Plötsligt händer det!



Tystnaden är bruten. Lördagmorgon slog Leo upp sina två blå redan 05.51. Jag var inte så pigg på att stiga upp. Turligt nog tog markus Leo och jag fick sova vidare. Vaknade helt på egen begäran strax ett 08. Steg upp och möttes av en molning himmel.. Kan man bli mer bitter? Pokarna gick och vilade medan jag passade på att vika tvätt, städa undan, packa väskan och göra mig klar. Strax efter 12 snåret började himmlen spricka upp och vi satt inpackade i bilen påväg mot Pite, till min stora-stora-systeryster Tessan och Fredrik. När vi anlände sken solen och värmen vr nästintill olidlig, lovely! Vi satt ute i det härliga vädret mest hela dagen. Leo behövde sova, Rasmus ville cykla och Tessan behövde handla lite. Så jag packade ner Leo i vagnen och Tessan lastade Rasmus på cykeln och vi begav oss i väg till affärn. När vi kom tillbaka från affärn tyckte vi det var en dräglig tid, halv fyra (och karlarna hade redan sprättat ölen) att korka upp. Så vi åt jordgubbar och drack mousserande i det härliga vädret. Strax före 19 var det sovdags för Leo och vi tände grillen. Åt middag UTE och njöt av värmen och sommarens återkomst. Nog är det allt bra härligt! Vi fortsatte kvällen med lite kubbspel och sedan såg vi Robinsonfinalen som vi spelat in. Efter tolvsnåret började det bli dags att tänka på refärngen med tanke på att det var jag som skulle upp med Leo. Han somnade 19, vaknade för mat 22 och sov till 04.30. Helt okej! Däremot ville han göra morgon vid 05.30.. Jag var in så pigg på det. Efter x antal omsövningsförsök gav jag upp och steg upp 07. Möttes av en klarblå himmel och 22 (!) grader varmt. Det är INTE illa. Vi år morgongröten och busade liten innan han somnade om i vagnen. Strax efter 08 tågade Tessan plus barnen in. Vi bytte om till bikini och la oss ute.
När karlarna behagade att stiga upp (wilma såg till att dom kom borti sängarna) åt vi frukost ute.
Lite senare kom även mor och far på middag, grillad entrecote. Ruksigt gott var det. Sen åt vi efterrätt. Packade bilen och tackade för oss. En helt underbar helg har vi haft!

Glömde jag nämna vad jag fick av M i morsdagpresent? För det första fick jag ju äran att stiga upp med Leo. (Inte illa;p) Och när jag sedan låg ute och solade passade han på att ge mig en kall (överraskande) dusch med vattenslangen. Jag var lagom happy!!
Han är allt bra underbar min karl;-) Näää.. han skulle faktiskt fixa en present åt mig i veckan!

Vi gav Leo kvällsgröten och bytte om till pyjamas innan vi åkte från Pite med förhoppningen att det bara skulle vara att lägga in honom i sängen. När jag öppnar bildörren hemma på parkeringen möts jag av en allt annat än sovande kille. STORA, skrattande ögon. Så vi gav vällingen ett försök. Markus provade ge honom denna gång, utan framgång. Han väääägrade och stretade för fulla muggar. Så jag tog över honom, satte flaskan i munnen och gungade honom samtidigt. Det tog inte många sekunder innan han lugnade ner sig och började suga i sig vällingen. F-y-F-a-n vad skönt. Han är trots allt inte omöjligt, som man ibland kan få för sig.

Nä, efter gårdagen och dagens vistelse i solen är jag mer död än levande. Så jag ska faktiskt ta och lägga mig i sängen och läsa lite. Om nu mina ögon klarar av att hålla sig öppna... det återstår att se.


God natt och hoppas alla morsor har haft en underbar morsdag!


Karlslok


Tvätten är tvättad. Nåja, nästan all iaf. Hann inte köra den sista maskinen. Men det viktigaste är rent.
Efter att Leo gått och lagt sig åkte Markus iväg och köpte mat, kebabtallrik, och gröt till Leo. Efter maten slog vi i gång en film, Slumdog millionare (?). Den var väl helt okej, not more not less. Sen har vi faktiskt duschat ihop... Jag tror faktiskt inte det har hänt sedan Leo kom till världen? Förstår också varför. Man får bara slåss om strålen. Fast lite mysigt. Fast man fryser. Så när Markus gick satt jag säkert kvar i 20 minuter. Tillsist frågade han om jag dött därinne. Nä, jag var bara lite frusen. Han la så snällt fram en handduk åt mig. Vet inte om jag ska ta det som en komplinmang? Han la nämligen fram en (hand)handduk. 
Var nyss in till Leo som gnällde till.. Kom in och upptäckte att han hade rullat över till mage i sömnen. Det här händer ungefär 4-5ggr per natt. Knäppungen!
Jag frågade nyss M om vilken dag han ville ha sovmorgon. Lördag eller söndag? Hans svar var:"Jag måste ju stiga upp tidigt varje morgon nästa vecka. 05.20" - "Eh,jaha? Och det betyder vad? Att du måste få sovmorgon hela helgen? -"Ja!" svarade han gladeligen. Mitt svar var snabbt och bestämt, "Det kan du ju FETglömma." Sen propsade jag på att som tjej måste man sova mer, det ligger i våra gener. Det har min syster sagt (hon kör med det argumentet på sin karl=effektivt) så vid eventuella frågor hänvisar jag M till henne.  Det låter ju faktiskt helt logiskt, så jag väljer att tro på henne. Därför bör jag gå och lägga mig nu, det ska jag också göra. Imorgon ska vi ju åka till systeryster och hennes karl där vi har blivit bjudna på en heldag. Dagen bjuder på altanbygge för markus och blomplantering för min del, eller rättaresagt blomrabattutvidgning. På kvällen bjuds det på grillat och vin. Me like!!

Nu ska jag påbörja min skönhetssömn. God natt.

Schtan


Dagen började i vanlig ordning vid 06.30. Jag är glad att han börjat sova liiiite längre. För bara några veckor sedan ville han ju göra morgon reda före 06. Så nu känns det inte alls farligt när man kollar på klockan.
Jag hann ta mig en dusch, städa upp, diska bort, sätta i gång diskmaskinen och sortera upp tvätten innan mamma anlände där vid 10-snåret.
Vi begav oss mot stan ganska omgående. Leo var vaken HELA stadrundan, satt och pratade hela vägen. Han var verkligen jätte snäll. Han är så duktig min lillkille. När vi lunchat på mat och prat och skulle gå hem så slocknade han i vagnen.
Iaf så shoppade jag ett par typskor med mjuksula åt Leo. Sen fick han ett par shorts, ett linne och en t-shirt. Av mormor fick han två till t-shirtar. Så nu är han ganska rustad inför sommaren. Men shortsen jag har sett ut fanns inte i Leos storlek. SÅ typiskt. Mamma skulle spana i piteå sen ska jag även in igen till veckan och kolla läget. Jag vill verkligen ha dom!
Själv fick jag (av mig själv) ett par svarta jeansleggings och en tröja. Och så fyndade jag en bikiniöverdel från Stadium för ynka 24:-. Kan man låta bli då?
Vi kom hem strax efter 13, så jag har satt igång med tvättandet. Lär väl hålla på hela kvällen.. Tyckte att vi skulle grilla till middag, det tyckte inte herrn eftersom vi ändå ska grilla imorrn. Nåja, då får väl han ta och komma på något att förtära till middag.

Nu fylldes rummet av en välbekant odör.... Måntro om han har vaknat och ligger och skiter i vagnen. Bäst att kolla läget.

Ha en trevlig helg!


Puh!


För första gången idag som jag kan sitta ner och pusta ut.
Gårdagen bjöd på jobb, stängning. Jag var väldigt optimistiskt inställd på att det inte skulle vara speciellt mycket folk i rörelse på grund av det dåliga vädret. Men tji fick jag. Det var MASSOR. Det var så drägligt, och så mycket att göra att jag inte ens hann spotta ut snusen. Utan där låg den och smakade unket i två timmar. Huga. Det avtog väl en aning efter halv åtta, men rullade ändå på fram till stängning. När dörrarna väl skulle låsas så låg vi så jävla dåligt till, vi hade i princip inte hunnit förstänga nånting. Vi stämplade ut 23.39. Jag landade innanför dörrarna på Östermalm minuterna innan midnatt.
Efter jag hade hunnit varva ner och utbytt några meningar med min karl så väntade sängen. När jag kom in i sovrummet möttes jag av en helt igentäppt snok. Snorig som få. Efter nattmålet gjorde jag ett försök att tämma lillnäsan på snor och spruta in lite näsdroppar för att lösa nästäppan utan att väcka lillprinsen. Det gick inget vidare. Efter ingreppet la jag ner honom i sängen. Två sekunder senare låg han och pratade för fulla muggar. Försökte söva om honom utan resultat. Tillsist plockade jag över honom i våran säng. Ammad honom till sömns. Sen var jag tvungen att bli lite emotionell mitt i all trötthet, och låg och beskådade vårat mirakel länge och väl. Inte förrän efter 02 stängde jag igen ögonen. För att väckas till alarmet 06.30. Jag snoozade i 30 minuter innan det mänskliga alarmet (leo) gick i gång. Tur var väl det. Annars hade jag försvoit mig till dagens ass-möte.
Jag duschade, sminkade mig, blåste håret, klädde mig, bytte en ENORM bajsblöja (på Leo:-)), tvättade av honom, klädde honom och gav honom gröt. Allt detta min mindre än 50 minuter. Det måste var rekord. Jag jobbade på ackord!!
Stod och väntade på bussen, den kom. Vi steg på. Vi åkte och rätt håll. Sen helt plötsligt när jag lyfter blicken ser jag att vi är påväg åt helt fel håll. Jag hinner inse att jag har hoppat på fel buss. I samma veva utbryter ett mummel och busschauffören skriker ut:"Nu sitter jag och sover, jag vänder här framme". Jag var alltså på rätt buss. Det var tydligen inte bara jag som sovit lite i natt.
Jag och Leo stegade in genom entren lagom till ass-mötet drog igång.
Sen vare bara hem och dra igång och slutföra städningen.


Förresten ligger det ute en lägenhet i vårat hus, budgivningen har börjat och budet är just nu uppe i 600. Ska bli intressant att se vart det slutar! BRA för våran del. Eftersom vi ska bli av med den här efter sommarn:-)

Nu ska jag faktiskt gå och göra min lillaplutt sällskap i drömmarnas värld... Jag ska försöka sova ikapp. Imorgon väntar en dag på stan med världens bästa mamma/mormor. Hon skulle dyka upp kring 10-tiden!

Monster


Jag gillar verkligen inte vad jag har blivit. Sedan några veckor tillbaka har jag varit ett riktigt jävla monster. Mitt humör vänder på två sekunder och jag kan gå från super glad till helt jävla psyko. Jag är elak. Jag är hetsig. Jag är på dåligt humör. Jag känner INTE igen mig själv. Jag är trött. Jag är hängig. Det var till och med så jag frågade Markus om han märkt att jag har varit konstig på sistone. Och han kunde hålla med om att mitt humör är en evig berg-och-dal-bana och att man aldrig vet när jag flippar. En tickande bomb.
Tänkte först att det måste bero på att jag är helt utmattad, efter ca 7månader utan en hel natt sömn. Markus trodde det berodde på att jag alltid håller gasen i botten och far fram i hemmet likt en virvelvind och städar, tvättar, plockar, diskar.. Att jag aldrig har ro att sätta mig ned två sekunder.
Men sen kom jag på det... Allt detta beror ju på min jäääävla minipiller. Jag blir som förbytt när det sätts hormoner i kroppen på mig. Djävulen har alltså inte flyttat in och tagit över min kropp. Att dessutom blödit 3 veckor i rad gör knappast saken bättre. Markus respons var: "Snör dom åt helvete för fan". Jag överväger saken.

Natten har varit bra, Leo vaknade en gång för mat vid 00.30. Sen sov han vidare till 06.30. Vi steg upp strax efter 07. Leo har ätit gröt till frukost och ligger just nu och sussar i vagnen. Jag ska ta och göra mig frukost sen ska jag slå på desperate housewives och bara ta det lungt. Idag ska jag bara ägna mig åt Leo och mig själv. Hemmet får stå på hold.

expriment


Utförde ett litet expriment i natt. När Leo vaknade för första nattmålet gav jag han tutten. Till slut var han helt hysterisk. Så jag plockade upp honom i famnen, men fortfarande bara tutten. Fortfarande hysteri. Så han fick tissen, men bara efter en liten, liten stund gav jag tutte istället och då somnade han på två röda. För att vakna igen två timmar senare. Samma sak då. Summan av  kardemumman: Han vaknar INTE av hunger. Det ÄR en tröstgrej. Att få snutta lite..
Så, när jag känner mig utvilad och har markus till hands ska vi avvänja detta beteende.

Idag försökte jag ge honom en flaska välling innan han somnade. Det gick väl inte riktigt som jag hoppats på. Han totalvägrade. Jag la honom i sängen och han bökade runt och grymtade medan jag gick till köket och gjorde en flaska. När jag kom tillbaka tog jag upp honom i famnen, och han spottade med det samma ut tutten och siktade in sig på bröstet. Men så fick han flaskan istället.. Då utbröt HYSTERIN. Tänkte att det var för att flödet var för snabbt, så jag bytte flaska. Fortfarande hysteri. Under tiden hann han dessutom ligga och frusta och "spotta" i sängen, så han var verkligen förbannad när jag kom tillbaka. Samma prodecur, samma respons. Han skulle minsann inte ha innehållet i flaskan. Efter 45 minuters hyseri och gallskrik var jag ganska färdig.. Gjorde ett sista försök genom att smyga in med flaskan i munnen medan han ammade. Två klunkar av flaskinnehållet och skrikkalaset var igång igen. Jag var utmpumpad och gav med mig.. Ät det jäkla bröstet då. Sen somnade han, av ren utmattning. Hur FAN ska man få honom att ta vällingen? Just nu känns det GANSKA omöjligt. Tipsa, nån?

Idag har vi hunnit med en massa onda måsten. Veckohandlat, städat ur kylen, dammtorkat överallt och betalat räkningar. Blev så jäkla trött efter vällingincidenten så jag la resten av städningen på hyllan tills imorgon. Nu ska jag fortsätta glutta på tv!

uppehåll


Har egentligen inget vettigt att skriva. Och inga nya bilder att lägga upp. Så frågan är varför jag ens sitter här. Förmodligen för att meddela er att jag kommer ta ett blogguppehåll. Idag åker vi ju till stugan. Om än det är en modern stuga med diverse nymodigheter såsom rinnande vatten, el och toalett, dusch.. Så finns där inte internet. Ska faktiskt bli skönt. Det är lite som ett beroende, precis som med cola. Jag är och förblir beroende av cola. Eller nä, där ljög jag.. För portello, troccadero, päronsoda, hallonsoda (ni förstår) går minst lika bra. Bara det är sött och kolsyrat. Listan över vad jag ÄR beroende av kan göras lång. Men jag avslutar här.

Karln ligger och sover, likaså Leo. Jag ska hoppa i duschen. Sen ska jag börja packa. Man måste ju dra med halva hemmet när man ska åka bort över helgen. Sen ska jag ta och slå Cattis en pling, vi ska ha lite häng!

Fast först, ett litet tidsfördriv (jag kan ju omöligt vara sämre än nånannan)

Vad heter ni? Lina och Markus
Hur träffades ni? Genom bekantas bekanta. Typ,
Hur länge har ni varit tillsammans? 3½ år.
Är ni förlovade? Ja, nu väntar jag bara på bröllop.
Bor ni ihop? Ja, i en två på Östermalm vi köpte -07. Innan dess bodde vi i en tre på Kallkällan.
Har ni barn? Ja, våran underbara lilla Leo
Har båda körkort? Nej, inte jag.
Isåfall, vem kör bäst? Föregående svar kräver väl att jag svarar Markus? Fast jag tror faktiskt att jag kör bättre. Skulle köra bättre.
Kommer du ihåg er första kyss? Ja, det gör jag.
Vem sa "Jag älskar dig" först? Markus
Vem är äldst? Markus, 6 år äldre.
Vilka stjärntecken är ni? Jag är våg, Markus skytt.
Vem fyller först på året? Jag
Håller ni i handen på stan? Nä, lite svårt med en barnagn. Inte för att jag kan påstå att vi gjorde det innan Leo kom heller. Dessutom har jag en karl som hatar att gå på stan.
Vem är längst? Markus
Vem sjunger bäst? Ingen, men sjunger HELST.. det gör nog jag. Iaf "riktiga" låtar. Markus står för egenkomponerade. Som ingen annan än han kan sjunga med i.
Var nån av er oskuld när ni träffades? Nej
Kände ni varann innan ni blev ihop? Nej
Vad har ni gemensamt? Vårat hetsiga humör, våran rätt så sjuka humor, våran underbara son, intresse för uteliv. Då menar jag såklart inte krogrundor.  
Blev du kär i första ögonkastet?
Nja, tanken "Han måste jag ha" dök i varje fall upp..
Har ni någon speciell låt? Inte som jag kan komma på.
Har ni några "frikort"? Hell no.
Har ni stora framtidsplaner? Ja, hus, syskon till Leo.. Ja, ni vet. The swedish dream.
Har ni gråtit i varandras armar? Ja, det har nog hänt. Fast det är nog jag som står för gråtandet.
Har ni varit utomlands tillammans? Nja, skulle isf vara om vi räknade Finland.
Vilket är ert bästa minne? Det finns många.. Men det absolut bästa vi nånsin har varit med om är såklart den 7 december -08 då Leo kom till oss. SÅ mycket känslor. Så mycket kärlek.
Vem lagar bäst mat? Ingen av oss är väl någon direkt mästerkock, men vi båda kan om vi vill. Så vi är lika slipade i köket.
Vad gör ni en vanlig vardagskväll? Vi busar och myser med Leo, när Leo har gått och lagt oss. Ligger vi oftast utslagna på soffan. Jag med en bok eller med datorn. Markus spelar. Ibland kan vi till och med lyxa till det med en film:-)
Ger ni alltid varandra en puss när ni ses? Vi försöker.. Men ALLTID när vi skiljs.
Bodde ni långt ifrån varandra när ni träffades första gången? Inte specillt, 6 mil.
Blir du lätt svartsjuk? Inte längre.. Men förut var vi nog BÅDA ganska duktiga på det.
Brukar ni bråka? Vi hetsar upp oss ganska fort men det går över i nästa ögonblick. Så, bråkar gör vi nästan aldrig.. Däremot diskuterar vi, speciellt om matlagning, städning och tvättning, ganska ofta. Jag brukar oftast förlora:-) Ha ha.
Ringer eller SMS:ar ni mest? Ringer.
Vilken är hans finaste kroppsdel? Hela han.. Om jag måste välja en sak. Så har han en väldigt söt rumpa!
Brukar nån av er prata i sömnen? Nä, oväsendet i sovrummet står Leo för:-)

Sötnosen


Idag har jag fått en låååååång sovmorgon! Leo har varit snäll i natt och sov till 08 (!) då gick pappa upp med honom och jag sov vidare till halv elva. Efter lunchen klädde vi på oss och gick ut i det härliga vädret. Vi var och lämnade tillbaka filmerna vi hyrde, småhandlade lite och hämtade ut Up&Go-paketet från Libro. På hem vägen köpte vi varsin glass som vi avnjöt i sommarvärmen. Vi har haft en mysdag! Jag har jobbat kväll och det har gått jättebra, skönt!
Imorgon åker vi mot Piteå till mamma och pappa. Där ska hela helgen spenderas ute på stugan.. Det ska bli skönt. Markus åker tillbaka imorgonkväll och går på natthelgen. Huuuuuga. Men vi ska nog överleva, även om det är tungt att lämna honom. Fast vet inte om vi setts så mycket mer även om vi varit hemma.

Nu ska vi alldeles strax gå och lägga oss. Imorgon är det markus som får ligga kvar i sängen och jag stiga upp. Laddade in nå bilder i kameran nyss och kom på mig själv med att sakna min lillplutt! Fast jag varit med honom hela dagen. Han är så otorligt fin. Våran lilla kille. Världens sötaste. Här får ni besviset.








film


Lägger upp filmen på nytt. Tycktes inte gå att se den förra...



beachboy


Idag gjordes det morgon redan 05.30. Och på något mänskligt vis känns allt före 06 som en mardröm. Så Leo fick komma över till våran säng. Han sjöng, skrek och skrattade om vartannat och när han märkte att dessa väckningsförsök inte gick hem hos mamma. Ja, då började han slita henne i håret och nypa i ansiktet. Efter att jag mist ungefär 4 nävar hår och fått x antal blåmärken var det dags att rulla ur sängen vid 06.
Vi har busat på här hemma och Leo tog igen sömnen och tog en 3 (!)  timmar lång förmiddagslur. Under tiden väckte jag markus, vi gjorde oss i ordning och efter lunch så åkte vi ut till Storheden. Vi gick på HM och köpte nå solglajjor och en solhatt åt Leo. Sen åkte vi på MAXI och handlade. Ikväll ska vi ha en riktig myskväll här hemma. Det blir tacos till middag sen film och godis. Vi var och hyrde två filmer som vi ska plöja oss igenom ikväll!

Redo för stranden, jag tvivlar inte på att han kommer få MÅNGA brudar!


På affären dividerade jag och Markus om olika solgjajjor.

(Jag) - Dom här då???

(M) - Lina, det är ju för fan glitter på dom. Skärp dig!

(Jag) - Jaha.. Men dom här då?

(M) - Röda med Hello Kitty. Seriöst? Nu tar vi dom här!


Jag fick vika mig.. Jag höll på att vika mig av skratt då vi testade dom i affärn. När vi kom hem och vi testade med hatten s fick jag krampanfall. Alltså seriöst... Han ser så rolig ut! Och söt. Mest söt. Fast ganska rolig också. Leo tycker i varje fall att det är askul när mamma skrattar, så han passar på att spexa lite också. Vi kommer få en ROLIG sommar minst sagt!

Gummibear är Leos absoluta favorit. Alltid när man slår igång videon så blir han så exalterad att han vet inte riktigt vart han ska ta vägen. Jag gjorde ett försök att fånga detta på film...






trist


Idag har flitets lampa lyst över Östramalmgatan, eller nä. Där ljög jag. För de lös minsann bara över mig. Leo har haft ÄNNU en besvärlig natt då han vaknar stup i kvarten. Sen bestämde han att det var morgon kring 05. Idag fick han gå upp med far sin, jag halvsov vidare till 10.
Efter jag fått i mig frulle så tog jag tag i städningen och bokade tvättstugan. Nu har vi ett skinande rent hem och en tom tvättkorg. Ack så skönt att ha det gjort! Eftersom jag varit så gudomligt duktig så gjorde jag en kladdkaka som belöning. Nu ska jag trycka en sista bit, sätta in en prilla och vänta på den sista tvätten att bli torr. Sen ska jag krypa ner i sängen!!
De´t är ju trots allt min uppstigning imorgon.
Imorgon ska vi och hämta ut ett paket sen borde vi åka förbi affärn och fylla upp matförrådet.

Markus går på natthelg på fredag klockan 21-06. Lördag och Söndag 18-06. Med andra ord ser vi inte mcket av han ihelgen.. trist! Därför funderar jag på om jag och Leo packar väskan och åker och hälsar på mormor och morfar. Det var ju trots allt ett tag sen vi träffade dom... Om vi är välkomna då vill säga :-) Måste ringa och höra om dom har några planer..

Nu ska jag plöja igenom några bloggar och uppdatera mig om det senaste. Har ni förresten hittat till Katrin? Jag gillar henne, hon är fan skön. På ett härligt lite elakt bittersweet sätt.
Ni hittar henne på www.finest.se/katrin Enjoy!

syskonvagn?


Idag så inisterade markus på att vi skulle gå runt sjön. Ja, jag gillade tanken. Tills jag satte mig i soffan och insåg hur jäkla sliten jag var. Så när Leo vart tvärtrött (=tvärgrinig) tyckte jag att han borde sova på momangen. Så medan markus sövde honom somnade jag på soffan. Men så kom brevbäraren och kastade in räkningar och Leo var återigen vid liv. Så Markus i princip släpade ut mig. Jag tog på mig mina finaste och skönaste skor, mina rosa foppatofflor och mitt allra buttraste humör. Det var en helvetestur. Jag insisterade på att vi måste investera i en ståbärda eller en syskonvagn om han vill ha sällskap i fortsättningen. Jag avvaktar, iaf till Leo har lärt sig gå.. Så vi kan byta plats när jag är trött i benen. När vi äntligen nådde hemmet så hade jag en konstig, obehaglig pulserande känsla i benen. Men dom tog mig ända inni soffan. Där parkerade jag mig tills vi fick middagsbesök av familjen Björnfot/Larsson.


Nu sitter jag här framför datorn och är lite bitter över att det tydligen bara är jag som har ett väldigt innehållslöst liv som har tid att blogga. 1 nytt inlägg på blogglovin. Vad är det här? Jag måste skaffa mig en hobby, dvs en som inte innefattar att läsa andras bloggar. Nu ska jag däremot förflytta min nätta (HAHA) bakdel till sängen istället. Imorgon väntar en sovmorgon.. Jamen fyfan vad lovely. God natt.

mvg


Jag fick stående ovationer idag hos tandläkaren. Jag slapp en timmes tjat och predikan om snus och hur illa det är. Idag möttes jag av "Inga sjukdomar eller något annat, bara lite snus.Det är ju superbra" Tror dock hon refererade till att jag var frisk.. Men hur som helst. Inga hål. Hon tyckte också att jag hade tänder av stål. Så jag slapp borren. Dessutom fick jag binda om abonnemanget och jag betalar nu bara 360kr/år. Och får en kallelse om 1,5 år. Perfekt!

När jag kom hem hade Markus slitit fram en köttgrill (som vi aldrig nånsin använt) och höll på att grilla mackor. Och den gick likabra att använda som mackgrill. På ett tag ska vi ut och gå.. Runt sjön en sväng. Frullen ska bara få sjunka och Leo leka av sig lite.

Ikväll ska vi nog kanske grilla med Geka, Robba och Alfie. Ut i solen!!!!! BYE

helgen


Jaha. Då var det ny vecka.. igen. Jag tycker bara veckorna springer fram. Finns det något bättre än att vakna till sol, strålande sol?
I helgen har vi iaf haft Leos farmor och bonus farfar Arri här. Det har varit jätte trevligt! Fast Leo har vaknat skamligt tidigt, strax efter 05. Har jag fått sovmorgon och Leo har fått vara med farmor. Vi har grillat, surrat och druckit lite vin. Vi gluttade även på Eurovision, vilket jäkla skämt... Helt jävla värdelöst. Så jag har betämmt mig för att bojkotta skiten nästa år.

Eftersom jag var mer död än levande igår bestämde jag mig för att lägga mig med Leo. Synd bara att han har blivit så jäkla besvärlig att få i säng. Han vägrar sova.. Vrider och vänder och gör allt för att hålla sig vid liv. Men vi släckte våra blå vid 20 i hopp om att få sova och vakna utvilad. Vaknade av en hysterisk son vid 22, 03, 04 och 05.14 var han beredd att göra morgon.. inte mamma. Efter säkerligen en timmes bök och stök i våran säng somnade han. Så vi steg upp strax efter sju. Jag är allt annat än utvilad!


Det här inlägget tog i varje fall 1,5 timme att skriva, det om något borde vä lvittna om att jag egentligen inte har tid att sitta och blogga. Under den tiden har jag roat en ledsen kille, bytt en bajsblöja, gjort morgongröten och matat Leo. Nu ligger han i vagnen och surrar. Förhoppningsvis lägger han snart igen sina två småblå. Då ska jag ta och göra mig i ordning. Ska nämligen infinna mig på Folktanvården klockan 10.30. Vi får väl se hur det går med det besöket, om jag bryter min winningstreak. Snart 22 år UTAN ens en liten antydan till hål. Håll tummarna! Att jag inte bryter den, alltså..









 


utmattad


Min första lugna stunda idag. Och vad gör jag? Jo, jag bloggar. Vilket slöseri med tid. Egentligen skulle jag behöva dra av golven en vända innan jag sätter tillbaka mattorna som har varit ute på vädring (självklart glömde jag dom där över natten). Nåja, inga mattjuvar har iaf härjat utanför.
Igår kom jag i säng i nårgorlunda tid i varje fall. Leo vaknade för första och enda nattmålet vid femsnåret.. Sen somnade han om till halv åtta. Det tar sig sa mordbrännaren.
Leo var varm redan igår när han skulle sova så han fick sova naken. Imorse när jag plockade upp honom var han stekhet och hade 40graders feber. Han var totalt däckad. Helt hängig,gnällig och utmattad. Det syntes på långa vägar att han inte var sig själv.. han mådde inte alls bra. Han har fått alvedon hela dagen och nu på kvällskvisten så har han äntligen piggnat till, lagom till läggdags (såklart). Men det är SÅ härligt att se honom skratta och le och orka leka och busa lite! Nu ligger han iaf och sover sen en timme tillbaka. Nu är det mamma som är totalt utmattad. Leo har ju bara velat vara i famnen (som han inte har tid med i vanliga fall). Dessutom har han sovit i min famn och på mitt bröst, och det har inte hänt sedan han var några veckor gammal..
Bjöd in Cattis, Tommy och lillvovven på middag.. Jag gjorde lasagne. Lite senare kom Mickis hit så hon joinade oss också vid matbordet! Det är så himla roligt att ha middagsgäster när markus jobbar eftermiddag. Jag verkligen hatar att laga middag åt mig själv. Lyckas jag inte lura hit någon under Markus eftermiddagsveckor brukar de ofta sluta med mackor till middag. Haha. Som att ni ens bryr er om mina matvaror.. Haha. Intresseklubben antecknar.

Nä, just det. Städningen. Sen ska jag snöra mig i sängen. Imorgon väntar jobb. 11-15. Det ska bli fint när lönen trillar in! Hårt arbete lönar sig. Såg just att jag har 6 (!) veckors BETLAD semester. har bara bokat in mig på 1 veckas semester. Trodde inte att jag hade mer att ta ut. Men tydligen. Ska prata med min chef och höra om jag kan få ta en till vecka i anslutning till den jag redan har anmält. Skulle ju vara kul om jag fick två veckor i rad med mina pojkar:-)


överraskning


Idag tog jag och Leoplutten en promenad till BVC, där fick Leo utstå 5månaders-sprutorna och det vanliga mäteriet. Och han var SÅ duktig. Inte en enda tår!
Inga avvikelser denna gång, han följer sin kurva.

När vi kom hem passade jag på att städa upp innan Erran anslöt. Vi har busat med Leo, snackat massa minnen och ätit. Det var super trevligt. Alldeles för långt mellan gångerna.. Skärpning!

Tommy var även hit och visade upp den nyaste familjemedlemen, Leos yngsta kusin. En liten rottisvalp. FIFAN vad söt. Tror ni man blev nå sugen?! Tur att jag står som förste hundvakt! ;-) Dvs, jag och Cattis får slåss, haha.

Jag hade bokat tvättstugan, satte igång en maskin klockan 15. När Erran var påväg hemmåt vid 10 kommer jag ju på att tvätten är i maskinen. Helt seriöst, TVÅ dagar IRAD. Nog är man jävlat hjärndöd.
Iaf så var det Markus tur att städa undan i tvättstugan. Han gick till tvättstugan, kom tillbaka lika fort för att sedan återvända in till tvättstugan. När han kommer tillbaka har han pappersrullen i högsta hugg. Jag funderar såklart vad han har gjort med pappersrullen. Han svarar -"Hela "rutan" var täckt i skit." Va? -"Ja, du har tvättat skit." Va? -"Alltså vadå, riktigt skit. Alltså bajs?" -"Men jaaaaaaaaa, en bajskorv." -"Vilken konsistens hade den då?" -"Den satt fastkletad på luckan".
Just nu hänger det alltså bajstvätt i hela lägenheten. Jahapp. Jag får väl boka ännu en ny tvättid.
Känner att jag måste ge en förklaring till det inträffade. Leo var hård i magen och jag var tvungen att ingripa och han fick bajsa på en handduk. Efter bajseriet åkte vi bort. Och medan jag klädde Leo så tog Markus hand om bajset, trodde jag iaf. Tydligen så hade han inte kastat bajskorven utan låtit den vara kvar på handduken, som jag snörde i tvättkorgen. Så att tvätta skit (bokstavligen) hör inte till min vardag!


Nä, nu ska jag gå och lägga mig. Känner jag min son rätt blir det en tiiiiidig morgon.

verklighetsflykt


En hårtvätt senare sitter jag nu bänkad framför tvn och håller på att sminka mig. I bakgrunden står TVSHOP i gång. I vanliga fall brukar jag bara sätta dövörat till. Men idag har jag suttit bänkad. Dom har hunnit gå igenom en mirakelkräm som tar bort bristningar. Jaha, tänkte jag. Det vore väl ett halleluljahmoment om det gick. Leo har ju försakat några mindre smickrande sträck på min kropp. Dom fortsätter med en mirakelkräm för håravfall. Ja, i vanliga fall lider jag ju inte av detta. Men efter en lång graviditet där jag inte tappade ett enda jäkla hårströ faller dom som på rad. Varje gång jag duschar tappar jag ungef'är halva mitt barr. Och sen mirakelsminket, som döljer ALLT. Mineralsmink. Eller varför inte en liten mojäng man monterar på magen som ger en platt fin mage utan att man själv behöver lyfta ett finger? Ja, man kan tydligen använda denna lilla finurliga mojäng för att lyfta bröllerna. HAHA. Jag vaknar upp och kommer tillbaka till verkligheten. Det där är BARA skit och lurendrejeri. Det är väl klart att det inte finns någon jäkla kräm som trollar bort alla bekymmer eller en maskin som lyfter upp saker och ting en våning eller två. Vilket jävla skämt.. Jag får helt enkelt lära mig leva med att jag är lite randigare och lite mer flint än för 1 år sedan. Det där med mineralsmink, det ska jag däremot testa. Dock inte TVSHOPS skit.

bombnedslag


Det blev ingen full-rulle kväll. jag kände mig totalt jäkla utpumpad. Men eftersom Leo hade endast EN blöja i sin besittning och jag var utan middag kunde jag ju inte göra annat än pallra mig ut genom dörren. Det är inte speciellt långt till affären, men just igår kändes vägen oändlig. Fötterna värkte, skavsår (jag MÅSTE ha fått större fossingar), Leo tjorvade, bökade, krälade och vände sig i vagnen. På hem vägen somnade han de sista 4 minuterna..

Leo var inte alls speciellt arbetsvillig igår. Det fortsatte hela kvällen och även hela natten. Kan säga att jag var gode utpumpad när Leo bestämde sig för att det var uppstigning strax efter 06. Men det är helt enkelt bara att gilla läget! Nu ligger han och sover, så jag ska passa på att göra mig klar. Eftersom jag somnade med blött hår igår finns det inget annat alternativ än att tvätta håret igen.
Vi ska infinna oss på bvc för 5-månaderskontroll och få sprutor 10.30. Idag kommer Erotica hit och hälsar på, skoj!!

Igårkväll fick jag ett spontanbesök av Cattis, så jag hann aldrig städa. Utan jag kunde lugnt lägga städningen åt sidan utan dåligt samvete. Cattis for hem kring 11 och jag var på väg i säng då jag kom på mig. FAN. Jag har återigen glömt tvätten. Hann iaf tvätta två maskiner,varav en blev tummlad innan jag fick blackout. Den andra maskinen hänger på tork runtom i hela lägenheten.

Vi får väl se om jag hinner städa senare, det ser verkligen ut som ett sant bombnedslag här hemma och dammet är ett faktum.


Nä. Dags att slita sig så vi slipper stressa. Ha en trevlig dag!


Full rulle


Morgonen började med uppstigning till klockan sju. Vi busade och tog hand om morgonbestyren. Väckte markus, herrana körde ut mig till jobbet där jag spenderade morgonen. Efter ett par timmar kom herrskapet och plockade upp mig och vi åkte hem. Markus var bara in och borstade gaddarna, sen bytte vi av och han åkte till jobbet.
Jag och Leo har precis ätit klart lunchen, lax och potatis. Han tyckte att det var SÅ gott att han satt och hade rysningar en LÅNG stund efter varje tugga. Fasta gapa, det gjorde han i varje fall.
Nu har jag precis slagit igång diskmaskinen, har slagit igång perkulatorn som dock är matad med diskmedel (= rengöring).
Hade tänkt ta tag i resten av hushållet. Sen är även tvättstugan bokad från 15. Sen måste det fyllas på med mat i kylskåpet, blöjor och våtservetter till herrn. Så efter mellanmålet tänkte jag sätta Leo i vagnen och ta en prommis till affärn. Med andra ord, fullrullning. Ingen lugn stund hära.

Leo når allt man kan tro, plus liiiite till. Idag när jag var på toa hörde jag världens brak. Jag sliter upp dörren, går ut till köket och där står Leo..omgivnen av matlådor och bakbunkar. En snabb tanke, lämnade jag skåpet öppet? Eh, nä. Det gjorde jag INTE. Så han har alltså öppnat skåpet och slitit ut det han nått. Lucky shot eller har han blivit SÅ stor?

Nu ska jag dra igång innan energikvoten går ner på noll. Dessutom har jag en kille som har kört fast i hallen.
So long.


Konsten att lyssna


Efter att jag fått p-napat i 3 (!) timmar kom Markus och väckte mig halv tre. Vi åt lunch. Jag och Leo trotsade de tråkiga vädret och när hans eftermiddagslur närmade sig packade jag ner honom i vagnen och vi gick till affärn och handlade lite till tacomiddagen. Så fort vi klivit in på Kvantum slog herren upp ögonen. Så han fick sitta upp istället. Och kul hade han. Charmade, skrek och pratade med varenda en som passerade. Jag ringde Markus och bad han hämta oss eftersom klockan sprang iväg. Det sista jag sa innan jag la på luren var: "Glöm inte bilbarnsstolen." Han ringer upp och säger att han är utanför. Jag hinner bara utanför dörrarna så kör han i väg. Sen ringer han upp och berättar att han glömt (!) bilbarnsstolen. Ska han nånsin lära sig? Konsten att LYSSNA. Förmodligen inte. Fast jag älskar han över allt annat iaf. Trots sina brister och sitt dåliga morgonhumör:-)
Nåja, när vi kom hem gjorde jag en portion gröt till Leo. Han åt upp HELA portionen och en halvburk katrinplommon till efterrätt. Mammas kille! Sen var det tack och adjö för lilleman. Efter lite familjemys, blöjbyte och pyjamaspåklädning var det dags för Leo att sova. Denna kväll utan nån tissetår. Och lika bra och smidigt somnade han för de.
Under tiden lagade Markus middag, tacos. Som vi avnjöt i soffan framför Robinson. Tvkvällen fortsatte framför fyran.

Såhär glider jag numera omkring..



Testar mina flyfärdigheter, dock utan resultat. Jag ligger stadigt på backen.



Kollar nyhetsmorgon medan mamma gör morgongröten.



Övervakar mammas cookingskills.



Networking



Aha, så det är det här som gömmer sig bakom den där luckan..



Nu ska jag lösa korsord till ögonen blöder. Me like.


explosion


Igår gick vi (jag, markus och min två bomber) och la oss i sängen. Leo började som vanligt röra på sig och jag var säker på att han skulle vakna för nattmålet viken sekund som helst eftersom han dels inte blev ammad något före sängdax (vilket han alltid får) utan fick klara sig på gröten. Sen vaknade han ju till och fick bara lite vatten, vilket han dock nöjde sig med.
Låg och vred och vände på mig  säkerligen en timme innan jag till sist somnade, med två sprängande tuttar. Så hör jag hur Leo ÄNTLIGEN börjar röra sig i sängen så jag sätter mig upp och sliter upp honom ur sängen. Slänger en blick på klockan, 06.25. Vad fan? har han helt seriöst sovit hela natten. Se på fan.
Egentligen borde jag ha stigit upp och gett han gröt. MEN eftersom jag hade SÅ ont och var SÅ trött fick han komma över till våran säng och jag låg och ammade honom i hopp om att han skulle somna om. Dock utan större framgång.
Jag och Leo  klev upp. Snart ska jag gå och väcka M så han får ta över och jag kan krypa ner i en uppvärmd säng och somna om och sova vidare några timmar till. Allt handlar om att kompromissa. Men imorgon är det min tur att få sovmorgon!

Summan av kardemumman: Jag trodde faktiskt att mjölken skulle börja sina nu eftersom jag ammar han knappt 3ggr/dygn och har gjort de den sista veckan. Men istället fick jag nästan erfara en bröstexplosion. Det hade ju varit en mindre trevlig upplevelse.

Nu ligger Leo och sussar i vagnen och Markus i sängen. Kanske skulle jag ta och nöta lite på soffan? Jo, så får det bli. Kvällen blir lugn. Taco och Robinson Yey!

sju svåra år


Åh herregud. Jag vet inte ens vart jag ska börja, så jag tar mig an gårdagen.
Dagen började med uppstigning till det mänskliga alarmet a.k.a Leo, klockan sju. Kände mig faktiskt utvilad. Kanske för att jag slagit igen mina två blå innan markus ens hunnit lämna fastigheten, alltså före 21.30.
Vi steg upp och gjorde gröt efterföljt av de vanliga morgonbestyren. Leo somnade för sin tupplur och jag sköt in vagnen i sovrummet, där lämnade jag över ansvaret till min sovande make. Uppdaterade honom om när han ätit och lite sånt. Gav han en hejdå-puss och gick ut. Möttes av solsken. Härliga dag var min tanke. Efter lite bråk med cykellåset var jag äntligen påväg. Pluggade i hörlurarna och satte musiken på max volym. Fan vad härligt. Jo, det var härlig i ungefär två kvarter. Vinden slog emot mig, orkanstyrka. Eftersom jag inte hade något på huvudet ledde detta givetvis till en migränliknande huvudvärk. Jag förfrös mina händer. Mina (föredetta) benmuskler krampade ihop. När jag nådde jobbet en halvtimme senare hade jag en nästintill omöjligt, skyhög puls. Krampen i benen hade gått över till skakningar. Håret stod åt alla håll och kanter. Sminket hade runit ut. Mina händer var isbitar. Huvudvärken förjävlig. Ja, jag så ut att med nöd och näppe överlevt sju (mycket) svåra år. Nåja, att jobba gick i varje fall bra. Och jag kom hem en erfarenhet rikare.
 
Så idag när jag cyklade iväg hade jag klätt mig rätt, tagit god tid på mig. Så jag kunde gliiiiida fram på cykeln, inte paniktrampa. Dock flög min cykelkorg av 4 (!) gånger. Sista gången var det nära att jag lämnade den åt sitt öde. Fast efter lite övervägande insåg jag att den trots sina bristfälligheter är rätt bra att ha.
Att jobba gick väl sådär, vi hade grymt mycket folk och alldeles före lite personal. Och man behöver ju inte vara ett mattesnille för att räkna ut den ekvationen. Nåja, hem kom jag i varje fall. Med hjälp av en vääääldigt snäll Cattis. Hon kom och hämtade mig. Och tur var väl det. I samma veva ringde Markus och sa att Leo hade vaknat och ville ha mat, på sekunden. Förberedde mig i bilen och hade tjickorna halvt utdragna när jag slet upp dörren. Möttes av tystnad, förväntade mig höra en helt hysterisk Leo. Men efter ha fått lite vatten så snaskade han lite på tutten och somnade om.

Avslutningsvis så vill jag bara skänka min familj en rad. Jag har en familj som alltid ställer upp. Vad det än gäller. Som alltid finns där. När det är tufft, jobbigt, underbart, ledsamt och hysteriskt. Alltid. Mina älskade, älskade föräldrar. Vad vore jag utan er.. (förmodligen inte vid liv) och vad skulle jag göra utan er..
Och Cattis. Ja, hon hör faktiskt till familjen. Som kom och hämtade mig idag. Guldvärd!

Nä, nu ska jag gå och ta mig ett stadigt glas cola och smälta dagen. Duscha av flottet och lägga mig i sängen. Sov gott.


7 maj


Satt igår och läste gamla blogginlägg från förra året. Och exakt idag, för ett år sedan, den 7 maj släppte jag bomben på bloggen. Att vi väntade en liten knodd. Då var vi i vecka 12. Och idag, den 7 maj ett år senare så har vi världens finaste lilla guldklimp i våra händer och han blir faktiskt hela 5 månader idag! Tiden springer iväg..

Nu måste jag gå och borsta tänderna och sen sätta mig på cykeln och cykla ut till Storheden. Jobb väntar! Idag känns det inte LIKA hemskt, men hemskt känns det allt. Men eftersom Leo äter så himla bra känner jag inte att jag behöver oroa mig. Dessutom slutar jag ju redan 14. Då kanske jag tar Leo på en långprommis så M får sova i lugn och ro. Jo, det ska jag.
Som sagt, dags att dra!

Utkast: Då var ...


Då var det kväll igen. Sen sist så har vi hunnit bada leo, efter hans lilla bajspartaj. Jag varken överdriver eller skämtar när jag säger att han hade bajs upp till armhålorna. Anade missråd när jag tog upp han ur stolen och hans vita (tröj)rygg inte längre var så vit och kändes kladdig. Nåja, det hela slutade iaf bra. Leo fick hoppa i plurret. Och SOM han älskar att bada numera. Jätte spännande att stänka ner, kånka runt, och plaska i badet. Mamma var minst lika blöt efter badstunden. Dessutom är han så besvärlig att hålla i, han kastar sig.. Dessutom är han ju hal som en ål av all olja.

Det blev ärtsoppa och plättar till middag. Leo gick i säng redan 18.30 idag och somnade på momangen. Idag har jag bara ammat honom en gång när han var lite små ledsen (och för att tömma tillgångarna) och före läggdags. Han har ätit jätte duktig idag. Vi hoppas på samma lycka imorgon när jag är på jobbet. Ska in och jobba 11-15. Så M får snällt stiga upp och roa sin son fast han går natt. Fast direkt jag kommer hem får han gå och sova igen, såklart.

Jag har en fruktansvärd huvudvärk och är trött som en annan dåre, så jag ska faktiskt lägga mig i sängen och se (somna till) tv.

God natt mer er.

skitunge


Jag slumrade till en stund under Leos vila. Sen steg vi upp och åt mellis. Sen stormade vi sovrummet och väckte herrn i huset som har fått en rejäääääl sovmorgon. Dock har han inte skymtats än. Hör bara lite grymtningar från sovrummet. Leo sitter i sin gåstol i köket och bajsar. Han brukar för det mesta (när det är möjligt) att gå undan och uträtta sina behov lite i det privata. Han är allt bra söt!

Nu kom lillkillen fram, bajslukten slog emot mig och han börjar bli lite kinkig. Förmodligen så har han bajsat klart och vill ha en nu blöja!

Bye

sömntuta


Igårkväll gick jag till sängen runt elva, fast besluten om att Leo skulle vakna vilken sekund som helst för nattmålet.. Men lyckades på något sätt somna. Leo vaknade 01.30 och  sen ville han göra morgon klockan 07. Så jag gick upp och gjorde gröt vilken han smaskade i sig. Sen somnade han in vid 9. Jag satt och slösurfade lite, väntade på att han skulle vakna så vi skulle äta och sedan klä på oss och gå ut på en promenad. När han inte vaknat efter en 40 minuter slog jag igång ett avsnitt av Greys fast besluten om att han skulle vakna i takt med att introt gick igång (det gör han ALLTID) Nää.. jag hann se klart Greys och 2 timmar hade förflutit. Så jag bestämde mig för att ta en snabbdusch. Inte ett ord. Så jag kikade in i vagnen för att se om han (gud förbjude) inte andades. Men han snarkade på så sött. Så jag slog mig ner på soffan med min bok och hann läsa ut den (!). Först då började det röras i vagnen.. Halv freakin ett. 3,5 timmars tupplur. Har inte inträffat dom senaste 2-3månaderna. Dessutom hade han ju inte ätit något från 7. Gröt is the shit! Vi åt lunch sen steg vi upp och väckte pappsen kring 2. Gjorde oss iordning och åkte och handlade. Så nu har Leo mat så han klarar kriget. Vi bunkrade Leomat!
Leo ligger och vilar. Och min karl ska börja med maten. Så jag ska snöra mig på soffan och inte göra ett juta!

Våran busunge


Skräckupplevelse


Natten har inte alls varit särskilt skön. Jag har varit helt slut!
Jag hörde från soffan att Leo tappat sin tutte, så jag gick in och gav den till honom. Gick på toa och tvättade bort sminket. När jag kommer tillbaka till sovrummet ligger Leo i andra änden sängen.. på mage.. och skrattar. Ja, så jg tog upp honom och gav nattmålet. Sen la jag tillbaka honom i sin säng. Leo var dock inte alls sugen på att sova, inte det minsta. Han låg och surrade, skrattade och skrek av glädje. Han "pruttade"  med munnen och låg och garvade över detta otroligt fräcka läte, som han tillverkade all by himself. Jag försökte med att proppa in tutten, som han såklart bara spottade ut, Tillsist var han väl trött på att jag försökte mosa in tutten så han tog saken i egna händer. Jo, han kastade tutten över kanten och ner under sängen. Jaha, då var detju bara att tända lampan och dyka in under sängen.Leo skrek av förtjusning när lampan tändes. Under sängen möttes jag av en MASSA dammråttor och tillsist Leos tutte. Efter en sisådär 20 minuter så var jag på bristningsgränsen så jag skulle precis till att plocka över honom till våran säng. Men då blev det helt plötsligt knäpptyst från spjälsängen. Som ganska snabbt övergick i höga Leosnarkningar. Jaha.
Men bara för att väcka till liv igen två timmar senare, somnade om och vaknade igen kring halv sex. Ja, och då steg vi upp. Snacka om att Leo var nöjd. Han har väntat på morgon hela natten.
Markus sov vidare till halv elva, då kröp jag ner i sängen och han tog och roade Leomannen. Vaknade upp klockan ett av att jag hade hela herrskapet i sängen. Markus skulle och sätta sommarsulor på bilen och jag och Leo klev upp och åt lunch.
Efter den lite lätt skitiga (dammiga)  upptäckten under sängen så stod städning på schemat idag. Så jag har hunnit städa hela lägenheten, lagat mat och renbäddat.
Gjorde en ännu vidrigare upptäckt i tvättkorgen.. En äcklig liten insekt. Så jag göra vad jag alltid gjort, jag la på locket och inväntade att M skulle komma hem och döda det. och det gjorde han!
Nu är jag helt döööööööd i både kropp och själ. Så jag ska snöra mig på soffan och läsa ut min bok. Det återstår väl att se om jag vågar sova något i natt då gubben jobbar.
Igår låg jag hela kvällen som uppslukad av boken. Glömde bort tid och rum. Insåg halv elva att jag hade kvar tvätt i tumlaren. Så jag pallrade mig upp ur soffan. Trött och på andra tankar sliter jag upp dörren och ser bara en man i tvättstugan. Så vad gör jag? Jo, jag släpper allt jag håll er i och skriker till fast besluten om att jag var tvungen ta mig ut och halvt vänder mig om innan jag vaknar till liv och inser att det är grannen. Han höll på att vika sig av skratt, jag också. Det vill säga när chocken gick över. Herregud. Jag är nojig. Jag måste skräpa till mig!

Nåja, läsa var det. God natt.

Sittvagn


Igår såg vi Robinson och markus zappade mellan hockeyn i pauserna. När Robinson var slut tog jag fram min bok och låg och läste till halv 11. Då gick vi i säng. Idag vaknade lillplutten 08.40, vi steg upp och lämnade pappa kvar i sängen. När pappa klev upp gjorde vi oss i ordning och åt frukost. Sen var det dags för Leos lunch.. Fast han totalvägrade. Nix, han skulle minsann inte äta potatis.. och inte fruktpuré heller. Konstigt hur han vissa dagar slevar (okej, JAG slevar men han gapar) i sig medan andra dagar totalvägra. Fick iaf i han lite mellis efter promenaden. Men annars är det bara mammas matkällor som dugit!
Nåja, efter den misslyckade lunchen så tog vi en promenad. Så M var och hämtade ner sittdelen till vagnen. Vi testade om han kunde sitta i den och det kunde han, och som han trivdes med att sitta i vagnen och kunna se. Vi gick runt stan, sen gick vi genom stan. Var tänkt att vi skulle hitta nå solglajjor till Leo fast allt var ju stängt.

Nä, nu kallar tvätten. Den sista tumlarn ska slås igång. Sen ska jag ta och lägga mig på soffan och läsa några kapitel ur min bok och äta lite chips och dipp.

Ha en trevlig Söndagkväll!


festligheter


Igår så hade jag en klump i magen HELA morgonen. Det var nästan tårar i ögonen när jag lämnade hemmet. När jag väl anlände till jobbet så blev jag helt skakis. Men efter någon timme så var jag back in the game. Fast det gick nog inte en sekund utan att jag tänkte på lilleman här hemma. Men Leoplutten hade haft en kanondag med sin far och allt hade gått jätte bra. Även med maten.. Men vad kan man förvänta sig? Han är ju faktiskt världens bästa pappa :-). Och det var så härligt att se hur han sken upp när jag kom hem... Lillhjärtat mitt!!

På kvällen så kom det hit lite folk och vi grillade, dom drack medan jag bestämt mig för att hålla mig till colan då jag var mer död än levande. Men till maten så tog jag iaf ett glas vin. Dessutom hade jag ju lovat M (som festade till ganska ordentligt) att jag skulle ta Leo på morgonen. Vi kom i säng och Leo vaknade kring sju. Men jag fick sova vidare till 11.20 innan M kom och väckte mig. Trodde fan inte att det var sant när jag kollade på klockan.. Det var länge sen jag fick sova SÅ länge och SÅ ostört. När jag kom upp var dom i fullfärd med att grilla hamburgare ute i det härliga vädret! Ja, nog har jag allt en fin karl!
Nu har den uteblivna sömnen gjort sig påmind, så M ligger i sängen och sover. Likaså den unge herr Lampinen! Så jag ska passa på att se ett Desperate-avsnitt i lugn och ro. Fast egenltigen skulle jag behöva röja upp här hemma, men det får lov att vänta!

Ha en fin helg!

RSS 2.0