Engagemang


Ny vecka, nya tag.
Känns ganska passande idag.

Idag har hela familjen varit lediga och vi har hunnit vara på kaffe hos Otto & Cam, handlat, lagat mat och haft över Geka och Alfie på kaffe. Sen..... har vi ju även hunnit beställa en ny bil. Den ser väl ut att komma kring december, januari någon gång. Och då har jag körkort (förhoppningsvis). Har nämligen anmält mig till en intensivkurs i Arjeplog i december. Känns grymt!!

Resten av veckan vankas det jobb. Och helgen bjuder på ledighet, då ska vi åka upp mot byn. Och det lät som att vi fick med oss familjen Björnfot?! Skulle ju passa perfekt, då kan barnen leka tillsammans.

Jag uppskattar verkligen när människor engagerar sig.. bryr sig, på riktigt. Det värmer. Tack!!!!


bandidos!!


Idag har vi varit och hälsat på hos Geka och Affe. Och som dessa barn härjar. Man blir rent gråhårig. Vi försökte hålla igång konversation efter konservation. Men vi blev avbrutna hela tiden. En gång hade som fått tag i sockerskålen och delade på den. Andra gången rev dom byrån. Tredje gången pillade dom sönder ringklockan. Och fjärde gången, ja då vart det tyst. Vad upptäcker vi? Jo, att ytterdörren stod öppen och inga barn i sikte. När vi går ner för trappen står Leo med snoret rinnandes och Alfreds solglasögon upp och ner och asgarvar. Alfred han sprang i väg men kom tillbaka efter en kort stund. Det är verkligen Emil och Emil nr 2. Jag hoppas verkligen att Angelika och Robbas nya hus har en snickarboda. Men kul har dom iaf!!


Ibland känns allt väldigt hopplöst och tungt. Mina fingrar är helt skinnflådda och jag är verkligen inte peppad för jobb imorgon. Bara vetskapen om att mina händer kommer se, om möjligt, ännu mer förjävliga ut och göra så förbannat mycket mer ont.

Hepp, hepp. Nu ska jag hämta karrapåsen och njuta av lite lugn och ro.


fritag


Leo har åkt på en riktig förkylning så han snorar och är täppt i näsan, och då sover man ju inte så bra heller. Så halva morgonen har han legat och ojjat sig i sängen. Pust, stön, stånk har det låtit. Sen har han skrikt "sova" "tutte". Tillsist vaknade han, före morsan. Då passade han på att använda mammas smink. Med en ögonbrynspenna och en eyelinerpenna hade han målat hela kroppen och ansiktet.

Nu ska jag hoppa i duschen och färdigställa handlingslistan. När Leo vaknar ska vi käka lunch och sedan åka med pappa och handla. Sen ska vi till Affe för lite lek och stoj.

Ikväll blir det bara mys, resten av helgen bjuder ju som sagt på jobb, jobb och lite till jobb.

Nå, nu ska jag lägga på ett kol så jag hinner med allt!! Hemmet får allt vänta lite till :-P

sovmorgon


Det var att hoppas på för mycket. Markus jobbar förmiddag vilket innebär att han kliver upp strax efter fem. Imorse hade Leo vaknat och stått och bankat på dörren och ropat "Lelo bada, Lelo bada" medan Markus stod i duschen. I alla fall så vaknade jag och vi pussades hej då. Sen vaknar jag till igen då Leo står brevid mig och sliter mig i armen och säger "Makka pakka slut, Lelo älling". Då var alltså klockan strax före sju. Han har med andra ord roat sig själv framför bompa i en timme :-) Ha, ha. Nåja, ingen skada skedd!

Vid lunch tid kom en gubbe hit och lagade kranen som läckte vatten. Tycker sånt är jobbigt. Ska man småprata? Om vädret? Bjuda på kaffe? Han måste verkligen ha tyckt att jag var en hagga, för jag släppte in honom, förklarade problemet och bosatte mig i soffan framför datorn. Han fick varken kallprat eller kaffe.
Lite senare droppade Mickis och Caty in och vi gjorde plättar till lunch.
När markus kom hem åkte vi till mor och far och käkade middag, och sedan vidare till systeryster med familj för kaffe och fika.

Imorgon ska jag se till att få en massa saker gjort. Hemmet ser fortfarande ut som ett bombnedslag. Men jag antar att dammråttorna inte smiter? Så jag kan likväl ta det tomorrow. Sen ska jag ringa och fixa med lite praktiska saker. Sen hade jag och Leo tänkt hinna med en playdate med Affe (som Leo så fint kallar Alfred) och Geka.
Till helgen vankas jobb, trist men lönsamt ;-)

Nu ska jag däremot lägga mig i sängen och lösa korsord. Jojjo, pensionärsvarning. Jag vet.

Åssit å inge

Nä fan, det här håller inte.

Jag är sjukt dålig. Jag ska sluta muttra åt att ingen uppdaterar för jag suger själv.

Hösten är här, ett faktum då termometern står på 8 grader. Markus har börjat om att jobba han också och Leoplutt har börjat på dagis. Äntligen har vi fått in lite rutiner i vardagen, vilket känns skönt men också trist. En stressig vardag med middagsplanering, hämtningar och lämningar på dagis och jobb. Nä, nog var det ganska skönt med en oplanerad vardag och ta dagen som den kom.
Här har vi stor projekt på gång, dock inget jag kommer dela med mig av. Men det kommer iaf bli en spännande höst/vinter.
Jag längtar som stryk till vi får våran riktiga lägenhet. Vårat hem. Det här känns inte alls som vårat hem utan mer som ett sjaskigt hotell. Typ. Minus frukostbuchen och städerskor. Och snabbkaffe på sängbordet.
Nå. ni fattar. Vi lever i kartonger fortfarande. Nä. Jag trivs verkligen, verkligen inte.

Annars händer det faktiskt inte så mycket i livet just nu. Imorgon och fredag innebär ledig för mig. Så imorgon åker vi mot piteå på middag. Känns skönt, för jag längtar verkligen hem. Till mamma och pappa. Jag är sjukt hemmakär. Undra om det nånsin kommer släppa? Ha, ha. Förmodligen inte.

Nu ska jag krypa ner brevid min älskade och sova. Förhoppningsvis kan den lilla ge mig lite sovmorgon imorgon. Men det vore väl att hoppas på lite för mycket. ;-)

God natt.

brandbomb....


Jo, just det, en brandbomb. Det var vad jag trodde hamnade på köksgolvet igårkväll.
Jag och Markus sitter i soffan och ska just till att slå igång en film när vi avbryts av ett stor jälva "paaaaaaaaaaaaaang". Min första tanke var att någon kastat in en bomb genom köksfönstret. Det var där det small. Så jag skickade in markus i köket för att undersöka saken vidare och han kommer ut från köket och asgarvar. Jag kan andas ut, för man agarvar ju inte om grannen kastat in en granat i syfte att ta ihjäl oss.
Nä, det visade sig att batteriladdaren (med fyra batteri i) har exploderat. Bara pang, bom.
Till en början skrattade nog jag också åt missären. Köket såg verkligen ut som ett bombnedslag (hi,hi)
Det var batterisplitter och sot över hela golvet. Köksinredningen var svart, golvet lika så. Batterierna har åkt med en sådan jävla fart att det har repat både kyl och frys.
Så det var bara att dra fram städredskapen. Och då kom bitterheten. Visserligen som alltid när jag håller i en trasa eller skurmopp, undantaget var bara att jag blev så jävla arg.
Inte faaaan ska väl en sådan explodera bara sådär? Tänk om Leo varit i köket, eller jag.. eller Markus. Det hade ju varit livsfarligt.
Och jag svor och grubblade på stämningsansökan och muttrade på... Då svarade markus "Det är ju det jag säger.. man ska köpa märkesgrejer. Inte nått jävla skit som knappt går att uttala". Så hädan efter ska jag lyssna på honom. Men explosionen blev dyr. Inte nog med att han fick köpa en ny (märkes) batteriladdare. Vi fick även investera i en ny brödrost. Inte fan tänker jag rosta mina bröd bland batterisplitter. Nä, där går gränsen.

Annars hade vi en trevlig dag. Vi gick på lulekalaset. Leo fick åka karuseller och fiska gossedjur och vi fick varsin langos. Det är festival för mig. Det är tur att det inte är festival så ofta för då hade jag varit riktigt, riktigt tjock.

Idag har jag jobbat och morgondagen bjuder på ett riktigt härligt pass, 13-03.30. Sen återstår det ju att se när jag kommer hem. Jobbar fram till tisdagkväll, sen är jag ledig onsdag, torsdag, lördag och söndag. Så det så. :-)

God kväll!


Ögonblick

Lite blandad kompott från mobilen. Kvallan är dock inte den bästa, så ni får ha lite överseende.

I lekparken

i

Gungande ungar som håller på att dö i skratt



Tuvaprinsessan



Leo är hos frisören för första gången. Det går fint. Han sköter sig exemplariskt.



Tada! Såhär snygg är man numera. Färg efter eget val. Och man måste ju erkänna att han kan det här.



Äter glass med kusinerna Stråmo



Glider runt och kollar läget på kvarteret. Lugna puckar.



Livet är allt bra härligt på stugan



Studentplakatet kanske?



I sin nya säng. Överlycklig.



Nu ska jag duscha och hoppa i säng. Vissa måste ju upp och arbeta imorgon ;-)


RSS 2.0