Two strikes


Dagens andra inlägg, kanske lite för ambiöst. Men ska sanningen fram håller jag på att, i skrivande stund, stor städa lägenheten. Och vad gör man egentligen inte för att slippa städa? Och ja, jag städar den här tiden. . Nu när vi har rett ut det..
...så spenderades dagen först på kallkällan till Johanna var tvungen bege sig till jobbet. Jag var dessutom alldeles för överhettad så vi for vidare till Aronsbadet. Efter vi lapat sol for vi och inhandlade lite inför kvällens middag fylld baconinlindad fläskfile med hemmagjord potatissallad. Hur gott som helst! Det tackar vi mig själv för. Jag är allt bra.

Har också tagit mitt förnuft tillfånga och insett att det är väldans mycket kläder i min garderob som jag inte har kunnat och inte kommer kunna komma i på ett bra tag framöver. De kläderna har numera fått flyttat ut ur min garderob på obestämd tid.


Nä, nu måste jag verkligen ta tag i städandet.. Jag tror inte att det är någon slump attt jag inte kommer ihåg när det senast städades här och att jag hittat två konstiga skalbaggar i lägenheten två dagar i rad.  (!!!!!!) Har även tagit fram lite fika på tining som belöning när jag är klar. Hemmabakade chokladmuffins med fyllning.. farligt goda.:-)

Passar på att lägga upp litte bilder från den gågna helgen från mammas och pappas stuga. :-) Enjoy!





That I dug my key into the side
Of his pretty little suped up four wheel drive
Carved my name into his leather seats
Took a Louisville slugger to both headlights
Slashed a hole in all four tires
Maybe next time he'll think before he cheats?

Brännskador alá trejde graden


I helgen var jag ledig och vädergudarna var äntligen, för första gången denna sommar, på min sida. Så vi bestämde lördagmorgon att åka till mamma och pappa på stugan. Vi anlände under förmiddagen och satt ute i princip hela dagen, for in till pdolområdet på en snabb visit för lite langos. På kvällen grillade vi, bastade och bara tog det lungt. Jag insåg till min fasa att mina knän och fötter var misstänksamt röda och smärtade nå så kopiöst. När jag innan läggdags skulle smörja in mina onda knän såg jag att det till och med blivit brännblåsor. Behöver jag nämna att jag har haft ont? Nu har iaf allting i princip lagt sig och jag är redo för playan igen.. Aronsbadet står på schemat.

Markus har dessutom känt dom första riktiga sparkarna igår morse när vi låg i sängen. Jag låg och läste och markus låg brevid och sov. Sparkarna var mycket mer kraftfulla än tidigare och jag riktigt såg på magen när sparken kom.. så jag bad om att få låna markus hand och placerade den på magen och han kände väl ett tiotal sparka efter varann. Han var klarvaken ch helt i eld oc lågor. :-) Sparkar har fortsatt i samma takt idag och jag märker tydligt att bebis har ett eget vaket/sov-mönster. Imorse vaknade jag första gången klockan 06:14 av senadrag i vaden.. detta senadrag varade väl i sisådär 1-2minuter och jag satt klarvaken. Lyckades dock somna om för att väckas igen av ett jäkla sparkande  magen kring niosnåret. Nu har jag äntligen fått liv i markus och vi ska bege oss till poolen. :-)

Ha en trevlig dag i solen!!


Long time no see


Nu var det ett tag sen jag skrev.. igen. DEt har blivit lite till en ful ovana. Allt har dock sin orsak, och mitt bristande engagemang skyller jag på jobbet. Har jobbat dag hela veckan.. vilket betyder att jag stiger upp waaaay to early och är totalt utslagen när jag kommer hem. Men nu är det helg och den är så fruktansvärt efterlängtad!
Det var meningen att vi skulle bege oss ut på sjön och dra upp lite fisk efter våran grillmiddag men när jag insåg att alla mina långbyxor befann sig i tvättmaskinen kastade jag in handduken och erbjöd mig att stanna hemma och sköta tvätteriet. Denna arbetsvecka har defenitivt satt sina spår.. mina fötter är så förbannat ömma, min rygg likaså och dessutom är mina ögonlock beredda på att trilla igen vilken sekund som helst. En tvkv'äll föll mig bättre i smaken.

Just nu befinner vi oss i v. 22 (+4), tiden bara rusar förbi!! Allting är bra med magen och just för tillfället så sovs det där inne.. det har hållts igång med sparkar och slag HELA dagen. Jag har inte känns av nått i ryggen längre (peppar, peppar) men denna halsbränna och sura uppstötningar skulle jag gärna klara mig utan. All day every day. Vet ni hur det känns? Nä, jag trodde inte de..


Bild från v. 20


Nä, nu måste jag till tvättstugan. På återseende.

Helgen


Nu var det allt för länge sedan jag tog mig tid att skriva en rad. Det har faktiskt hunnit hända en hel del saker på dessa odokumenterade dagar!

Helgen var jag ledig och den spenderades uppe i byn. Vi åkte fredagmorgon och anlände till övertorneå i lagom tid för lunch.. gick runt bland stånden och till våran glädje hittade vi ett langos stånd, efter att ha tryckt deras lango special med räkor, skagen och rom (mmmm!!!) kunde vi dock konstatera att det inte var lika bra som riktiga langos. Langos blev en stor favorit hos markus när jag förra året presenterade dem för varandra under luleå kalaset.. Eftersom min tunga var lika uppvullen som en ballong efter mitt smarta drag att pierca tungan (och nu får jag inte ens ut den!!!! jag kommer dö med en piercad tunga, kul ens) fick jag inte ens i mig en liten provsmak langos.. Så i år har jag lite att ta igen, dessutom gravid. Det kan inte sluta mer än bra!!


Väl uppe i byn var jag sugen på att fiska.. så markus pappa byggde ihop ett metspö åt mig Och vi begav oss ut på sjön.. fiskelyckan var min och jag krokade mer abborrar än jag kunde räkna. Vissa var till och med riktigt fina!
Denna fisketur inspirerade mig att skaffa ett eget metspö så jag kan följa med markus och fiska även i lule. Så lördagmorgon blåste vi in till övertorneå och marknaden igen och där fick jag mitt allra första metspö!! Invigning av det skedde på rantissjön under kvällen och även denna gång var fiskelyckan på min sida.. och jag drog upp fisk efter fisk (även mörtar denna gång). Behöver jag säga att markus inte fick en enda fisk? Han blev lite less min skadeglädje och vägrade att hjälpa mig på med mask och ta bort fiskarna från kroken. Så som den karlakvinna jag är fick jag lära mig själv och det gick ju finfint, livet i behåll. Ja, kanske är jag till och med redo för ett kastspö nu...

Har dessutom hunnit vara hos barnmorskan där allting gick som det skulle och vi fick lyssna på hjärtljuden (även sparkar och slag). Hjärtat pickade på i 140. Och magen växer så det knakar och min svängradie är lite begränsad.. Nya bilder kommer inom kort!

Nä, nu ska jag väcka markus som somnat på soffan så vi kan fara och göra lite affärer.. dags att införskaffa en badrock som jag så länge suktat efter. So long!

/L

happy days


Då hamnade man här framför datorn igen,.. Jobbat stängning idag. Det gick väl lite sisådär om sanningen ska fram......... Har varit hur mycket folk som helst och det första rekordet för sommaren är satt. Dock hade jag en jävligt dålig dag.. men men. Blev lite uppiggad när min chef visade att hon ändrat min anställningsform. Jag har avancerat att numera vara restaurangchefs assistent och att jag dessutom har en heltidstjänt på  rullande schema så länge jag orkar. Och dessutom fått en lite löneförhöjning. Och att allt detta gått i lås redan den 1:a juni. Det bugar oh bockar vi för. =)

Nä, nu ska jag låta de fyra varmkorvarna jag tryckt smälta och slå igång de sista Sex and the city-avsnittet. Sen ska jag krypa ner i våran nybäddade säng med våra nyinköpta satin lakan. Och de mina vänner, är de skönaste pålakanen jag NÅGONSIN sovit i.
Sista arbetsdagen för denna vecka imorgon,och på fredag åker vi upp till byn. Ni vet, det är ju marknad uppe i Övertorneå.. det kan man inte missa!!

Fick dessutom mitt Shrekspel idag.. Har suktat efter de i flera månader. Och hade min karl varit och köpte åt mig idag... han är allt bra bäst, min markus:-)

Sov gott allesammans!


sju svåra år


Då var äntligen helgen avklarad, det slutade med 12 timmarspass både lördag och söndag. När jag stämplade ut 19.00 i söndags kändes de som att jag avklarat sju svåra år, såg även så ut. Gårdagen vart därör väldigt lugn.. det blev inte mycket gjort förutom en liten premiär visit hos Jonas och Stina i deras nya lya. Denna dag har inte forsatt i samma lugn. Väckarklockan ringde 07,00 och tvätt stod på schemat, avrundade de hela med lax och pressad potats till middag innan jag var tvungen stressa i väg till jobbet. Arbetsdagen gick bra, kort och smärtfrI!

Både jag och magen mår bra. Tror att mina ryggbesvär börjar avta (peppar, peppar). Har iaf inte lika besvärligt och ont som innan jag gick på semester, vilket känns skönt. Annars så sparkas det och bökas mest hela dagarna och lilleman visar sin extens. Dock så har inte pappa fått känna nån spark än.. men det kommer det också! Vi har nu gått över halva tiden.. Tiden bara flyger förbi och snart är han här! Nä, mina kära läsare. Nu ska jag göra mig i ordning för sängen och krypa ner brevid min karl. Imorgon står jobb på schemat.  Gonatt!



död



Har precis landat här hemma i soffan efter en helvetisk dag som resulterade i ett 12timmarspass. Ja, behöver jag säga att jag är hela död i kropp och själ?

I måndags var semestern ett minne blott och jag var tillbaka i vardagen och stängning stod på schemat.. Sen har jag även hunnit vara ledig två dagar mitt i veckan, den ena dagen spenderades i tvättstugan och den andra dagen var mamma och pappa och farmor förbi. Annars har den lediga tiden spenderats framför tv, dator och xboxen i vanlig ordning. Det står nu klart att jag äger Markus i guitarhero vilket gör han lite less (i smyg).


Nä, nu ska jag hoppa i duschen och sen lägga mig på soffan och se en film. För att sedan göra mig i ordning för natten och uppstigning 05.00, ingen sovmorgon här inte!


Hus i helvete

Jag har hunnit vara vaken sisådär en tjugo minuter och det har redan hunnit ta hus i helvete. Jag är så satans förbannad... Jag stiger upp för att ta en lång och välBEHÖVLIG dusch när jag inser till min förskräckelse att det inte finns nå vatten i kranen. Så det oljud som först väckte mig och förstörde min skönhetssömn är även de som tog min hygien? Ja, vad fan ska jag göra... sånt här jävla skit och klockan har inte ens blivit elva. Yeah!

Min rygg är dessutom helt pajj från gårdagen arbete.. Jag måste ringa och boka en tid hos barnmorskan. Hade först tänkt bita ihop till den 14/7 då jag har tid.. men med lite eftertanke så går nog inte det. Suck! Bara hoppas hon kan berätta för mig vad som är galet.

Nä, nu kurrar magen.. och vi har ingen frukost hemma och min karl ligger hemma i magsjuka. Och än har dagen bara börjat.. Nämnde jag att klockan inte ens är 11?! GAH.

RSS 2.0