Barnfritt

Igår hann vi med en shoppingrunda där det inhandlades födelsepresenter till lilleman. Vi beställde nya luckor till tv-bänken och köpte en krok till hallen. När vi kom hem fick Leo öppna alla presenter... haha. Nåja, han kommer ju ändå få så mycket när han fyller år iaf.

Igår hade Markus firmafest och Leo övernattade hos mormor och morfar. Det var nästan skrämmande tyst och lungt när jag klev genom dörren efter kvällens jobb.
Så jag ringde hit Cattis och Camilla på en kvällsssurr. När dom åkt korkade jag upp vinflaskan och drack lite rödtjut framför skärptv. Det var mysigt!

Jag lovade mig själv, och många andra, att jag skulle åka iväg och träna nu direkt på morgonen. Istället låg jag och läste tidningen och åt chips och choklad. Haha..
Har precis duschat, ska sparka liv i festprissen. Sen ska vi åka till pite och hämta hem våran grabb!! Sen står storhandling och tacos på kvällens schema. Familjemys!

svinisen, födelsedag och jobb


Det har hunnit hända en hel del sedan jag senast uppdaterade er om våran vardag. So, here we go.

Farmor och Ari var här och förgyllde våran helg, själv så spenderaded jag mesta tiden av helgen på jobbet.
På måndagen kom Markus ett år 30-sträcket , han blev 28 år. Det firades med tårta, vänner och familj.
Tisdagen gjorde jag debut på gymmet efter 2 veckors slöande. Det var gudomligt skönt. Födelsedagsfirandet fortsatte.
Igår var vi och vaccinerade Leo mot svinisen, på fel bvc. Nåja, han blev iaf vaccinerad. Till slut.
Sen traskade vi förbi hos Jonas, Stina och Tuva som hade dragit igång projekt: renovering av källare. Leo blev bjuden på lunch och jag kaffe och bulla. Markus kom och hämtade upp oss efter jobbet och vi styrde hem och gjorde lite snabbkäk innan jag åkte på jobbet.

Nu är räkningarna betalda, hemmet är halvstädat (har kvar dammsugning och skurning), julpyntat, diskmaskinen är tömd och fullastad igen, blommorna är omplanterade, jag är nyduschad, Leo är badad.

Innan jobbet, som jag börjar 16.00, hade jag tänkt hinna städa klart, snöra ihop en pannkaka, göra mig iordning och möjligtvis (orimligtvis) hinna ut på storheden och införskaffa krokar till hallen och kanske någon födelsedagspresent åt prinsen. Men som sagt, vi får se vad som hinns med.

Imorgon jobbar jag 16-21 och Markus har personalfest på Westernfarm på eftermiddagen och kvällen. Leo ska få spendera eftermiddagen, kvällen och natten med världens bästa mormor och morfar. Pappa kommer och hämtar upp lillprinsen efter han slutat jobba.

Nu ska jag hälla i mig den femtioelfte kaffekoppen idag och fortsätta här hemma så vi hinner. Tack och hej!

Gå-träning


Igår kom långväga gäster, farmor och Ari kom från finland. Dom hade med sig en present åt lilleman, nämligen ett par kouma skor. Dom var skit fina! Leo fick stanna uppe extra länge för att få rås om av farmor och Ari!
Jag själv kom inte hem förrän vid halv elva, jobbade stängning och tog bussen hem.
Klockan var nog närmare 01 innan vi kom i säng och morgonen började 06.40 i vanlig ordning. Leo fick komma över till våran säng och vi låg kvar till halv åtta innan hela familjen steg upp.
Imorse testade vi skorna på Leo och dom satt perfekt! I början tyckte han det var lite konstigt att gå med skorna och ville hålla i sig i något, men efter ett tag så traskade han runt själv.

Nu ligger Leo och sover, pappan ligger och vilar på soffan och jag ska passa på att göra mig klar för jobbet så jag hinner mysa och umgås med familjen och gästerna innan jag måste åka i väg till jobbet.

Ha en trevlig lördag!

04.00-mysteriet


Vi har knäckt sjukmysteriet. Diagnosen är: tre dagars febern. Han hade hög feber i tre dagar i och med att febern sjönk så fick han utslag. Som han har kvar.
Iaf så är han fortfarande inte sitt rätta jag, han är fortfarande vääääldigt grinig och gnällig. Dessutom tror jag att han är i sin första trotsålder?!?! Kan det vara möjligt???? Så fort han inte får som han vill och man säger "nej" så skirker, grinar, hoppar och kastar han sig. Och han ger sig verkligen inte. Han gör verkligen tappra försök. Tur att vi är två och har då dubbelt så långt tålamod! Idag så skrek och kastade han runt i 20 minuter över att han inte fick borsta tänderna själv.

Iaf, till rubriken. Under tiden Leo har varit sjuk har han sovit mellan oss, och när han har bökat under natten så har han fått en vällingflaska för att somna om. Det här har alltid inträffat vid 04. Och de sista nätterna, då han varit feberfri har han fortsatt vakna vid 04, helt hysterisk är han. Han är fast bestämd om att komma upp, och när man inte tar upp honom utan lägger honom ner i sängen igen så blir han gaaaaalen.
Jag är ganska säker på att det här har blivit en typ av rutin. Han är van att få äta (snutta) och få komma över i våran säng för lite närhet.
Så i natt bestämde jag mig för att ta faijten. Det slutade med att han somnade om i sin egen säng klockan 05. Förhoppningsvis behöver jag inte bråka lika mycket i natt.

Idag är det jobbdag 2 av 4. Men först ska vi åka och handla lite mat och springa på lite affärer. Hej så länge!


Sjukstuga



I veckan har här rått sjukstuga. Det är Leo som är sjuklingen.. Mammas lillhjärta. Det hela började i lördags när jag lagt honom för natten, han låg bara och gnydde och gnällde i sömnen och dessutom var han väldigt täppt i näsan. Jag plockade upp honom och upptäckte att han kokade, febern var ett faktum, hög feber dessutom.

Ingenting har hjälpt och han har bara grinat och gnällt de senaste dagarna. Och eftersom man bara frå ge Alvedon i två dagar ringde jag till vc idag för lite råd. Hon tyckte att vi skulle komma in för provtagning för att utesluta öroninflammation och svinisen.  Blodprovet såg bra ut, febern hade gått ner, lungorna lär bra och öronen såg bra ut. Så det är "bara" feber och förkylning. I eftermiddag har han varit bra mycket piggare och han har till och med skrattat, dansat, klappat händerna och lekt lite. Lillhjärtat!!!

Efter en vällingsflaska, lite alvedon och nässpray ligger han och sover sedan några timmar tillbaka. Han gnäller dock till med jämna mellanrum.

Nu ska jag ta tag i hemmet, som har förfallit de senaste dagarna, sen hoppa i säng!!

Fix och trix


Imorse kom mamma och pappa hit och hjälpte oss att rensa och ställa i ordning förrådet. Så äntligen är där ordning och reda. Vårat förråd ser nu ut som just ett förråd och inte ett soprum. Allt krimskrams, skärp, skrot och annat skit står redo att förflyttas från förrådet till tippen. Kanske överraskar min karl mig och fixar det imorgon när jag är på jobbet? Hoppas kan man ju alltid. Och tack än en gång för all hjälp mamma och pappa!!

Mormor och morfar hade även med sig en tidig födelsedagspresent åt prinsen, nämligen en svart dunjacka. Vet ni hur söt Leo är när han traskar omkring i denna? Det är så man smälter!!



Det har varit en jobbig natt. Leo vaknade, klarvaken (igen!) vid halv 1 i natt. Vägrade somna om. Efter många om och men somnade han efter en vällingflaska. Även om det inte var min natt så vaknar man ju ändå när han skriker, gormar och gnäller. I natt hoppas jag på en bra natt och att jag vaknar utvilad.

Nu ska jag gå och borsta gaddarna och tvätta bort sminket och lösa korsord till jag stupar. Jobbdag imorgon, 11-19. God natt.

yesterday and today

Igår hade vi fadder Emma på besök. Hon hade med sig en present åt Leo, ett par byxor och en tröja. Jättefint! Leo kommer bli bortskämd med en sådan fadder. När jag frågade varför hon hade med sig ett paket svarade hon:"Men han har ju inte fått någon present på länge!".
Vi åkte ut på Storheden och köpte en ny mobil åt mig. Det var väldigt välbehövligt efter att ha levt med en halvpajj telefon i flera veckor. Nu är jag ägare år en roooooosa samsung. Är riktigt nöjd!

Blev inringd på jobb igår, stängning. Det var bra med folk och det flöt på ganska bra, tills diskmaskinen bestämde sig för att lägga ner. Vi fick handdiska hela kvällen.. och det är en HEL del kan jag säga!
Var i säng sent igårkväll och Leo vaknade till pappas alarm 5.15. Det gjorde dock inte så mycket.. Vi drack välling och myste i soffan framför Armageddon innan vi somnade om. Resten av dagen har gått i lugnets tecken precis som planerna för kvällen är.
Nu ska jag bunkra upp med chips & dip, choklad, godis, hot rings och julmust och ladda inför Idol.

Ha en trevlig kväll!!


Leo's


Samma sekund Leo sugit i sig vällingen i gårkväll förstod jag att det skulle bli en jobbig natt. Mycket riktigt.
Han vaknade vid 20, helt hysterisk. Några pruttar och rapar senare så lugnade han ner sig. Och efter ett bajskalas var han redo att gå och lägga sig igen.
Efter att ha skrikit och gråtit som besatt i närmare en timme så var han rätt snorig. Detta har stört hela nattsömnen. Vid halv två, när jag hade varit upp miljontals gånger, fick han komma över till våran säng.
Imorse vaknade jag av att sovrumsdörren stor vid öppen och jag hörde små tassande steg i köket. Så jag klev upp och gjorde välling sen somnade vi om igen. Nästa gång jag vaknade var Leo inte heller i sängen utan han var i fullfärd med att sitta och leka på golvet. Sen har han sprungit upp och ner i soffan halva dagen. Han har med andra ord blivit ganska bra på att gå ner med rumpan först! :-)

Nåja, efter lunch åkte vi till Leo's Lekland med Stina och Tuva. Det var en riktigt hit! Barnen tyckte det var jätte kul. Dessutom var det i princip folktomt, det var vi och två andra sällskap. Dit ska vi absolut åka igen!!















sleepless


Idag powernapade jag som sagt närmare 3 timmar. Jag har druckit oändligt med kaffe. Och har sitter jag nu och nattugglar, utkastad från sovrummet. Ja, så hemskt är det. Efter att ha legat och vridit och vänt på mig i en halvtimme tände jag lampan och tog fram korsordstidningen. Efter några minuter började min säng granne pusta, stöna, sucka och tillsist frågade jag om jag skulle gå ut och svaret var ganska givet.
Nåja, powenapen och kaffet är nog inte hela sanningen till varför jag sitter vaken. Allt för ofta så börjar jag grubbla, tänka, funder och undra som mest minuterna innan jag ska slå igen mina två blå. Det här resulterar allt för ofta i sömnlösa nätter.

Ikväll har mitt grubbleri handlat om barnvagnar. Jag har funderat om vi ska ta och snöra ut den på blocket och köpa en Emmaljunga Scooter istället. Leo behöver ju ingen liggdel, så jag kan lika gärna sälja vagnen nu, och tjäna betydligt mer på det, än om något år då Leo slutat åka vagn. För jag känner mig själv, och jag kommer vilja ha en ny till nästa (som ändå är några år bort).

Nånä, god natt.

snooze



Idag så ringde det mänskliga väckaruret just före sexsnåret. Jag var helt seriöst halvdöd. Jag kokade mig kaffe, extra starkt, riktigt äckligt, i ett desperat försök till att få upp ögonen. Niet. Det gick inte. Leo var ungefär på samma humör, så efter att vi snört igång en tvättmaskin strax efter åtta la vi oss och sov lite till. Sen vaknade vi 11. Sen har herren inte sovit något mer, han var rätt trött och hoppade i säng strax efter 18. Med andra ord kommer han vakna före fan imorgonbitti. Nåja.

Livet rullar iaf på och vi har inga som helst planer för veckan.. Som om någon är sugen att hitta på något så är det bara att hojta till!!!


Nu ska jag surfa vidare. Bye bye.

- 556



Jo, minsann. Idag slet jag på crosstrainern i 50 minuter vilket resulterade i en förlust av 556 kalorier. Om jag får välja så går dom oavkortat från min lår. Fast det får man ju inte. Och för att vara realistiska så motsvarar 556 kalorier typ 25 g choklad. Och det är ju mitt timintag under helger. Så det var med andra ord ingen större förlust!
Nåja.

Veckan har som vanligt spenderats med diverse husfruiga uppgifter. Markus har haft långhelg sen i torsdags. Inga stordåd har utförts, men vi har iaf fått upp luckspärrarna i köket. Det tog ju bara en halv evighet. Och då sätte Markus dit två sen var han less och tog en paus. Det slutade med att jag fick montera resten.

Igår skulle vi ha en riktigt myskväll, äta gott och dricka gott. Pepparmarinerad oxfile och ett glas rödtjut. Det slutade inte riktigt som vi hade tänkt. Nåja, maten blev gudomligt god och vinflaskan fick jag jobba på själv... Det gjorde jag bra också.
Imorse vaknade den unge herr L redan före 06.. tung morgon. Vi bråkade oss upp ur sängen. Det var min sovmorgon och Markus vägrade att vakna till liv. Men jag lyckades minsann jaga upp han ur sängen. Då jag kom på att det är ju faktiskt fars dag idag. Attans. Nåja, jag gottgjorde honom med att laga mat, oxfilepasta, och diska undan efter maten OCH lägga Leo all by myself medan han sitter och spelar. Det var väl snällt?!?! Jag tror att vi är vänner ;-)

Nu ska jag ta en snabbdusch och se finalen av Ensam mamma söker.Ha en fortsatt trevlig Söndag! Och ett stort grattis på Fars dag åt alla pappor.

farväl


På onsdageftermiddag tog jag farväl av en väldigt kär vän till mig. Herr nikotion. Herr snusdosa. Herr jag-finns-alltid-här-och-får-dig-på-strålande-humör. Ja.......... Det är jobbigt, tufft. 

Nikotinfri dag 1:
Jag vaknade med en migränliknande huvudvärk from hell. Gav aldrig med sig.
Jag mådde illa
Jag hade ont i magen
Jag kräktes
Jag "små" åt (glufsade i mig) hela kvällen.

Dag 2:
Den migränlikanande huvudvärken from hell hänger sig fortfarande krampaktigt kvar.
Min byxor spricker (!) och då hör det till saken att det är leggings
Jag är bitter
Jag är sur
Jag är en sur-bitter-kärringjävel. Ni vet, en sån man hatar.
Jag kan nog ha hittat ett substitut; "Fredags mix".

Dag 3:
Panodil har äntligen börjat bita på huvudvärken...
Jag väger mig... Jag har gått upp MÅNGA kilon sen jag började träna. Jag spräcker byxor.. Herre gud. Mitt humör går ner i botten igen. Jag ÄR fortfarande bitter.
Jag tröstäter

Dag 4:
Har faktiskt gått ganska smärtfri.
Humöret känns bättre och huvudvärken är ett minne blott. Tålamodet känns sådär.
Det är nu den riktiga utmaningen börjar.. Markus rensar hushållet på portionssnus. Just in case..
Nånin.. det är klart det går. Vilja. Here we go again!


Jag behöver all pepp jag kan få... Alltså den ätliga peppen i form av choklad, chips, kakor, bullar, ostkrokar..... Nä, god natt!

RSS 2.0