uppdatering



Nu är vi tillbaka i stan, så jag antar att det är dags för en liten uppdatering. Jag har fått lite påtryckningar om att uppdatera. So, here we go!

I fredags fick vi främmande, Angelika, Robba och Alfred var hit och uppvaktade mig i förskott eftersom dom tyvärr inte kunde komma på festen. Så jag bjöd på nybakade, goda men FULA kakor, vi drack kaffe och snackade skit. Sen fick jag en blombukett som står sig än idag (!).
Vi åkte vidare till Hampe som fyllde två år. Fikade ÄNNU mer.. Dessutom så tog Leo sina första steg under kalaset. Det var ju så turligt att både jag och Markus fick vara med och se. Han tog ett par tre steg några gånger. Han har "gått" några steg varje dag sen dess. Så här händer det grejer :-)
Efter kalasandet så blåste vi vidare till mamma och pappa. Där vi firade mig i förskott. Vi åt gott, drack gott i trevligt sällskap.
På lördag åkte vi först till stan och shoppade lite kläder åt mig som jag fick av min kära mor och far. Tack så mycket :-) När vi kom hem upptäckte jag (efter att jag slitit av prislappen) att tröjan satt väldigt dålig.. jag såg ut som en sopsäck. Såg att tröjan jag fått med hem var i storlek L. Men mamma har iaf varit och bytt den!
Efter stan begav vi oss ut till stugan, dit det kom en massa kompisar som firade kvällen med oss. Bastubad, grillning och lek stod på schemat! 

Imorse höll jag på att trilla av stolen då Leo inte vaknade förrän 08.. Dessutom såg jag att det endast var 0,5 grader ute. Vi klädde iaf på oss och gick ut. Gjorde bort massa ärenden och sen tog vi en riktigt långprommis på nära 2 timmar. När vi kom till faster Cattis blödde mina fötter... i princip. Hade tänkt åka och träna idag, men jag insåg att jag inte kan gå en meter i ett par skor. Så jag åker med Josse på torsdag istället.. Så avslutar vi med simning.

Nu ska jag börja med maten....


bilder på hjärtat


Jag känner att jag är i en svacka i bloggväg. Jag har inget intressant att skriva om, jag har liksom spenderat dagen inom hemmets väggar förutom en vända till gymmet på morgonsidan. Det mest intressanta som ägt rum var att Leo stökade (lekte) så pass att, för en obevakad sekund, datorn åkte i golvet. Nåja, den tog inte speciellt mycket stryk.. Det enda tycks vara att o:et är ovanligt trögt... Nåja, här kommer lite bilder på hjärtebarnet.. Som blivit så stor!













GOD NATT


112



Vill först och främst bara gratulera Linnea och Nicke som fick en liten prins idag. Stort grattis till er! :-)

.........Sen då. Igår fick Leo vara hos moster Tessan i Piteå medan vi var på bio och såg Flickan som lekte med elden. Trots att hon hade sin man på älgjakt, två egna busfrön och var hundvakt så välkomnade hon Leo med öppna armar. Hon är så go, min systeryster! Iaf så när vi åkte till Piteå efter bion så ser vi hur det springer en vinglande, full man från Harrbäcken i riktning mot Luleå.. klockan var då strax före 00.
När vi är på väg tillbaka mot Luleå så varnar jag Markus för att den galna, fulla, vinglande mannen möjligtvis fortfarande var längst vägarna. Och mycket riktigt, vid kommungränsen så ser vi honom.. Han går vinglande längst väggrenen. Det var i princip inte förrens vi passerade som vi såg honom. Riktigt jävla obehagligt.
Så jag ringde polisen. Eller nä, rättare sagt ringde jag eniro och bad dom koppla mig till Luleåpolisen. Fast det gick tydligen inte, utan hon skickade mig till polisväxeln och därifrån skulle dom då koppla mig till Luleå. Då möttes jag av telefonsvarare som hänvisade mig till 112.
Nåja, efter många om och men ringde jag iaf 112. Jag förklarade mitt ärende och han tackade för att det fanns sånna som mig, som bryr sig. Och sedan kopplade han mig vidare till Luleå polisen.
Efter att jag suttit i 12 minuter utan att någon lyft på luren var jag redo att ge upp och lägga på. Men så svarade iaf, en väääääääldigt otrevlig dam (rent ut sagt kärringjävel) . Jag förklarar mitt ärende och min oro.
- "Hejsan. Det är såhär att vi har varit i Piteå och är på väg hem till Luleå. Och efter E4an, vid kommungränsen gick det en vinglande, helt mörkklädd man i väggrenen. Men blir ju lite chockad, för vi såg han knappt förrän vi passerat honom. Ni kan väl kolla till han innan han bli påkörd. För det är nog inte alla som ser han.
- "Jaha, och ni stannade inte och pratade med honom? Varför inte det?"
- "Nä, vi stannade inte och pratade med honom. Vi hade ingen möjlighet att stanna.. Det är trots allt E4an med trafik bakom oss."
- "Jaha, jaja. Då vet vi. Då måste jag väl skicka ut en bil."
- "Mm, men tack."
Hon var riktigt jävla dryg. Det var ju inte precis så att jag ringde om att grannarna inte sopsorterar. Nåja, förmodligen så tog någon hand om den fulla, vinglande, mörkklädde mannen.

Nu ska jag däremot snöra mig på soffan och invänta Ensam mamma söker. Förresten, sa jag att Leo sov till 9.45 idag? Det var en glad mamma som steg upp :-) Nåja, god natt!


OND


Idag är jag ond.. Eller rättare sagt, ikväll är jag ond. Jag har hållt både humöret och hoppet uppe under dagen. Men nu har klockan passerat 18. Det betyder bara en sak, bad news.
Jag som hade en gnutta hopp om att vi skulle få avsluta lägenhetsprojektet idag. Men nääää.....

Sen intalade jag mig själv att min telefon inte funkade och att mäklaren råkat slarva bort markus nummer och vårat hem nummer. Och han inte kom ihåg våra efternamn eller våran adress så att han inte hunde hitta(.se) oss. Men efter att Markus slog mig en signal fick vi den teorin kraschad. Och sen insåg jag problematiken med mina andra teorier... 

Jag har ett ord för kvällen och humöret: LESS. LESS. LESS. LESS. LESS. LESS. Det var några fler. Men bara för att ni ska vara säkra på exakt vilket tillstånd jag befinner mig i fortsätter jag. KUK KUK KUK KUK. SUCK SUCK SUCK. 

Så ring mig inte. Jag kommer ändå inte svara. Skitdag. SKIT, SKIT, SKIT...... Hejdå.  

måsten


Herre jissanens vad jag har sovit kasst. Leo har sovit som en kratta.. vaknat några gånger. Han brukar aldrig i vanliga fall vakna för tutten, men i natt. Jo visst. Fast jag såg det komma, så jag gick och la mig i tid igår.
Så vaknar jag 05.50 av att jag själv skriker rakt ut:"MARKKKUUUUUUUUS, DU HAR FÖRSOVIIIIIIT DIG. KLOCKAN ÄR FEM I ELVA". Ja, jag väckte hela huset, inklusive Leo. Rättare sagt så skrämde jag Leo. Han var jäklat otröstlig. Så jag tog upp honom och vi gjorde morgon. Men, alltså. Så jävla typiskt.

Igår stod städning inför gårdagens visning på schemat. Sen mötte jag upp tjejjorna på gymmet och körde. Det gick sjuuuuukt bra. När vi kom hem gjorde jag kycklingsallad medan Markus la barnet. Sen ägnade vi kvällen åt mys framför tvn och Idol.

Idag måste jag ta en promenad till affärn och handla mat åt Leo, han blev försummad vid gårdagens snabbinköp. Lämna igen den sista filmen, sist jag var dit så lämnade jag igen filmerna två av tre iaf. Den tredje skivan hade jag lämnat kvar hemma i datorn... Suck. Sen ska vi få hit faster Cattis på kaffe och skvaller.
Det var väl typ det..

Nu ska jag slutföra min fotobok och skicka in för framkallning. Härligt att det ä torsdag idag, det betyder: tvmys. Bye, bye

efterlyses


En duglig sömmerska.. med en fungerande symaskin. Mamma, känner du dig kanske manad att komma hit och hjälpa mig sy en kappa till köket av tyget jag har inhandlat. Jag får helt enkelt ta det här då du ignorerar mina sms ;-)

......Och på lördag har vi bokat bio till klockan 21, en barnförbjuden film, dvs Leo får snällt stanna hemma. Är det någon vänlig själ som i utbyte mot en karra påse och en hyrfilm vill sitta och vakta över en sovande Leo? Skicka en kommentar, ett mejl, ett sms, en röksignal, en flaskpost, etc.

Annars då, jag har städat.. Leo har stökat.
Sen kom Stina och Tuva på besök. Så lämnade Stina Tuva här och åkte och fixade i väg vagnen på bussgods. Och ja, jag står fast vid mina ord, jag ska ha minst 4 ungar ;-)
Sen kom hon tillbaka och vi snicksnackade en bra stud innan dom lämnade oss. När markus kom hem käkade vi middag sen åkte jag och tjejjorna och tränade. Det var riktigt jäkla härligt.. Det var dock lite jobbigt att träna med magknip. Men det gick.

Nu däremot ska jag ta mig i kragen och tummla den sista maskinen. Och duscha. Det behövs. Snart har jag ihjäl Markus.

Jag är...


...snabb. Så här kommer efter bilderna på hallen. Inte färdigt, då det visade sig att jag burit upp alla pyntgrejer till vinden. Nåja, här kommer en sneakpeak iaf.





Byebye

IKEA


Pjuh. Nu har jag landat på soffan. Dagen började 06.42 då unge herr Lampinen slog upp sina två små blå. Efter blöjbyte, välling och lite bus i mammas och pappas säng blev han trött och somnade om, likaså pappan. Innan pappan somnade beslutade vi oss för att rymma i väg till IKEA när vi vaknat.
Men jag tar minsann mina plikter som hemma fru på allvar, så jag klev upp och började dammsuga och skura, medan grabbarna snarkade ikapp.
Men tror ni att dammsugaren suger? Nä, efter att jag dammsugit kökpartiet insåg jag att det var precis lika skitigt som det var fem minuter tidigare. Jag såg en röd lampa och förstod att det var dags för påsbyte. Men eftersom man byter påsen lika ofta som man byter bostad visste jag fan inte ens om vi hade några påsar. Tillsist, efter att jag grävt ur hela städskrubben, visade det sig att det fanns dammsugarpåsar, under diskbänken. Mycket märkligt ställe.
Nåja, nästa projekt var att få lös påsen, tillsist klippte jag bort skiten och installerade den nya. och jävlar i mig vad den sög. I takt med att jag blev klar vaknade grabbarna och vi gjorde oss i ordning och satte oss i bilen.

På IKEA hittade vi bra mycket mer skit än vi skulle ha och slutsumman blev bra mycket högre än vi sagt vi skulle handla för. Men det var väl ingen omtumlande nyhet. Så är det ju jämt.

Vi (=JAG) har monterat ihop alla grejer och håller på att ställa allt på plats.. Det var väl till mesta del hallen som fick sig en makeover.
Leo fick sig en mjuk fotboll som han roat sig med hela kvällen då han inte krypit (och skitit) i sin nya tunnel. Ja, skiten upptäckte jag då jag jagade honom igenom. Mysigt, mysigt. Då var det konstaterat att den är bra till ganska mycket mer än lek. Den går alldeles utmärkt att äta i, gömma sig i då man inte känner för blöjbyte, och framför allt är den bra att uträtta sina behov i.

Nu ska jag gå och ställa till det sista, sen ska jag lägga upp lite bilder på pimpningen av hallen!


Hallen före



To be continued........


livets resa


Som en ansvarsfull förälder är det min skyldighet att redogöra för er alla nära och kära, speciellt Malva och farmor, om Leos upptåg, äventyr och framgång. So, here we go!
Leo fyllde som ni alla (brydda) vet nio månader i måndags. Så här ser en niomånaders-Leo ut.

Som bilden antyder, älskar han spagetti och köttfärssås. Och äter helst med hela ansiktet.




Lampor. Alla ungars fasa. "Jaaaaa, vart är lampan? Leo, vart är lampan?" är standardfrasen. Detta har lett till att han, för det mesta stirrar rätt upp i taket likt besatt och möjligen utvecklar någon form av missbildning i nackpartiet.



Bomben är en annan favorit. Ställer sig upp, sätter sig ner i badkaret och skapar en tsunamivåg som sköljer över.. mamma.



Han charmar dom flesta med sina oskuldsfulla blåa ögon och blonda (antydan till) hårsvall. Men egentligen, när kameran är avslagen är han den ligist som han ofta beskrivs som här i bloggen. Men som sagt, en riktig svärmorsdröm i sin ybersöta gubbkofta. Eller som Hugo väljer att kalla den, kavaj.



Den klassiska popup-historien. Jag har visat och visat. Leo kollade på mig som att jag hade iqfiskmås-hjärna, sen tryckte han på knappen och katten ploppade fram. Nå, nöjd? Nu återgår jag till galgen.



Nä mamma, nu får det minsann vara slutdokumenterat och slutfotograferat för idag.




Vi tackar för visat intresset och tillägnar dagens inlägg till kusin Mallis och farmor. God natt.


Ups and downs



Idag har jag tagit mig en funderare. Suttit och haft ångest. Ångest över att lägenheten fortfarande står i våra ägor. Ångest över att jag saknar ett körkort, ångest över att jag vill ha en massa saker från ikea som vi inte har råd med, ångest över att jag inte har tagit mig i väg och tränat, ångest över att jag inte har ringt skolan för att höra om studiemöjligheterna till våren, ångest över att jag inte har ringt jobbet, ångest över att jag inte har sökt ett nytt extrajobb.. ja, listan kan göras lång.

Så har jag hållt på hela dagen lång. Surat. Gnällt. Varit på dåligt humör. Men så bestämde jag mig för att sluta sitta och sura och istället ta tummen ur arslet och sätta igång. Rom byggdes inte på en dag. Men nånstanns måste man ju börja.
Så jag valde att ringa till körskolan och skriva upp oss på handledarutbildningen. Så den 1 oktober ska vi sitta och lyssna på en jävla massa fånerier om det ena och det tredje i timmar. Och dom ska råna oss på hela 900 riksdaler. Nåväl. Så körkort steg 1, CHECK.

Jag ska åka iväg och träna imorgon. CHECK

Jag googlade upp våra tvardagsrumsmöbler på internet och insåg att vi lagt ner halva våran rikedom på möblemanget. Jag kan alltså lägga ut dom på blocket och inkassera lite katjing som jag kan bränna på IKEA istället. CHECK

Skolan och jobb reder jag ut en annan dag. Som sagt, rom byggdes inte på en dag.

Nu däremot ska jag rulla i säng.. För det är bokstavligen vad jag gör för tillfället. Rullar. Det känns att jag har gottat en vecka i sträck. Plugg-godis, läs-choklad, vin-chips, film-popcorn, surr-kaka, idol-bulle, nöta-nätet-glass, kaffe-mumsmums, åka-bil-choklad, invänta-filmen-nappar.. Ja. alltså. jag vet inte om jag behöver gå in nå ner ingående, jag tror ni fattat vinken. Så, adjöss och godnatt.

Edward.


Vi befinner oss fortfarande i Pite och umgås med nära och kära. Imorgon kommer dock markus och hämtar hem oss.

I måndags blev det filmkväll med Linda och Emma, Twilight stod på schemat. Så jäääääääävla grym film. Hur kan jag ha missat den? Och Edward, ja herregud.. jag säger bara Edward.

Igår höll vi oss inom hemmets väggar. Så kom stora-stora-systeryster med barn på besök. Och dom lekte, Leo gjorde så gott han kunde för att hänga med storkusinerna. När dom skulle höra på musik och dansa stod han vid en stol och hoppade frenetiskt. Ja, ni vet. Han var i varje fall riktigt trött när dom åkte hem. Men envis som han är, efter sin mamma, så hörde han ju att mormor kom hem just i samma veva som han skulle sova. Det gick ju inte. Nä. Så han stannade uppe och busade med mormor istället. Det ledde då till att unge herr Lampinen va övertrött och stupade likt en tennsoldat vid 19 snåret. Så jag och Emma, som kom med helt underbart goda nybakade bullar, fick se Idol ifred. När Idol var slut så åkte jag och Emma hem till henne i hopp om att se The Ugly Truth. Det tog oss ungefär 1,5 timme att få i gång skiten.. Och vad visar det sig? Jo, att den bokstavligen suger. Så efter halva filmen tog jag svarta faran och cyklade hem och gjorde min son sällskap.
Iaf så löste emma alla hennes datorproblem, och vi fick än en gång bevisat att det kvinnliga släktet är snäppet vassare än den manliga. När det kommer till datorer iaf.

Nu har jag precis lagt min son och ska faktiskt själv också krypa ner. Man är ju inte van att vara uppe hela nätterna, dvs till 23.30. :-P Idag ska vi tvätta upp alla våra kläder, ta en promenad och gå till lekparken. Imorgon kommer  Markus och hämtar hem oss. Då har vi semestrat klart, tycker han. Då ska det städas hemma, sen ska jag i väg och träna.

God morgon!


Piteå


Jasi, sedan sist har jag varit i kontakt med bvc så rådde mig att boka in en jourtid på vårdcentralen. Fick komma in med Leo på en gång. Och efter en besvärlig check kunde läkaren konstatera att han har öroninflammation i båda öronen. Dommen blev pencillin 3ggr/dag i 5 dagar.
Så vi gick till apoteket på stadsviken, men dom saknade det. Vi åkte ut till storheden dom hade den. Jag fick dock inte hämta ut den. Hon ville först kontrollera med läkaren att Leo verkkligen skulle ha dosen 1ml/gång. Eftersom i rekommendationerna ska ett barn med hans vikt endast ha 0,5ml. JAHA, tänkte jag. Så jag fick sätta mig ner och vänta.. och vänta.. Så kommer hon tillbaka 10 minuter senare och berättar att läkaren är på lunch en timme till. JAHA. Vi åker hem. Utan medicin.

Jag sätter i gång en tvättmaskin och Markus matar Leo, det går bra. Inte en enda gång satte han i halsen eller spydde upp det. Så han börjar övertala mig att vi ska följa upp till byn. Efter att jag satt i gång en tvättmaskin låter jag mig övertalas. Vi fick först och främst vänta på medicinen och den lunchande läkaren, sen fick vi vänta på att tvätten skulle bli klar och sedan torka.
Tillsist kom vi till storheden, hon hade varit i kontakt med läkaren som sa att leo skulle ha den dosen hon skrivit. Vi fick betala enorma summor eftersom jag spenderade alldeles för mycket dötid på apoteket och fick med mig ut en massa Vichyprodukter.

I byn har vi bara tagit det lungt.. Det har varit trevligt. Massa surr och spel och även ett vinglas. :-)
Vi åkte från byn rätt tidigt igår, bara för att vara hem, flytta runt lite i väskorna och sedan sätta oss i bilen och fortsätta färden mot Piteå. På kvällskvisten åkte pappa Markus hem. Han jobbar ju 14-02 i veckan. Så jag och Leo tyckte att vi lika gärna kunde glädja mamma och pappa med lite celebert besök och bli lite bortskämda för omväxlingsskull!

Men vad händer idag....... Visst borde det vara okej att ringa och väcka folk vid den här tiden? Jo, jag gör det. Nu ringer jag Emma och ber henne komma hit och hänga. Vi ska göra något kul. Så det så.

sjukstuga


Nå, ett tag sedan jag uppdaterades. Hur som haver har vi hunnit vara och bada med Leo på badhuset. Han tyckte det var jätte kul och under våran stund i badet hann han svälja halva poolen. Så i duschen satt han och rapade som en annan hel karl!

Igår blev vi utkastade härifrån eftersom det var några som ville komma och kolla på lägenheten. Jag och Leo gick till parken och åt lunch sen traskade vi vidare och hälsade på faster Cattis och tog en fika. Sen kom Markus och hämtade oss och vi åkte och handlade. Efter att vi handlat släppte dom av mig på Nautilus och jag körde ett träningspass, 30 minuter på cykeln, kondition och förbränning, och andra halvan gymmade jag. Fyfan vad skönt det är. Förhoppningsvis ska jag kunna klämma in ett simpass på söndag också.
När vi lagat käk, tacos, kom Stina hit tätt följd av Hanna. Vi käkade chips och surrade bort några timmar. Jätte trevligt!

Leo är oerhört snorig och slemmig. Så igår fick vi inte i han desstomer mat då han sätter ALLT i halsen. Sen spyr han upp det i värsta slemklumpen. Till och med välling har han svårt med! Stackarns mammas lillhjärta.. Igårkväll kring tio så börade han gallskrika och när vi tog upp honom var han helt kallsvettig. Så efter alvedon, näsdroppar och en match med nässugen så somnade han om. Men då har han ju vaknat en gång i timmen och gallskrikit under hela natten tills vi gjorde morgon strax före sju. Har precis lagt han för förmiddagsluren..

Tanken var att vi skulle åka upp till byn i helgen, men jag har bestämt mig för att jag och Leo stannar i stan i varje fall. Vi får se hur pappa gör, jag förstår om han vill åka upp själv. Och jag och Leo var i så fall välkomna till mormor och morfar. Jag vill verkligen inte vara själv.. Då det värsta jag vet är när Leo sätter i halsen!

Nä, nu ska jag sätta igång en tvättmaskin. Bye bye


regn och rusk


I natt har jag gjort en tolv timmars natt. Jag vet ärligt talat inte när det hände sist, men skönt och välbehövligt var det. Leo har bökat lite, vid 12 och vid 5. Men vad gör det när han sover till nio på morgonen?
Jag själv var dödstrött när jag kom hem efter ett dubbelpass med gym och simning. Härligt var det! Markus kockade ihop lite mat, sen började vi se dokumentären om den ensamstående 14 barns mamman. Ja, jisses. Jag skulle INTE vilja ha 14 barn.. Det räcker gott och väl med 4 :-P
Iaf så orkade jag inte se klart den utan gick och la mig klokan 21.

Nä, träningsvärken dödar mig inte, som jag trodde. Och det gick skit bra på gymmet. Kul som fan var det. Så nu jävlar kör vi! Imorgon blir nästa pass.
Tack för en trevlig kväll tjejjor! :-)

Vilket trist väder... Fast jag klagar inte. Det är riktigt sitta-inne-väder. Så jag ska sätta mig och se på film och äka frulle. Ibland är det verkligen uppskattat att ha alla kanaler.. speciellt sådana här regninga dagar då det visas BRA filmer! När markus kommer hem från jobbet ska vi åka i väg och bada hela familjen, med Jonas, Stina och Tuva. Mysigt!!!


RSS 2.0