle kasta ut, så fastnade jag i markus lina. Och gjorde en knut. Det ni, Det är det inte alla som bemästrar. Markus fick sitta och pilla i säkerligen 5 minuter, svärandes och muttrandes. Men vi kom lös. Jag fick restriktioner om att hålla koll på vad jag gjorde. Och vart jag hade kroken och linan.
Nåja, karlarna påstod iaf att fiskelyckan inte var på topp denna måndagkväll när vi puttrade hemöver. Men hallå? Jag lärde mig ro, nästan i varje fall, bemästra TVÅ kasttekniker och ta mig lös ur fasta situationer. Dessutom så kom båda karlarna, och jag själv, hem helskinnade. Helt intakta efter en fisketur med mig. Alla ögon, öron och yttre organ satt där de skulle. Det om nått är väl fiskelycka? Fiskarna lyckades dock undvika mig.. Jag kom bara hem med bottenskrap. Och matti. Och Markus då ;-) hihi
Sen såg vi film och åt godis.

Den entandande banditen existerar inte längre.. För numera pryds Leos lilla gap av hela TVÅ tänder. Nertill. Upptill ekar det fortfarande tomt!

Nä, jag är hyfast trött efter att ha pressat i solen halva dagen. Jag ska lägga mig och kolla serier på datorn i sovummet. Sov gott!

"Papa, papa, papa..."


Egentligen är jag sjukt trött. Igårkväll cyklade jag som aldrig förr.. Jag trampade på så jäkla bra att benen darrade när jag steg av cykeln hemma. Dock tog det bara 23 minuter från storheden till Östermalm. Det är inte illa!
Nåja, kom i säng sent.. Strax efter 02. Leo den solstrålen vaknade vid 06.. Jag steg upp med han och efter en vällingflaska. blöjbyte och lite morgonmys tog jag tag i städningen. Så 3 h senare är här nu skinande rent. Som en helt ny lägenhet. Leo roade sig med att jaga mig i gåstolen och försvåra städningen så gott han kunde. Slet i dammsugar sladden, välte ut skurhinken, körde in i mina hälar.. Ja, ni vet. Det ska tilläggas att han skrattade HELA tiden. Skadeglad? :-)
Iaf så ligger han och sussar seda en stund tillbaka.. Jag borde egentligen göra desamma. Men jag har inte riktigt ro i kroppen. Egentligen är jag sjukt trött. Och om jag skulle orka med en 9timmars arbetsdag borde jag vila en stund.

Har jag berättat vilket Leos favorit "ord" är? "Papa, papa, papa, papa.." Det är vad han går runt och säger hela dagarna. När jag försöker med "mama, mama" så tittar han bara på mig och skrattar. Sen fortsätter han "papa, papa, papa".... Hm. För någon dag sedan låg vi i sängen och myste hela familjen då M tänder lampan. Detta var ju väldigt spännande eftersom han numera stirrar ut varenda lampa han ser. Så jag började att säga "lampa, lampa, lampa" och peka på lampan. Leo fattade ju inte bättre än att stirra på mitt finger, inte på lampan. Nåja, hur som helst säger han "ammmmmpa, ammmmmmpa". Helt häpen frågar jag M om han också hörde eller om det var jag som inbillade mig. Men nä, nog sa han "ammmmmmpa". Hur mycket jag än försökt så har det aldrig hänt igen. Det är ändå sjukt hur mycket dom snappar upp dom små liven..



gräsänka


Ikväll blev man gräsänka.. Eller jag har ju Leo, men han ligger och sover sen flera timmar tillbaka. Så han är inget vidare sällskap.
Markus åkte till Gransjö.. i skogens skog. Mitt i ingenstanns. Han körde dit bilen i tanke på att vara nykter. Inte långt efter han anlänt ringde han mig och kollade om det var okej att han tog en öl, lämnade bilen och åkte hem med Lasse i natt.. Så kör Henka hem bilen imorgonbitti. Vad ska man säga? Det är inte min huvudvärk när han stiger upp med sin morgonglade son vid sextiden imorgonbitti.
Med andra ord har jag spenderat denna fredagkväll all by my self.. Har tröstätit. Chips och choklad och cola.. såklart. Sen har jag även tröstshoppat. Hamnade på Polarn och pyrets hemsida och klickade hem en beställning som förhoppningsvis kommer någon dag till veckan. Det blev en t-shirt, en kortärmad body och ett par shorts. Jag var väldigt nära att klicka hem en beställning från Villervalla också.. innan jag tog mitt förnuft till fånga och insåg att Leo inte behövde kläder för tusentals kronor. Så jag skippade den och tar det till hösten istället.
Jag måste verkligen göra en till utrensning av hans garderob och placera allt som han växt ur i en kartong på vinden. Men vem orkar i sån här värme? Alla är ju väl bekanta med den svenska sommaren - regn, regn, regn och lite mera regn. Så dessa unika soldagar har jag banne mig tänkt ta vara på. Varenda en ska spenderas UTE.
Imorgon nöjer vi oss dock med sol på gården och bad i badbaljan här ute. Men det duger det också, Jag ska ju trots allt i väg och jobba klockan 14.. Nä, jag är inte bitter... absolut inte. BLÄ

Nåja, såhär i sommarvärmen är det inte en jävel som ids sitta vid datorn - förutom jag då. Så det är väl lika bra att koppla ner och gå och lägga sig? Där spenderar jag varken pengar eller överdriver kalori-intaget, det enda rätta för mig med andra ord. Jag har spenderat nog med penniga för en dag. Bye bye!

Beachboys, del 2


Även denna dag har spenderats på stranden i goda vänner sällskap. Vi har haft en helt underbar dag!
Leo har dessutom premiärbadat ute. Både i havet och sedan fick han äran att både duscha av sig och bada i badbaljan ute på altanen efter ett större bajskalajs!
























Godtrogen


Idag har jag, bevisat för mig själv och markus att jag ÄR smidig som en katt. Eftersom jag saknat min bikinilöverdel, bestämde jag mig imorse för att srpinga in på HM och köpa en ny, dagen till ära. Under bilfärden till stranden lyckades jag även få på mig den. Inte illa! Och den satt där den skulle..

När vi sedan parkerat bilen, tagit vårat pick och pack och kommit halvvägs ner till stranden säger M att han glömt låsa bilen. Jag tyckte han skulle springa tillbaka och låsa bilen medan han inte trodde att det var någon skulle skulle idas springa och känna på bildörrar. Och det enda vi hade i bilen av värde var markus fiskespö som "bara" kostade en sidsådär 4000 spänn. Och att inte förglömma hans plånbok, som innehöll en förmögenhet på hela 20 kr i kontanter!

Nåja, vi spenderade en helt underbar dag på stranden med våra allra bästa vänner och deras sötpojkar! Jag, Angelika och Vincent badade dessutom.. Det ni. Lina vs (badkrukan) Markus, 1-0. HA! Sug på den....

Efter några timmar i solen, ett avsked av familjen Björnfot/Larsson kom vi tillbaka till bilen för att se att den står kvar. Jag sliter upp ena bildörren bak för att lasta in väskan då jag ser att bildörren på andra sidan, dvs där Leo sitter står vidöppen. Så jag frågar Markus om han överhuvdtaget stängde dörren efter ha tagit ut Leo? Han svara att "Så går det då jag är stressad". Vadå inbjudan till alla biltjuvar. Här står våran bil inte bara olåst, dörren är även öppen så ni defenitivt inte ska missa att den står olåst. Iaf så gjorde vi en check, inga blitjuvar, allt fanns kvar. Till och med den skrynkliga tjugolappen. Slutet gott, allting gott.

Helt utpumpad var det jag som tog nattningen av Leo. Eftersom han bara sovit 30 minuter nere på stranden vid 12.30 var han extra rolig att ha hand om. Så jag bestämde mig för att ligga i sängen i sorummet och se tv tills han somnat. Sen skulle jag ta tag i tvätten och avsluta städningen vi påbörjat.
Denna gång satte jag Markus på dammtorkning och skötte dammsugandet själv. Detta är ett ganska bra koncept insåg jag. Jag satt och vikte tvätt medan markus for runt med trasan. När jag sedan kommer in till köket ser jag hur min man står coch torkar ur varenda lien vrå han kan tänka sig och muttrar att "Oj, här var det dammigt" när han dammar av ovanpå köksskåpen, eller längst in i tvbänkens gömmor, köksskåpen, skafferiet.. Ja, ni fattar. Det som egentligen hör till min höst, vår och vinterstädning har han nu betat av. Det blir minst sagt dammfritt när min man far fram! Jag tror jag ska sätta Markus på detta uppdrag nästa gång också.. och där nästa. Ja, ni förstår.
Tillbaka till läggningen. Jo, min tanke bakom att ligga och se på tv var för att Leo var så gnällig. Det kändes bekvämare att vara i sängen brevid och bara behöva vända på sig när Leo har kravlat iväg i sängen, bak och fram, hit och dit och fastnat med benen mellan spjölorna osv. Tydligen var det FÖR bekvämt.. Jag hann nog stänga mina två blå innan Leo somnat. Och där sov jag, som en stock.. fram till 23.00. Skönt vare! Insåg att jag glömt tvätten, men den hade Markus kommit ihåg. Och dammsugningen av lägenheten kirrar jag imorgonbitti. Det är ju jag som ska ta uppstigningen med Leo.
Nu har jag fixat med räkningarna, så även den här månaden har vi tak över huvudet. Det är ju kul!:-) Nu ska vi gå och lägga oss. Imorgon väntar ännu en dag på stranden, även denna gång med sällskap av familjen Björnfot/Larsson. Häligt värre!! Sen blir det jobba hela helgen lång. Mellan 13-22. Jag ska in klaga och vara bitter.. Har ju faktiskt fått tre helt underbart soliga dagar på stranden med världens bästa pojkar!!


Beachboy


Ja, jag visste väl det. Efter att Leo sovit typ en vecka i sträck utan nattmål bestämde jag mig igår för att skita i att göra i ordning en nattflarra. Så vad händer? Jo, Leo vaknar och är i princip otröstlig.. Det tog en timma innan jag gav upp och gav med mig. Hasade mig upp och gjorde flaskan, sen somnade han om som ett litet barn.. Tills han slog upp ögonen 06.08. Lucky me!
Idag har vi iaf varit hyfsat effektiva. På morgonkvisten åkte vi ut till Storheden och införskaffade oss ett parasoll. som kommer användas flitigt i sommar, till lilleman. Vi gjorde också lite andra ärenden innan vi begav oss till stranden. Vi låg och lapade sol (Leo under sitt nya parasoll) från 11-14. Sen begav vi oss hem. Markus åkte i väg och handlade medan jag stannade hemma och utfodrade samt la Leo.
Efter middagen gjorde vi oss i ordning, Leo fick kvällsgröten sen var det dags för årsstämma med föreningen. Leo var jätte snäll. Han satt och pratade och fick massa leksaker att leka med. Vi kom hem 20,30. Så efter en kvällsflaska sover lillkarln som en stock!
Själv har jag plockat fram städverktygen.. Ska dammtorka och ta tvätten ikväll. Resten hinner vi göra imorgonkväll. Men först väntar en stranddag med familjen Björnfot/Larsson. Trevligt! ;-)

Gokväll!

egentid


Efter jobbet så bytte jag bara av Markus. Det enda jag hann uppfatta var motorljudet och ett mummel om "fiska". Nä, men det var nästan så att han satt parkerad i bilen, beredd på att åka.
Jag och Leo roade oss bäst vi kunde. Leo hade inte vilat något sen 14, så han var hyfsat lättroad (not).. Men vi höll i varje fall ut till 18.30 innan han däckade efter en vällingflaska.

Jag har nyss pratat med karln och konstaterat att han håller sig inom kommunens murar.. iaf nu. Vilken lättnad! Till saken hör att han och Emil har både en och tre gånger smitit ur kommunen när dom bara skulle "kasta några kast". Sen ringer man och efterlyser honom 5,6 timmar senare och då är han helt plötsligt i Kalix eller på annan ort.

Jag har verkligen tagit vara på min egentid. Efter Leo lagt sig passade jag på att ta en lång, skön dusch. Fräschade till mig ordentligt. Nu doftar jag gott, mina naglar är klippta och filade, mitt ansikte har fått sig en mask, jag har smörjt in mig och pulat på. Med andra ord betyder det att jag är ledig från jobbet fram till lördag klockan 14. Hallefreakinlulja!

Förutom total renoveringen utav mig själv har jag legat på soffan och sett på skit-tv. Utan att någon suckat och stönat och kommenterat mina tv-val. Men nu börjar jag faktiskt bli rastlöst.. Att jag dessutom halvsomnade på soffan och väcktes av världens brak skrämmde mig ordentligt. Det visade sig vara grannen... Frågan är väl vad han egentligen körde på? Någon eller något?
Smällen påminde mig om att jag vaknade kallsvettig i natt, av en mardröm.. Jag hade så svårt att somna om eftersom jag var jävlat livrädd. Jag väckte Markus och fick komma in under hans täcke och där somnade jag om igen.. Min skatt.
I alla fall, så är det en återkommande dröm. Som handlar om döden. Och en grymt obehaglig människa som hela tiden finns i bakgrunden... Mer än så kan jag inte riktigt komma ihåg.

Nä, jag ska väl fortsätta min tvkväll.. Se finalen av Hell's kitchen och invänta min make och min mat. Det blev en väldigt enkel middag idag, chips stod på menyn. Varken gott eller särskilt mättande.
Hej så länge!

Skit dag


Dagen började med att jag kunde konstatera att Leo sovit hela natten utan nattflaska för andra natten i rad. Kan det vara ett slut på dessa vakna nätter? (Please, let it be).........
Att sedan klockan var halv sex och jag var mer död än levande la jag nästan inte ens märkte till då jag somnade om. Jag var dock så pass med att jag snoosade. Men jag har lyckats ändra min snooztid, så den ringer igen efter en halvtimme. Då jag fick upp min två blå hade klockan hunnit passera 06. I panik slet jag på kläderna, fixade till mig så jag såg hyfsat respektabel ut. Jag svor över att bussarna hade gått över till sommartid och att den första bussen ut till storheden inte går förrän 08.30. (För det hade jag minsann kollat upp) Ännu mer svor jag över att det var motvind hela vägen.. Och jag var redo att bryta ihop när storhedsbussen brummade förbi mig strax efter 07 på morgonen? Vad FAAAAAAAAAAN.
Så jag kollade upp tiderna igen, och kunde konstatera att bussarna går.
Efter en SÅ lyckad morgon brukar dagen fortsätta i samma stil, mycket riktigt. En kass, jävla skit dag. Stress till tusen. Dessutom kom jag inte från jobbet förrän 17.45, dvs 45 minuters övertid.
Vändningen kom när jag steg in genom dörren (efter att ha svurit hela vägen hem för dessa jävla småkryp som fastnar i min mun, mina ögon och mitt hår) och möttes av en allt annat än nöjd lillkille. Men så fort han såg mamma sken han upp som en sol.. Och skulle vara i min famn resten av kvällen. Min gullunge. Det är just då som jag frågar mig själv om det är värt det...... Jag vill så gärna vara hemma med Leo. Inte jobba. Fast Markus vill såklart också vara hemma med Leo. Och det måste han ju få. Det vill jag att han ska vara. Jag är så lycklig, dels för att vi har möjlighet att Markus kan vara hemma och för att Leo har en så engagerad pappa som vill vara hemma med honom. Men i augusti så är det ombytta roller igen. Jag tar över och är hemma med Leo och Markus tar över rollen som familjeförsörjaren igen:-)

Nåja, nu ska jag slösurfa lite innan det är dags för sängen. Imorgon väntar en ny arbetsdag. 7.30-17.00. Men sen är jag ledig ons, tors, fredag. Då ska jag mysa med min familj. Sen ska vi hinna med att tvätta, städa och gå på föreningsstämma.
På tal om våran förening så flyttar ett par, bland annat en som satt i styrelsen. Så en annan styrelseledamot knackade på dörren idag och frågade om Markus var intresserad av att gå med i styrelsen. Men på något vänster så sitter tydligen jag numera i styrelsen. Ja, vad ska jag säga? Ett resultat av att Markus sålde in mig och jag själv är riktigt kass på att säga nej. Nåja.. 




 

in loooooove


Fy fan vad förälskad jag är i mig själv... eller rättare sagt, i mitt nya, blonda, långa hår! Nu sitter äntligen hårförlängningen där den ska.. och det blev SÅ bra. Jag är så jäkla nöjd!
Har just tagit mig genom duschen, har stylat håret och det är så snyggt. Den som väntar på något gott... :-)
Stort tack till Johanna, min frissa. Stans i särklass bästa frisör.

Helgen har spenderats i pite, på stugan. Med oss hade vi Robba, Angelika och Alfred och vi hade så jäkla härligt.. så himla kul. Som alltid då:-) Vi åt gott (surströmming), drack gott (cola;-), bastade och bara njöt. 
I lördags kom mamma, pappa och familjen stråmo också ut. Eftersom Robba jobbade i helgen åkte dom hem efter middagen. Vi andra åt jordgubbar, drack vin och spelade kort.
Dagen började med en HEL nattssömn, inget nattmål och dessutom sovmorgon ända till 08.17. Kan man få en bättre start? Dagen spederades ute i solen. Förutom Leo som fick sitta i skuggan och leka.. Så nu har man fått ännu lite mera färg. Härligt! Det tar sig!
Efter vi ätit middag tackade vi för oss och styrde kosan hem till Luleå.

Nu ska jag ta och göra mig klar för natten, ska infinna mig på jobbet 07.30 imorgonbitti. Eftersom jag är dagchef ska jag glutta lite på schemat för att kolla in vem som jobbar och vem jag ska ha vart. Skönt att vara förberedd. Min hjärna brukar inte gå på högvarv så tidigt på morgonen. Nåja, godnatt.

arg och irriterad


Känner mig ruskigt irriterad och lättretlig.
Leo har sovit allt annat än bra i natt. När jag gick och la mig vaknade han till, så jag gav han flaskan.. eller rättare sagt försökte ge han flaskan. Efter många om och men tog han den och jag trodde att jag kunde invänta en natt med lugn och ro. BIG no, no. Leo somnade för det första inte om.. han låg och vred och skrek och grinade om vartannat. Efter en timme tog jag över honom till våran säng. Och efter ytterligare två timmar hämtade jag nässugen och näsdroppar.. och efter ytterligare en halvtimme, då klockan slagit 03.34 gav jag han alvedon. Då somnade han som ett litet barn. För att vakna igen 06.49. Jag gjorde en flaska och hoppades han skulle somna om, men icket.

Jag har väl fått närmare 4 timmars sömn iaf.. plus att jag skrapade ihop en sådär 45 minutersvila för en stund sedan.

Kul att ha nattskiftet, morgonuppstigningen och sedan jobba kväll, stängning. Mellan 14-22.. Men de sista gångerna har jag inte varit hemma förrän 12.
För att sedan stiga upp till alarmet imorgon. För då ska vi hinna handla, packa och fixa allt innan jag måste åka och jobba. Mellan 12-19. Vi stänger redan 18, så vi kan ju hålla tummarna för att det är folktomt så vi kommer iväg tidigt. Sen åker vi till Pite.

Ja, jag säger då det........ IRRITERAD. Tur att någon får sömnen som behövs för att fungera.............................

bildbomb


Idag har jag först och främst stigit upp med Leo, 06.15. Sen gjorde jag mig i ordning (låg och drog på soffan) innan jag sprang till bussen, tog bussen till jobbet och hade ass-möte. Efter mötet begav vi oss till stan och bolaget. Måttligt taggad köpte jag med mig några cider (hälften förblev odruckna). Sen åkte jag hem, busade med Leo ´för att sedan åka tillbaka till jobbet. Vi jobbade några timmar och sen gick jobbet ut och åt på Waldorf. Efter middagen åkte vi vidare till Hälsans där vi spelade brännboll och drack. En trevlig kväll, dock väldigt nykter.

Har egentligen inget vettigt att dela med mig av. Jobb imorgon och på fredag. Efter jobbet på fredag packar vi bilen och beger oss ut till mammas och pappas stuga (som vi har ockuperat) utanför Pite. Det ska bli skoj!!!
Gjorde aldrig hårförlängningen i tisdags eftersom håret inte kommit. Så vi ska göra ett nytt försök på lördag. Då vet ni. Nu till lite bilder...

På Hannas begäran:-)





Sen kommer lite bilder på lillprinsen.. :-)

Här borstar vi tänderna (tanden) för första gången

Leo gapar....stort



Leo kan själv. Hit ska den, morsan.






Vart är Leo???



DÄR är Leo :-)





Godnatt mina damer och herrar.. imorgon är det JAG som kliver upp med skatten. Och det ska bli ett nöje. Oj vad jag ska pussas och kramas med min älskade, älskade mysunge. :-)



Saturday night


Senaste tiden har jag spenderat på jobbet, på FEST och i soffan:-)
Efter en arbetsdag kom Markus och hämtade mig efter jobbet. Jag satte igång och gjorde mig iordning medan våra barnvakter anlände, Emma och Linda. Efter att vi nattat Leo packade vi väskan och gav oss i väg till Robba och Angelika. Det spelades Guitar Hero - Metallica med gitarr, bas och trummor (som Stina briljerade i). Det var iaf en hel massa folk, och mer kom det. Kvällen slutade med utgång på Allstar. Kameran följde med hela kvällen lång. Dock stannar nog de flesta bilder just bara på datorn. För alla inblandades säkerhet:-)
Tack för en super roligt kväll alla inblandade. Och ett stort tack till våra barnvakter Emma och Linda som gjorde kvällen möjlig!



















Alldeles strax ska Leo få sova sin förmiddagslur, då ska jag passa på att göra mig klar. Så fort Markus behagar att stiga upp ska jag åka iväg och sätta in min hårförlängning.


It's good to be back.


Ikväll har jag som sagt varit hos min frissa Johanna. Efter första färgningen blev jag lite pippigul på vissa partier men inget som en nyansiering inte kunde trolla bort! "Vi" (jag är verkligen portad från att röra mitt eget hår) la i lite pastellfärg i lila/rosa för att undvika de gula partierna. Jag är iaf ruskigt nöjd med resultatet.

Här kommer det. Jag i halvlek. På tisdag ska vi sätta i hårförlängningen.  Då är jag fullbordad!



Som ni ser är jag ingen vidare modell eller fotograf. Men jag bjuuuuuder på den!

Nu ska jag ta och göra min son sällskap i sovrummet. Imorgon väntar assmöte. Så klockan 09 ska vi infinna oss på storheden!
Sen ska jag in till stan och köpa min sandlar. Sen är jag redo för lördag. TAGG!! TAGG!!

Hela havet stormar


Leo har varit grinig och gnällig hela natten. Slutade iaf med att jag gav honom alvedon och han somnade om direkt. Och det hade sin orsak. Imorse när jag kände igenom munnen hade Leos första tand spruckit igenom. Det är en framtand nere. Gud vad sött!

Iaf så gjorde jag en vällingflaska åt Leo imorse som blev alldeles för varm. Så jag ställde den i sängen och råkade antagligen somna om. Vaknade av att Leo fått tag i flaskan och ligger och suger i sig innehållet. Han var så gudomigt söt.. Våran stora kille!

Hela havet stormar












Och lite blandad kompott från dagarna som gått





Slut


Hoija!
Är helt, totalt slut.

Jag och Leo började morgonen med att möta upp Mia och Hampus i stan. Vi gick en sväng innan vi gick och lunchade på Mat&Prat och jag lyckades faktiskt få hem 3 påsar till mig själv innehållande smink och två tunikor. Sen köpte jag och Leo en present till pappa, bara för att han verkligen är världens bästa och vi ville ge han lite uppskattning. Det blev en parfym, Dior Fahrenhiet. Och ett kort med våran kärlekshälsning såklart. 
När vi kom hem från stan låg Markus fortfarande och eftersom Robba och Angelika med barn var påväg hit väckte vi honom med pussar och presenter. Behöver jag säga att han blev JÄTTE glad? 

När familjen Björnfot/Larsson anlände hoppade vi i bikinisarna och åkte till badhuset med Stina där vi simmade lite över 40 längder (över 1 km). Trodde verkligen jag skulle DÖ efter de 5 första längderna. Men jag gav fan inte upp utan fortsatte och när dom 10 första längderna var avklarade gick det bara lättare och lättare. Det var riktigt skönt. Det ska göras fler gånger. 

Vi år middag med Robba och Angeliak idag, bestående av pizza. Efter maten for dom stora killarna (dvs markus, Robba och Vince) och gjorde nå ärenden. Markus kom hem med Guitar Hero - Metallica och en till gitarr. Vi har nött till ögonen tårades och rummet snurrade. Då var det dags för Markus att åka till jobbet och jag ska inta sänglänge. Jag är GRYMT slut efter dagen.

Imorgon måste jag hinna med att vika tvätten, städa här hemma, åka och sola. Sen ska jag infinna mig hos frissan klockan 18. Nu ska vi fixa färgen så vi kan beställa och sätta in hårförlängningen nästa vecka. Jiha! Fan vad nice det kommer bli. Jag längtar.

Nä, dags att gå och sova om man ska orka med. Jobbar stägning på fredag och mellan 11.30-17 på lördag. Sen är det inflyttningsfest och jag är taggad som FÅ. Min första fest sen jag blev gravid med lilleman. Det ska bli riktigt kul.

Som sagt, godnatt.

Underbara killar


Det har varit en super natt. Synd bara att jag är tröttare än ever. Jag tog mig inte i säng igår. Hade bäddat ner mig i sängen under täcket framför min nya fina tv. Med godisskålen i högsta hugg och korsordstidningen som underhållning i pauserna. Så får vi besök av Cattis och Mickis. Kände mig lite otrvlig där jag låg, endast iklädd ett linne. Så jag klädde på mig och vi satt och surrade in på natten. Och innan jag var klar. Mitt i allt kom jag ju ihåg att jag hade tvättstugan. Så det var bara ta sig ut och städa upp där. Innan jag äntligen fick inta sängläge. Såg lite tv, fast jag var dödstrött. Bara för att ha fått inviga den riktigt ordentligt!
Var tvärsäker på att Leo skulle vakna för en flaska välling. Eller min sprängdfyllda tisse. Den var påväg att explodera, det kändes som så. Och mitt mål var att tömma det under natten. För jag menar hur snyggt hade det varit om jag kom på badhuset med en JÄTTE tisse och en normalstor? Då hade verkligen inte folk slutat glo. Sen hade jag varit tvungen förklara för alla att jag inte hade satt silikon i det ena för att sedan ångra mig och vägra gör i det andra. Utan helt enkelt förklara att mjölken i den ena tissen har sinat medan den andra tissen producerar för båda två.

Nåja, själv vaknade jag och upptäckte att Leo inte vaknat än. klockan var då 03, konstigt tänkte jag. Kikade in i spjälsängen och fick syn på en liten snarkande kille. Världens sötaste. Somnade om för att sedan vakna till barnaskrik (äntligen). Ammade honom och la tillbaka honom i sängen när tissarna var ungefär lika välfyllda (dvs, rå tömda).
Klockan var då 05.15. Leo somnade dock inte riktigt om utan var väldigt grinig så jag gick upp och gjorde en flaska välling. Som han sög i sig. Med andra ord har jag typ bara vatten i tissarna som inte är speciellt mättande.

Strax därefter kom stora herr Lampinen och pussade upp oss. Fan, Leo som precis var påväg att somna sken upp som en sol när han fick syn på sin far. Det är så härligt att se! Efter en massa mys och bus i sängen steg jag och Leo upp. Idag ska Leo köpa en present åt sin pappa, världen i särklass bästa pappa. Han vet precis vad han ska köpa!

Nu ska jag lägga Leo. Jag ska hoppa i duschen och göra mig i ordning. Sen ska vi äta frulle. Bege oss mot stan och möta upp Mia och Hampus.
Sen ska jag blotta mig på badhuset, vackra syn!!!!!!!

Ha en bra dag


tv

Jag har faktiskt bara tänkt säga att jag ska krypa ner i sängen med min nyinköpta karrapåse, min korsordstidning (endast i pauserna) framför min NYA tv. Jo, ni läste rätt. Den är NY och den är MIN.
Vi var på Elgiganten och skulle handla en ny telefon till Markus. Men han offrade sig, så jag fick en ordentlig tv till sovrummet. Det blev en Samsung, 32tums. Skit fin!!!
Min gamla tv sjöng verkligen på sista refärngen.. Den har överlevt det ena och det andra. Men sist jag såg på den så skrek den och bilden flimrade. Jag var lite rädd att den skulle explodera och stängde av den illakvickt. Sen dess har den bara stått i sovrummet.

Imorgon ska jag först på stan med Mia och Hampus, det ska bli riktigt trevligt! Senare ska jag i väg och simma (!) med Stina och Angelika.. Kan bli en rolig syn. Jag vet inte ens om jag KAN simma? Fast flyta.. det gör jag nog;-) haha


Nåja, bedtime. HIHI..


bvc


Då var läkarebesöket över. Och som han charmade alla å BVC. Läkaren tyckte att han såg så bra ut. Han var aktiv, busig, framåt, nyfiken och charmig. Och såklart frisk som en nötkärna! ;-)
Han hade ökat bra i vikt och ligger nu på 7275kg & var 68cm kort. Så han följer sina kurvor helt perfekt!
Så mamma gick därifrån med ett leende på läpparna!

Leo somnade i vagnen på väg hem, så han ligger ute och sussar. Jag ska ta och äta riktig frukost och sen ta tag i hemmet. Våran lägenhet liknar mer ett stridsfält än ett hem. Sen borde jag även skrubba det där jäkla kaklet..Gah  vad trist, men nödvändigt.

Nåja. Dags att sätta i en växel. Ha en bra dag.


04.31


Då vaknade lilla herr Lampinen för flaskan. Efter flaskan hade han heller ingen lust att somna om.. Så, det är en trött mamma idag. Även om jag kom i säng före 21.30.
Men what to do? Det är bara dra arslet av sängen och invänta första förmiddagsvilan. Han brukar ju åtminstone kunde sova 2 timmar då. Illa nog ska vi vara på bvc 10.40 för 6 månaders kontroll och läkarbesök, så vi får se om jag får någon mer skönhetssömn:-)
Leo far runt som en galning i sin gåstol, släpandes på min mobilladdaren som han snott med sig från tv-bänken. Han har mycket lång räckvidd för att vara så liten. Och större blir den... Herregud:-)

Nu ska jag vänta tills klockan blir 07. Då får man ju nämligen besked om utbetalning av skatten;-) För att fördriva tiden ska jag äta frukost (kladdkaka). Hej så länge!

skrubb

Leo och Markus ligger och sover sen en timme tillbaka. Det betyder alltså att jag kommer få kliva upp innan solens uppgång imorgon (i natt). Men, efter en rejäl middag och ett bad med pappa så var sängen ofrånkomlig. Leo var SÅ trött. Så jag gjorde en flaska välling och la han i sängen. I takt med att flaskan tömdes stängdes också lillemans två blå. Gullrumpan min!
Och Markus kliver ju på natt veckan, som för övrigt är hans sista arbetsvecka innan semestern, ikväll klockan 22.
På fredagmorgon klockan 06.00 går Markus på sin 7 veckors ledighet. Och jag får jobba.. Känns väl lite sisådär. Men det är klart att Markus också måste få vara hemma med våran underbara son.

Iaf så håller jag på att skrubba bort fogfärgen från kaklet. Han få med någon flisa färg innan jag fattade tekniken på hur man skulle göra. Turligt nog började jag där micron står. Så den täcker. Vi får väl se om jag ids göra klart ikväll.. Det återstår att se. Det var ett jäkla jobb. Och jag har nog ont i ryggen. Egentligen skulle jag bara vilja ligga på soffan med en stor bit kladdkaka och jäsa.
Så jag ska sätta i gång ugnen och snöra ihop en kladdkaka. Men först måste jag skrubba lite till. Hoppas det går lite fortare nu när jag har fått in taktiken.

Bilder kommer upp inom kort! Have a nice one!


helgen


Jag får lov att börja med att be om ursäkt för min frånvaro. Helgens jobb har dock tagit musten ur mig.
Jag började projekt kök i fredags. Såklart blandade sig herr Lampinen i. Propsade på att jag var tvungen måla listerna också. Så jag påbörjade det projektet vid middagstid. Var klar lagom till Leo gått och lagt sig och Markus börjat med käket. När vi ätit färdigt satte jag mig i soffan oc kände mig otroligt rastlös. Markus tyckte att jag kunde provmåla en kakelplatta, sagt och gjort. Jag fick ju inget helperspektiv så jag var tvungen fortsätta.. Jag var trött, irriterad och LESS. Efter diverse incidenter, som att jag spillde ut färgburken i diskhon, var jag äntligen klar vid 00.15. Med målningen alltså.. Då var det ju bara att sätta i gång med städning av köket och sig själv. Roligt att komma till jobbet med svarta händer. Jätte kul. Så jag spritade, acetonade och tvålade händerna så dom nästintill blödde.
På lördagmorgon var det bara att kliva upp till alarmet. Tjugo minuter över sju infann jag mig på jobbet. Dagen gick fort, det var rätt mycket folk så vi hade vad vi gjorde.
Iaf så kökade jag med Camilla då hon säger:
 -"Lina, det är en i kön som är jättelik han HasseAro.. Du vet."
Jag kollar upp. Får syn på karln, och säger: -"Camilla, det ÄR Hasse Aro". 
-"Alltså han i Efterlys?"
"-Jajjamän".
-"Fan vad coolt..." 
-"Jag vet...". Jag spelade kolung då jag tog hans beställning som förövrigt var en Friscoburgare;-) 
Jag stämplade ut 17,30, efter en 10timmars arbetsdag.
Markus kom och hämtade mig eftersom Sebbe,Petra och deras lilla tös var och hälsade på. Hon var hur söt som helt, och liten.. Jag förstår inte att Leo en gång i tiden var så där liten, och ännu mindre till och med.
När dom åkte gick jag och duschade, sen låg jag på soffan till strax efter 21. Då gick jag faktiskt och la mig. Pinsamt nog!
Jobb igår också, det gick bra. Fast det var stendött fram till 11,30. Sen så var det inte en lugn stund och vi kom inte fdärifrån förrän 18.
Jag hann i varje fall mysa och pussa på Leo liten innan det var dags för honom att sova. Jag gjorde honom sällskap rätt snabbt därefter.

Idag har jag avslutat projekt kök. Lagt fogfinishen i hopp om att fogarna blir vita. Måste faktiskt erkänna att det blir nytt kakel inom en snar framtid.. Det blev inte sådär super bra.. Det här var verkligen inte min grej:-) Dessutom lyckades jag ju som sagt spilla ut SVART färg i diskhon och på diskbänken. Så det måste nog också bytas.. Oj vad jag gråter blod, eller så inte! Men självklart ska ni iaf få se resultatet. Om 4-5 timmar ska fogfinishen torkas bort. Förhoppningsvis ramlar inte färgen av. Detta kan dock inte garanteras.. Nåja, som sagt. Vi får helt enkelt se.

Nä, nu har jag typ drabbats av skrivkramp. Så jag ska avrunda och gå till tvättstugan. Ciao.


TACK AV HELA MITT HJÄRTA


Nu har jag och Leo varit på stan en sväng. Det slutade nästan i tragedi. Huvva.
Vi gick först på Jala, där dom var SÅ hjälpsamma. Vilken service! Så ikväll när vi har ätit ska jag ta och starta :-) Kul!
Sen åkte vi ner till Lagerhouse för att kolla om dom hade något roligt i inredningsväg. Ville ha något limegrönt, men det var det dåligt om.
Jag skulle åka upp för rulltrappan, alltid gick bra tills när vi skulle åka av. Då fastnar ena framhjulet och jag får inte lös det. Fick springa som en galning för att jag inte skulle åka in i vagnen och kämpa med att hålla ner den eftersom den ville till att slå runt plus att jag försökte rucka lös den. Just när den riktiga paniken höll på att utbryta så kom en man uppspringande för rulltrappan och hjälpte oss lös. När vi äntligen kom lös så var jag så chockad. Benen skakade, hjärtat slog och jag nästan tappade andan. Jag vände mig om och tackade för hjälpen. Sen halvsprang jag hem. Hooooija. Nästa gång håller jag mig till hissen. Det där var grymt obehagligt. Till historien hör också att jag har varit grymt rädd att åka, speciellt i början. Nu har jag dock blivit lite mer van.. Så händer det här. Min värsta mardröm. Det dröjer innan jag ställer mig i en rulltrappa igen. Huvva.
Ett stort varmt tack till denna snälle man.

Vi har faktiskt blivit bjuden på inflyttningsfest nästa helg. Och vi har fått barnvakt till lillplutten. Leos gudmor Emma och hennes syrra tillika min kusin Jojjo ska komma hit och passa honom (för att inte glömma Zacke). Första gången vi ska ha barnvakt, och jag känner mig inte ens nervös över att lämna bort honom..än.:-) Ha, ha. Nä, jag vet ju att det kommer gå galant. Det är så skönt att ha nära och kära i sin omgivning som ställer upp. Helt underbara! Fast jag vet att mormor blev lite besviken att hon inte kunde komma. Dom åker ju till Grekland och är borta en vecka. Så det blir lite långt att åka, och att skicka honom;-)

Nä, tack för att det finns guldkorn omkring oss.

Vila


Nu har jag och Leo just vaknat från våran förmiddagsvila. Leo har fått gröt i magen och sitter och leker på golvet. Han har blivit så bra på att roa sig själv  nu när han kan sitta själv. Så jag hinner faktiskt få något gjort.
Idag så försov sig hushållet. Det är andra dagen den här veckan för Markus. Tror det var i måndags som jag vaknade till vid 06.40 och då hade jag fortfarande en karl i sängen. Och imorse vaknade jag av attMarkus telefon ringde, det var Robba som undrade om Markus hade tänkt komma till jobbet. Försovit sig IGEN. Jag kan faktiskt förstå honom i natt, eftersom Leo var helt igentäppt i näsan så vid 03 var jag tvungen hämta näsdroppar och nässugen. Det slutade i tårar, såklart.
Iaf så var den lilla herren i hushållet redan vaken och låg och pillade och jollrade för sig själv. Jag insåg att jag inte skulle få sova mer. Så vi fick upp och gjorde en vällingflaska. Och Leo började busa och leka på en endaste gång.
När han skulle vila, somnade jag också. Skönt!
Jag ska börja göra mig i redo, sen ska vi ner på stan och leta färg till kaklet. Sen ska jag sätta igång och måla. Markus skulle kompa och komma hem tidigare idag, skönt. Så får jag pyssla på med kaklet i lugn och ro. Sen ska vi äta tacos och mysa ikväll.
Ihelgen är det jag som ska iväg och jobba. Öppnar både lördag och söndag, så jag jobbar mellan 07,30-17,30. Med andra ord kommer HELA helgen spenderas på jobbet. Nåja, det går det också! Får väl tänka att det är röd dag på lördag vilket betyder dubbelt betalt.

Nä, nu måste jag gå och ta hand om dagens andra bajsblöja.. det är helt sjuuuukt. En riktigt bajsmaskin. Kan et kanske vara tänderna som spökar??

Förändring



Nu vill jag ha lite förändring här hemma. Det är mycket jag vill göra, men som känns totalt onödiga eftersom vi kommer sälja inom en SNAR framtid.
Jag måste tygla mina måste-monster. Iaf så kan man ju sysselsätta sig med småsaker. Just nu är det köket som står överst på priolistan.
För det första måste vi byta bänkskiva i köket. Den vi har nu har suttit här sedan urminnestider, sanna mina ord. Den har varit med om både första, andra, och ett trejde världs(mat)krig. Eftersom den är gammal är den ju givetvis sliten och sunkig. Ännu sunkigare blir den, eftersom den är vit. Och om möjligt ännu sunkigare eftersom våran perkulator läcker kaffe. Trots att jag skrubbar ihjäl mig går dessa kaffefläckar aldrig riktigt bort, utan det blir mörka flammiga fläckar.
Så den bara MÅSTE bytas. Lite träslöjds-skills sitter fortfarande i sen mellanstadiet. Så jag har plockat fram tumstocken och mätt. Sen fick jag även använda min inte-alltför-slipade mattehjärna. Nu återstår bara slutpläderingen. Den måste jag dock slipa lite på.. Att lägga fram det för maken. På ett snyggt sätt. Jag började med att svära lite när jag stod och torkade bänkskivan, pikade hela kvällen hur snyggt det vore med en i ek.. Så imorgon släpper jag bomben. När han är trött efter en full arbetsvecka, då accepterar han det mesta. (för att han lägger dövörat till) Sen när jag står där med bänkskivan i handen kan jag hänvisa till samtalet vi hade i fredags. (effektivt, funkar jäääämt). Sen måste vi få någon som hjälper oss. Men det är ett helt annat projekt.
Mitt andra dilemma är kaklet. Att bara föändra kaklet vore ett stort lyft. Det är bara vitt och helt enkelt. Eftersom allt annat går i vitt hade jag tänkt bryta. Möjligen blanksvart. Och att byta kaklet vore ett allt för jobbigt projekt för min karl. Så jag tipsade om att JAG kunde måla det. Han sitter och spelar och godkände detta. (när han spelar är han vääääldigt mottaglig för liknande diskussioner. då brukar jag kunna ro de flesta affärerna i hamn).
Så morgondagens projekt blir att hitta en sakkunnig i frågan. Hittar jag den väsentliga information jag behöver beger vi (jag och Leo) oss ut på färgjakt. Så har jag min fredagkväll räddad.

Nu ska jag däremot slänga mig i sängen. Man vet aldrig när Leo bestämmer sig för att det är morgon. Men först ska jag göra i ordning en flaska till natten. Väldigt bekvämt att bara behöva värma den. Det går ju på 30 sek.

God natt.

Let's dance


Mitt förbannad skit knä. Jag dansade lite för Leo här hemma på vardagsrumsgolvet. I samma ögonblick som Leo höll på att dö av skratt hoppade mitt knä ur led. Så jag var tvungen kasta mig på golvet. Där låg jag.. och kröjmade. Det tyckte Leo var ännu roligare. Han kippade efter andan. Och skrattade. Så han kiknade. Jag kunde ju inte heller låta bli. Bara tanken att jag dansar för mitt barn är ju givetvis ganska skrattretande, att jag sen föll pladask på arslet tar nästan pris. När jag hämtat mig dök tanken på att nån kunnat se mig upp. Tänk om nån sett mig ramla? Eller än värre, sett mig dansa? Jag måste börja fälla ner persiennerna när jag ska syssla med sånt. Nåja, nu är det dock slut dansat för idag. Fick förklara för Leo att jag bara gör en performance per kväll. Han är allt besviken.

Nu måste jag gå och ta den tredje bajsblöjan, sen ska herren sova en stund. Han håller på att klia ögonen ur sig. Eller försöker han möjligtvis hålla för näsan? Svårt att avgöra.


So far


Åh, idag vaknade jag hyfsat utvilad, snörde en snabb blick på klockan och kunde konstatera att den var 07.44. Ren, skär lycka. Vilken dag!
Jag och Leo klev upp illa kvickt och gjorde en flaska välling som han sög i sig. Han är så duktig. Verkar inte ens sakna mammas tissar. Utan tar mer än gärna innehållet i flaskan. Skönt!
Igår städade jag hela lägenheten från golv till tak (nästan). Sen tog jag tag i köttbullsbaket när Leo somnat. Farfar var också förbi en sväng och hälsade på. Sen dök faster Cattis och Mickis in. Trevligt!
Så idag har jag absolut ingen panik.. Ingenting som behöver göras. Eller nu ljög jag, för mina fönster måste putsas.. Fast känner jag mig själv kommer det skjutas fram till oändligheten. Vi har ju levt med en måsskit på ena fönstert sen i höstas, så vad gör några månader till?
Idag kommer iaf Robba, Angelika och Alfred hit. VI ska grilla. Mums!
Så när Markus slutar ska vi åka och handla lite förnödenheter och en födelsedagspresent till alfred eftersom vi inte hunnit gratta honom på 1-årsdagen ännu!

Det var väl ungefär allt jag hade på hjärtat so far. Vi hörs säkerligen senare. Nu ska jag passa på att ta en dusch medan Leo ligger och sover.

Sliten mamma


Alltså jag har en son som har dom konstigaste sovställningarna. Igår till exempel när jag gick och la mig låg han på rygg, tvärs över spjälsängen. Benen vilade i kors på sängkanten. Konstigt att jag måste vakna minst 8 ggr/natt för att räta till honom. Då har han fastnat med ett ben mellan spjälorna, ligger på mage och vägrar rulla tillbaka själv (han ropar på mor sin då), med huvudet där egentligen fötterna ska vara.. Ja, listan kan göras lång. Sen vaknar har ju oftast för två nattmål. Idag var jag nära the breakingpoint. När Leo legat och skrikit och gnällt från halv sex var jag redo för blocket. Fast jag tog mitt förnuft till fånga, steg upp och gjorde en STOR flaska välling. Den slank ner utan en enda protest. Sen var han mammas solstråle igen. Men att somna kring 23, vakna en sisådär 8ggr/natt och kliva upp före skammen (vid 06) gör mig trött.. och på dåligt humör.
Dessutom har vi ett hushåll som liknar mer och mer ett krigsfält.
Tornadon har dragit fram. Jag väljer att döpa tornadon till Leo. Undrar just varför.
Men när Leo sov sin förmiddagslur kunde jag inte annat än inse att jag var totalt utmattad. Jag tror att jag slog igen ögonen jag också. Minns att jag låg och gluttade på "10 000 BC" när jag vaknade visades "Awake". Och det var just vad Leo var. Och det var dags för käk.
Nu ska jag förbruka den lilla energi jag har till att ta itu med städningen av hemmet. Har besämt mig för att kasta ut köksmattan. Den är ganska förstörd av Leomat. Blir inte att sätta in någon ny förrän han har ett bättre bordskick;-)

Eftersom Markus blev rätt så avis på min bruna ton, är det hans tur att besöka Suntan ikväll. Men det får han göra då Leo gått och lagt sig. Jag ska viga kvällen åt köttbullsbak. Sen ska jag i säng tidigt... pinsamt och förbjudet tidigt.
Nu blev det tyst i vagnen så jag antar att han har somnat. Dags to get down to buisness. Bye bye.


Flebbo


Har ganska nyss landat i soffan. Jag har haft en riktigt skön kväll.

Direkt när M kom innanför dörren packade vi in oss i bilen och åkte ut till Ica Maxi, småbarnsföräldrarnas paradis. När vi handlat klart och kom hem fick vi kaffebesök av Matti, Jonny och Camilla. Vi surrade och drack lite kaffe. Sen åt vi en sen middag, Lax, pressad potatis och en sallad. Därefter var det dags för Leos kvällvälling och för honom att gå i säng. När Leo somnat tog jag upp jakten på min försvunna mp3-spelare. Hittade den, men när jag slog i gång den var den stendöd. Så jag bytte batteri och gjorde x antal upplivningsförsök utan någon större framgång. När jag dödsförklarat den jäveln bestämde jag mig för att ta upp jakten på Markus mp3-spelare. Efter att jag vänt upp och ner på hela lägenheten gick jag upp på vinden. Oh, vilket jäkla kaaaaaaaaos. Det är grejer precis överallt. Från golv till tak. Jag kunde inte ens komma in. Jag kände ingen större lust att klättra mig in så jag letade bara i de närmsta lådorna. Spårlöst försvunnen. När jag kom ner igen så satt jag och beklagade mig för Markus. Då upptäcker jag helt plötsligt att min mp3-spelare lyser. Men det var också det enda den gjorde. Gick inte att trycka någonstanns. Så jag bytte batteri och möttes av texten "Starting..." Och så gick den igång. MASSA gamla godingar.. Tror att den uppdaterades med musik förr, förra sommaren som nyligast. Jag blev tagg. Pluggade i hörlurarna och gick ut genom dörren. Tog en riktigt powerwalkpromenad med musiken som takt. Gick, gick och bara gick. Fan vilken känsla. Härligt var det. Men otränad är jag, och stel. Kändes nästan som att jag sträckte ens höftböjaren... För att inte tala om hur ONT jag har i fogarna. Men det var det värt, Det ska jag göra om. Så fort tillfälle ges. Svängde iaf förbi solariet och låg och stekte i 20 minuter. Sen gick jag hem, minst lika fort. Svetten rann.
Även fast jag är helt nöjd med vad vågen säger och kroppsformen kunde jag inte undgå att känna hur mycket flebb jag har. Jag är ungefär ofastast i Sverige. Allting guppade,slängde och dallrade när jag ökade tempot. Så mitt uppdrag är att bli lite mer fit. Jag är väl ungefär den första i Sverige som börjar träna upp mig inför beach 2009 den 2 juni. Men bättre sent än aldrig säger dom va?!
Nu måste jag ta en dusch, på markus begäran. Annars sover han på soffan. Sanna hans ord. Hårda bud i mellerud.

So long.

Fortsättning


Håller på att tvätta för fulla muggar. Leo har nyss vaknat från eftermiddagsvilan.. Får väl se hur trött och gnällig han kommer vara ikväll. Det är väl pappas huvudvärk eftersom jag ska ta en promenad och gå och sola ikväll. Min avkoppling! ;-)
Annars har jag och Leo bara busat, och medan Leo har sovit har jag smitit iväg till tvättstugan och sett säsongsavslutningen av Greys.
Sen har vi ätit Slottpure till lunch, potatis, morötter och griskött. Och det gick ner det också.. Utan en enda sur min. Han är allt duktig på att äta denna lilla man.
Dessutom är han ganska orädd, på gott och ont. När han sitter ner och leker och ser en leksak på lite längre avstånd.. Ja, då kastar han sig. Utan att tänka sig för. Och allt som oftast hamnar han på ansiktet.
Nu ska jag gå och göra i ordning mig och Leo, för pappa slutar om 5 minuter. Då ska vi åka i väg och göra bort veckans matinköp.

Seg morgon


Leo har i princip grinat och gnällt sedan de att vi steg upp från sängen halv åtta. Jag satte på en gröt-tallrik i vanlig ordning men denna morgon mottogs den inte med öppna armar. Efter 4 tuggor var tutten tvungen pluggas in och sen tog vi ut den och han åt 4 tuggor till. Så fortsatte det.. Så efter gröten och ny blöja la jag honom i vagnen. Gnäll, gnäll och ännu mera gnäll. Såhär två timmar senare springer han runt i sin gåstol, letar problem och panikbiter på allt han får tag i. Är nog en bandning av övertrötthet och besvär i munnen skulle jag gissa på. Trots en gnällig karl har jag hunnit smita iväg till tvättstugan och satt i gång första maskinen.

Nu ska jag gå och rädda mina gardiner. Leo är i fullfärd med att slita ner dom. Later.


Problem?


Helsikes jäkla skit. Har sett säsongsavslutningen av DH. Och jag hoppas verkligen att det inte dröjer allt för länge tills det är tillbaka..
Fortsatte senare över till Greys. Hann se ca 23 minuter innan det kommer upp ett meddelande, från ingenstanns. "You have watched more thn 72 minutes today. Wait 54 minutes or pay some shit" (på ett ungefär). Som att jag har något typ av beroende... Jag borde förövrigt sätta in en sån spärr på xboxen. Så kommer det upp ett meddelande när M sitter och spelar som säger: "Du har nu överstridit gränsen för dagens spelkvot. Var god slå av. Återkom om 24h." Det skulle kanske vara något? Måste spåna vidare... Kan säga att han skulle inte vara lika skadeglad och skratta lika mycket om det drabbade honom själv. Nu tillbaka till själva problemet. Så jag frågar M om man har ett annat ip-nummer om man är på ett annat nätvärk. "Eh, ja. Det borde man nog ha". Vi har en granne någonstanns i närheten som använder sig av ett oskyddat nätvärk. Free access. hihi. Jag loggar in på det nätverket. Och voila! Det funkar. Ha, ha. Suckers!!!!!!!
Fast det laggade som självaste faaaaaaan. Efter 30 sekunder var den tvungen buffra i 40 sekunder. Så efter 10 minuter gav jag upp. Och att vänta i 30 minuter till orkar jag inte. Så nu ska jag borsta tänderna och hoppa i sängen.

Godnatt - The addicted

glädje



Måste bara uppdatera och berätta att kvällsflaskan gick ner utan nästintill några som helst protester från lillherren. Det tar sig sa mordbrännarn!;-)

Har även pratat med min frissa, aka kusin. Har funderat länge och väl, och på allmännas (markus specifik) begäran ska jag nu sätta en hårförlängning. Men först och främst måste jag ju få en normal, blond färg på fågelboet. Så, under nästa vecka ska vi nog sätta igång med färgandet. Jag frågade J om hon trodde att jag skulle bli blond denna vända, hon svarade "Lina, du sitter i den där stolen tills håret ÄR blont. Om vi så får sitta där hela natten". Det låter ju bra. Och när vi uppnått resultat med färgen så sätter vi in förlängningen. Jag längtar!!!!

Imorgon ska vi och handla då M slutar jobbet. På kvällen ska jag ta en kvällsprommis till solariumet. Den här sommarn SKA jag vara brun och INTE bränna mig. Har tänkt börja sola en gång i veckan!

Nu ska jag kolla ett avsnitt av DH. Har ni besökt casttv.com? Så slipper ni ladda ner skiten!

Have a nice one.


Kan ta av sig blöjan själv...



Gullrumpan är ute och går med farbror Mattias.



Provsitter sin ny tripptrappstol. Den tyckte han om! :-)


Blod, svett ch tårar


Idag fick jag (vet inte hur länge Leo legat och roat sig själv) sovmorgon. När jag sneglade på klockan och såg att den var 08.20 flög jag nästan ur sängen och satte igång vattenkokaren. Vi bytte blöja och åt morgongröten.. Sen har Leo hunnit sova en stund och jag har hunnit röja bort lite och packa upp efter helgens äventyr.

Idag åt Leo en heeeeel flaska välling. Efter många om och men. Jag fick stå och vagga honom samtidigt som jag gav flaskan. Han tog, smuttade lite och blev sedan helt hysteriskt. Trots att det sprutade tårar och han slängde sig och totalvägrade fortsatte jag. Med tårar i ögonen fortsatte jag.. Jag var inställd på att han INTE skulle få bröstet utan skulle få nöja sig med välling. Och tillsist så tog han flaskan. Och han sög i sig ALLT innehåll. Utan en enda tår. Sen var han mammas solstråle igen.
Jag kände mig som en hemsk människa, en hemsk mamma. Men jag VET ju att det är vad som krävs. Man kan inte ge upp och ge med sig mitt i allt. Då kommer det aldrig att fungera. Och jag vet ju också att det bara kommer gå bättre och bättre med vällingen och att han tillsist kommer ta den utan att blinka.
Som tidigare sagt, blod, svett och tårar.

Nu ska jag ta hand om min lille kille som ligger på golvet och ropar. Sen ska vi gå och hälla upp ett bad!
På återseende.

RSS 2.0