diss


jag måste börja med att dissa FK.. det börjar med att dom inte betalar ut pengar, dom har stängt under jul men öppnar igen den 27. man ringer dit och möts av en telefonsvarare som rabblar de nya öppettiderna.. man lägger på i tron om att bygget är stängt. men så insåg jag att det är lördag, och klockan är före 15.. det borde vara öppet. jag ringer upp igen och möts av samma svar.. lägger dock inte på. och EFTER öppettiderna så kommer man fram.. jävligt konstigt! fick iaf tag i en kvinna som kollade upp mitt ärende och såg att det blivit fel och att hon skulle göra en korrigering och se till att betala ut resten av pengarna. detta var alltså i lördags.. har jag fått några pengar än?? nä.. får jag dom i år?? nä, såg just att utbetalning skulle ske den 2/1.. hur fan kan det ta så lång tid att få in lite pengar på ett konto?!  nä, dagens RIS går till FK!

kaos igår på stan, tror minsann att hela lules befolkning befann sig i shopping igår.. samtidigt. det var alltså knappt så man kunde vända sig.. hur roligt tror ni det är att dessutom skjuta runt en vagn? folk är verkligen giriga.. tar inte hänsyn till något, det är no mercy när det är rea. folk som trängs och inte en jävel som har tid att vara lite snäll och hålla upp dörren åt ett barnvagnsekipage.. snarare att dom golvade en och klättrade över vagnen, nästan. och folk undrar varför barnvagnsförare kör folk i hälarna?!


jag insåg just vilket bittert inlägg detta blev.. nåja, jag kanske väger upp det i eftermiddag!

nattvak


helgen har gått i lugnhetens tecken.. i lördags låg vi bara på soffan och igår åkte vi hem till pite, där hela syskonskaran var samlad (med familjer, givetvis) vi firade mamma som fyllt år och hade lite av en "lilla julafton" eftersom vi inte frat ihop i år. avslutade kvällen med en julklappslek som var grymt roligt! när vi kom hem myste vi framför tvn och åt varma mackor sen åkte markus till jobbet.

måste ju bara skryta om hur snäll lillkille vi har och hur effektiv man har blivit sen man blev mamma. halv tio igårkväll fick jag ett il och drog fram städsakerna.. var dock lite orolig eftersom leo var vaken. man jag satte han i babysttern och där satt han och kollade om jag missade någon fläck och sen kollade han lite tv emellanåt. inte ett ljud från han!! markus var lite chockad (och impad) över hur städat det var när han kom hem imorse. det var verkligen behövligt med tanke på att det såg ut som ett smärre bombnedslag.

nu ska jag äta frukost i väntan på syster med familj.. vi ska nämligen göra storstan:-) leo skulle verkligen behöva en pyjamas.. ja, vi får se vad vi kan tänkas hitta. bye bye


strul


Oj, oj.. det har hunnit hända mycket sen sist. Antar att det är så när man är inaktiv. Jag har inte ens haft igång datorn på flera dagar, och det mina vänner är en bedrift i sig.
Nåja, på julaftonsmorgonen åkte vi till lule och spenderade dagen och kvällen här.. Det var succé, god mat, gott sällskap och massa fina klappar. Leo var nog mest nöjd över sin babysitter som han fick av sin mormor och morfar.. den används flitigt! Jag sjäv fick bland annat ett silverhalsband med en platta där Leos namn var ingraverat, det är superfint och jag är supernöjd!! Annars så åt jag en massa nötter, godis och chips vilket reslterade i att jag hade magknip som hette duga.. dessutom så sket Leo som en annan galning.. det största lass skit jag nånsin sett sprutade (bokstavligen) ur honom.. så pass mycket att det gick igenom blöjan och pyjamasen. Så jag fick en mindre trevlig överraskning i famnen. Nåja, somliga straffar gud på en gång..?
Igår jobbade Markus och jag och Leo var själv för första gången, och de gick ju jättebra! Vi tog en sovmorgon till 11, fixade lite med tvätte sedan gick vi på en prommis och gick förbi och handlade lite. Sen kom Henka, Mia och Hampus förbi på en kaffe, vilket var trevligt!
Idag har prinsen varit desstomer gnällig hela morgonen, sen han vaknade där vi nio-snåret.. och INGET tycktes hjälpa. Men efter många om och men fick jag ut två gigantiska kråkor ur näsan och han däckade på sekunden.. Ja, det är inte lätt att vara liten och inte kunna rensa sin egen näsa:-)

Och så strular det med FK.. dom har inte ens betalat ut hälften av vad jag ska ha i föräldrapeng, jävligt konstigt. Och självklart öppnar inte det där bygget förrens 15.. Suck! 

Imorgon åker vi tillbaka till pite där vi ska fira mamma som fyllde år igår..  så ansluter stockholmarna till truppen.:-) Vi åker dock hem på kvällen eftersom markus går på natt. Men sen åker vi tillbaka på nyårsfton och forar den där, med familjen.. hela syskonskaran samlad. Åh vad jag längtar!!

Nä, nu ska jag se till att få nånting gjort medan prinsen sover. So long!!




premiäråk

tänkte passa på att snöra in några rader såhär i all julstress! jag och Leo befinner oss i pite hos mamma och pappa och har gjort det sen i söndags. så igår premiäråkte Leo i vagnen för första gången då vi åkte ner på stan:-) på stan skötte han sig helt exemplariskt och sov sig igenom hela besöket. och jag fick lite julklappar som jag dessutom fått slå in själv (fast jag glömmer fort;-) ). idag har jag, mamma och Leo varit ute och gått, vi gick förbi mormor och morfars grav och tände ett ljus. och jag fick bevisat för mig själv vilken usel kondis jag har.. så nu måste ag ut och gå ofta så jag får igång flåset:-) sen så har johanna kapat till fågelboet uppe i skallen.. så jag fick mig en utskällning eftersom jag mixtrat med håret själv.. dels så hade jag missat på vissa ställen och sen så var det lite grön/grått i tonen så nu har hon precis varit hit och rödpigmenterat och färgat om håret så nu är jag julfin!! 
ikväll så ska vi roa oss med att klä granen och mysa på här hemma, leos fejk-moster emma kommer och käkar middag med oss och sen så kommer leos riktiga moster med familj hit!! mysigt med jul:-)

och självklart håller vi på att sakna ihjäl oss efter pappa men imorgon så får vi kramas med honom igen.. och dessutom fick han vara ledig julafton och dagen efter, så guldvärt:-)

nä, nu ska jag se lite tv medan lillkillen ligger och snarkar i vagnen!! god jul och gott nytt åt på er alla:-)


fredag


ja, vi har överlevt ännu en vecka.. :-)

igår somnade lilltrollet vid middagstid och sov sig igenom hela kvällen..pappa for på träning och när han kom hem kring tio sov lillhjärtat fortfarande. han vaknade till liv kring 12 i natt när både mamma och pappa var som tröttast.. lyckades hålla sina ögon öppna till strax före två. då däckade vi allihop i sängen. det var grymt skönt att få sova ut idag.. jag klev upp ur sängen vid 13 och lilleman sov till 14 (!!!). sen så roade karlarna varandra hela dagen medan jag fick lite uträttat här hemma.. städade!! vad skönt att ha det gjort. sen packade vi ihop hela familjen i bilen och så for vi till kvantum och genomled våran allra första handling, alla tre. nä, jag måste faktiskt skryta och säga att lillprinsen skötte sig exemplariskt..det kom inte så mycket som ett pip från hans sida utan han sov sig igenom hela besöket! måste väl å kanske nämna att jag hade fulltankat honom innan och sett till att han var ruskigt trött.. man får inte vara dum:-)


nä, nu ska jag laga tacos!!

torsdag


nu ligger hjärtat och sussar igen. sen sist har vi hunnit bada (det blev inget igår) så nu är håret lagom flottigt och huden babylen igen:-) efter badet så fyllde vi på matförrådet och Leo drabbades av mjölkkoma och däckade på sekunden! Ja, inte är det konstigt att han växer så det knakar när han spenderar i princip all sin vakna tid hängandes i mammas behag. ibland undrar jag om han är bottenlös...
nu då? kanske vore det en idé att snygga till här hemma. nä, det blev inte heller gjort igår (mycke snack och lite versta) skulle ju vara oerhört skönt att ha det bortgjort inför helgen.. då kan vi bara mysa mest hela helgen:-) ja, får spåna vidare.. den som lever får se!!

finbesök


idag har vi haft tant-linda på besök, vilket var trevligt!! vi fick surra ikapp lite innan hon var tvungen ge sig ut på julklappsjakt (jag är inte avis). annars har vi faktiskt inte gjort ett skit här hemma och det lär inte bli gjort så jätte mycket heller..vi har sovit dålig i natt, både mamma och lilleman. lilleman har haft ont i magen och varit lite smågällig mellan 5-7 imorse och mamma har haft magknip resten av natten ungefär.. det var väl ganska självförvållat eftersom jag tryckte en stor skål med glass.

ikväll ska jag och leo vara själv en lägre stund för första gången, markus ska fara och träna. känns ändå skönt eftersom markus ändå börjar om att jobba på måndag. dock behöver jag inte vara själv riktigt än eftersom vi (=jag och leo) åker till mamma och pappa på söndag och stannar där till julaftonsmorgon, markus får snällt stanna hemma och dra in storkovan istället:-) känns sjukt att julafton inte ens är en vecka bort..vilken julkänslaman får i detta slaskväder. kanske är det dags för oss att göra en rajd och finna en gran??

nä, nu ska jag passa på att lösa lite korsord och få lite egentid med mina karlar sover:-)


onsdag


ja, jisses.. klockan har inte ens passerat 13 och det har redan börjat bli mörkt ute.. i det här hushållet hinner vi knappt ur sängen innan mörkret har lagt sig:-) igår kom vi i säng före 12 och vaknade första gången vid 04 och käkade, sen sov vi till 07.30 då var det blöjbyte och mat sen somnade vi om till 11. vi skulle däremot lägga Leo i sin egen säng igår.. det gick inte så bra och det slutade med att han sov mellan oss. jag tror att problemet ligger hos mamma, inte hos lilleman:-)
efter att det sprakat rejäääält i blöjan så trodde jag att det var färdigskitet, men ack så fel jag hade! så fort jag la upp han på skötbordet och drog av blöjan så kissar han och efter att han kissat ner hela mig så hinner jag få dit en våtservett för att rädda det som gick att rädda.. och när jag trodde att det hela var över så skiter han givetvis också. ja, vi har börjat göra det till en vana att, framförallt kissa ner mamma vid blöjbyten. det mina vänner är nackdelen med karlar:-)

nåja, hade tänkt ta tag i att snygga till hemmet nu medan lilleman sover.. det gäller att vara effektiv serruvettu:-) och ikväll ska vi bada.. det behövs efter alla kisskalas!!

ha en trevlig dag!!

bvc


Nu har vi varit på vårat första bvc-besöket med våran lillprins och det gick jättebra! Han hade gått upp ch vägde nu 3300g.. värsta stora killen:-) skönt att få bekräftat att amningen verkligen fungerar och han får i sig nog med mat. och det får han ju utan tvekan.  när navelstumpen lossnade blev det kvar en liten skorpa som barnmorskan klöste bort idag.. inte det minsta trevligt!

i natt har vi fått sova.. somnade kring 22, vaknade första gången och åt kring 03, dock vägrade prinsen somna om och låg och höll mamma vaken till strax före efter 04.. sen åt han en sluring strax efter 08 och så steg vi upp 11. så även om han har en tendens att vara vaken en stund under natten gör det inte så mycket när man ändå får sova så pass mycket!

nä, nu vankas det mat på östermalm:-)

måndag


då var det måndag.. jag hade ställt alarmet för att komma ihåg att ringa bvc.. och lyckades äntligen tajma in och få tag i bvc-sköterskan. så imorgon ska vi dit på första besöket.. ska bli spännande att se vad vågen stannar på!! själv ställde jag mig på vågen för första gången igår och den visade att jag gått ner hälften av vad jag gått upp, dvs att ag har dryga sex kilo kvar då. mina amningsreserver, så dom lär sitta där ett tag till:-)

efter bvc-samtalet steg vi upp och började diskutera vad vi skulle fördriva dagen med.. då slog det mig att et skulle komma hit en försäkringsgubbe från trygghansa. oj, vilket minne man har! så nu har han precis varit hit och vi har tecknat en försäkring på lilleman. och sen lovade vi att kolla över våra egna försäkringar.. för ska sanningen fram så har jag ingen som helst koll hur jag är försäkrad.. tror att jag kan vara försäkrad via markus. (?) ja, vi ska iaf kika igenom det!!

nu tror jag faktiskt att jag och Leo ska klä på oss och gå på en liten promenad så får pappa fixa middagen under tiden!! skulle behöva förbi apoteket en sväng.. ja, så får det bli!


helgen

tänkte att jag skulle bjuda på lite bilder från helgen. här inviger leo plurret hemma:-) och det var jätte skönt!!

´


ihelgen har vi haft fullt upp med besök och så.. helgen avslutades med att vi blev bortbjudna på middag hos jonas och stina. grymt gott och ruskigt uppskattat! nu ligger vi här på soffan och leo har nyätit och just somnat i min famn.. om man skulle ta och hevva sig i säng? m blir hemma även denna vecka vilket känns skönt!! så det blir en till vecka av familjemys:-) nu ska herrn få en torr blöja sen ska vi bege oss mot sängen. god natt!!

älskade ängel

oändlig kärlek. ren, gränslös lycka.


en boxare efter sin far.. garden uppe:-)



nu är min stora kärlek och köper lite snask till kvällen och hämtar skräpmat och min älskade ängel ligger här och käkar middag. fast han snaskar mest nu och har halvsomnat. han är så söt. det är svårt att slita blicken från världens sötaste lilla knyte:-)


fredag


ja, då var det fredag och helg igen.. herregud vad dagarna bara flyger förbi! det är ju tänkt att markus ska börja jobba på måndag.. det känns väl lite sisådär om jag ska vara ärlig.  men så har jag en världens sötaste mamma som lovade att komma upp någon kväll om jag ville ha hjälp:-)

Nå, har iaf sovit som kungafamiljen i natt. Leo somnade kring åtta snåret och jag själv stupade i säng strac efter tio.. så vaknade vi och åt kring 01, somnade om och vaknade igen vid 06 och sedan gjorde vi morgon klockan 10. Tror ni att Leo hade en pigg och utviladmamma idag? Ohja!! Det tycker vi om. :-) Hoppas att vi kan göra det till en vana!!

Funderar starkt på att inviga vagnen idag.. är ju perektväder och dessutom skulle jag behöva lite frisk luft. Men vi får allt se om jag vågar mig ut. Och ikväll är det idolfinal, så måste vi hejja fram Kevin. Sen kommer även Leos farmor hit. Så det kommer nog bli en trevlig helg :-) Nu sprakade de på ganska bra i byxan på prinsen, så det är dags för blöjbyte. Sen ska vi se lite Gossip girl!

Ha en trevlig helg!

Pojkarna i mitt liv:-)


förlossningsberättelse


Nu är det dåligt om uppdateringarna här, men jag får väl skylla på att jag har en 5dagars son som får all min uppmärksamhet. Nu har vi varit tillbaka på slutbesiktningen i Sunderbyn och allting såg bra ut. Så nu är det bvc här näst.. ska ringa och boka tid imorgon. Nåja, tänkte bjuda på en förlossningsberättelse..

Under dagen var vi ju som nämnt till Gransjö och hälsade på, vid middagstid började vi röra oss mot stan och jag hade lite mensvärk men inget bestående.. och så fort jag sa till m att jag hade lite känningar så försvann det. Vi såg stjärnor på is och fortfarande nada.. vi gick och la oss hyfsat tidigt och jag vaknade 2.08 av att jag var tvungen upp och kissa.. jag var lite små irriterad över att jag inte ha nå känningar och gick och la mig igen. och det kändes som att det aldrig någonsin skulle komma igång.. så vaknar jag igen 04.37 och är väldigt skum i magen.. efter x antal besök på toaletten så går jag och lägger mig igen och känner då första värken strax efter fem.. det kändes väldigt svagt men ändå inte som nånting jag känt förut. det kom igen och igen, dock fortfarande väldigt oregelbundet. Jag tänkte då att "inbillar jag mig eller är det på gång?". insåg att jag aldrig skulle kunna somna så jag klev upp strax före sex.. slog igång datorn och började klocka värkarna på en sida. 3-4 minuter mellan varje och det gjorde hela tiden lite mer ont, men absolut inte så jag trodde att det var på gång. Strax före sju började jag ändå förstå att det nog var på gång så jag gick och väckte markus och bad han plugga i motorvärmaren och sa att vi möjligtvis kunde vara tvungen att åka in.. halv åtta så blev det lite intensivare men fortfarande inte alls så farligt som jag trott att det skulle vara.. så jag ringde in till förlossningen och berättade läget och förvarnade om att vi kanske skulle komma in på ett tag. ringde även mamma och pappa och berättde att vi skulle åka in.. åt frukost (försökte iaf) och nu började värkarna göra riktigt ont, men fortfarande så kunde jag andas igenom dom bra på egen hand. kring kvart i nio på morgonen så kändes de som att det började trycka på neråt och det kändes inte bra att vara hemma längre så jag bad markus köra fram bilen.. i bilen påväg till sunderbyn så satt jag och koncentrerade mig på att sjunga med i låtarna (eakamouse - me go shopin) markus släppte av mig vid entren och for och parkerade bilen.. när han kom frågade han om vi skulle gå eller om jag ville åka rullstol. ja, gå såklart var mitt första svar.. men med ett tryck neråt så insåg jag efter tre steg att jag vill nog ändå åka rullstol. så kom vi in på förlossningen strax efter nio och barnmorskan tyckte att jag skulle passa på att kissa för jag skulle läggas i ctg-kurva.. jag förklarade för henne att jag kände mig kissnödig men det gick inte att kissa, det var ett sånt otroligt tryck neråt hon avfärdade mig lite och jag fick lägga mig i ctg-kurvan.. markus satt och roade sig med att hålla koll på mina värkar, tre stycken som alla gick i taket. då kändes det som att det rann till och jag sa till markus att jag trodde att vattnet gått, precis i samma stund så kommer barnmorskan in eftersom hon kunnat konstatera att jag har riktiga värkar, förklarar detta för mig och att hon vill känna hur öppen jag är.. just när hon ska göra det så går vattnet, på riktigt.. jisses!!!! då säger jag lite lättat "ja, då kanske vi inte blir hemskickade iaf" och barnmorskan svarar "nä, lina.. vi måste rulla in dig på förlossningen för du är fullt öppen. du har ju gjort att förarbete hemma. du har jobbat på grymt bra". vattnet gick 09.25 och jag rullades in på förlossningssalen. fick uppmaningar om att, även om det tryckte på, bara andas igenom värkarna.. fick lustgas, päronsaft, kalla handdukar i ansiktet och mådde som en prinsessa. där låg jag och höll emot i över en timme.. anledningen till att jag skulle hålla igen var för att huvudet hade inte sjunkit ner och att det vore bara slöseri med energi att börja krysta då. tillsist sa jag till barnmorskan att "vid nästa värk kommer jag inte kunna hålla emot, då måste jag krysta" och kollade efter och huvudet att sjunkit ner dit det skulle. så när värken kom så var vi igång.. fick den första krystvärken 10.37.. började ligga på rygg för att sen testa ligga på sidan för att sedan rulla över till rygg igen och så föddes han. efter 40 minuters krystande så började jag bli trött och värkarna blev lite svagare och kortare så jag kopplades på värkstimulerande, för att få lite jävlar anamma i värkarna. kände hur han flera gånger åkte ut för att fastna men så åkte han in igen.. han ville verkligen inte komma. men så hjälpte barnmorskan mig genom att trycka (HÄNGA) på magen och huvudet slank ut och jag fick sluta krysta mitt i en värk och i stället andas igenom den.. så sa barnmorskan "när nästa värk kommer så trycker du försiktigt" och värken kom och jag gjorde som hon sa, och så kände jag hur kroppen slank ut och våran son är född, 11.39 efter en timmes krystande. och mitt i allt så blir det lite panik och jag hör dom säga att navelsträngen brast, så jag flög upp och började storgrina. men så hörde jag han skrika som en vettvilling och barnmorskan håller upp en liten krabat framför ögonen på mig och frågar om jag ser vad det är "jo, det är en leo". och så las han upp på bröstet och då grät jag minst lika mycket,. men av lycka, ren och skär lycka. vilken känsla. sen fick pappa klippa av navelsträngen och så rullades fikavagnen in. som att vi hade tid att fika.. vi hade ju just fått världes underverk i våra händer!!

allting här hemma går bra och amningen har kommit igång riktigt ordentligt vilket är skönt!! somnade och vaknade upp igår med världens jävla tuttar. stenhårda, ömma och står rakt ut och det bokstavligen sprutar mjölk åt alla håll och kanter. ja,, mjölken har runnit till :-)

nu har jag en son som har vaknat till liv!!


Leo


Nu har våran guldklimp äntligen kommit, våran älskade lilla Leo!! Han kom till världen 11.39 och var 3155g tung och 52 cm lång. Allting gick bara finfint och vi mår alla tre jättebra. Vi har fått komma hem idag men ska tillbaka på slutbesiktningen på torsdag.:-) Han är såklart helt opartiskt världens finaste varelse!!
Ville bara tacka alla som har skrivit och gratulerat! Jag lovar att det kommer en förlossningsberättelse inom kort.. nu ska jag krypa ner i soffan där mina karlar ligger och snarkar kapp. Behöver jag nämna att jag är världens lyckligaste människa? Det finns inga ord som beskriver denna kärlek..


på g??


nä, jag måste göra er besvikna som trott att vi befinner oss på annan destination än östra malmgatan.. har varit på vift idag, vi var nämligen och hälsade på jonny och malin i gransjö. sen har vi såklart sett finalen av stjärnor på is, vårat sanna lördagsnöje.

vaknade 04.37 av en jävla smärta.. det har bara fortsatt och fortsatt. tillsist insåg jag att jag inte skulle få sova något mer så jag klev upp och sitter nu har och klockar värkar. jag hoppas verkligen innerligt att det inte är på skoj utan att det verkligen är på riktigt.. för det här gör ont, när vissa värkar kommer så känns det verkligen som att nånting inom mig ska gå sönder och samman. just nu ligger jag på 4 minuters mellanrum.. ja, hungrig är jag också.. kanske för att jag har tömt ungefär allt jag har ätit detta år de senaste två timmarna.. nä, är inte det här på riktigt så vill jag verkligen inge mer.

det har tagit mig ungefär tjugo minuter att knåpa ihop detta inlägg, möjligtvis för att jag var 4:de minut fått ligga på golvet och kvida och halvgrina. ja, vi får hoppas det här håller i sig och att vi får åka in på en stund.. men vi får allt se. nu har jag iaf försökt fördriva lite tid och stilla eran hunger:-)

god morgon gott folk!!!


break down, bf+5


jag tänkte bara tala om för alla att jag har gett upp nu. jag har hållt god (iaf ganska) min i fyra och en halv dag nu.. men inte har det resulterat i någon bebis. nu, är jag uppriktigt sagt piss less. och väntan känns förjävla långt borta. och jag har slut saker att roa mig med...


har sovit som en kratta för ovanlighetens skull.. har väl vaknat sisådär 78 gånger, varit upp och kissa 3 gånger.. resten av gångerna har jag antingen vänt på mig (ajajajajAJ i fogarna) eller bara vaknat för att vakna. så jävla drygt! gjorde iaf morgon kring sex snåret.. tryckte i mig lite frulle och surfade runt på nätet för att uppdatera mig om dagens nyheter.. sen slog jag igång nyaste avsnittet av greys och sedan testade jag även heroes, men då somnade jag.. vaknade för en halvtimme sen och har just tryckt frulle nr 2. 1,5 timmar kvar till m kommer hem.. då ska vi iaf åka iväg och handla lite onyttigheter till helgen.. men vad fan ska jag ta mig till tills dess då? jag trodde jag skulle ha händerna fulla pga av skrikande, skitande, ammande barn.. men se så fel man kan ha. istället är jag påväg in i galenskapen.. som min syster så fint uttryckte sig: "graviditetsgalenskap har fått ett namn, lina ökvist" och jag kan ju inte annat än instämma!!

nä, nu är det fan inte roligt längre.... om man skulle snöra sig genom duschen kanske?

gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah


imorse var det en seeeeeeg morgon, m somnade om x antal gånger innan jag bokstavligen sparkade han ur sängen.. eftersom jag var tvungen tjata karl ur sängen var jag ju klarvaken när han steg ut genom dörren halv sex imorse.. efter många om och men somnade jag om för att vakna och upptäcka att klockan var 10.44 (!!!!) jisses!

det är ju förjävligt att jag gått och väntat i nio månader.. och som att det ska räcka, eh nä. jag kommer typ få vänta nio månader till........ går det i det här tempot så kommer han ju vara i de lägre tonåren med en antydan till mustasch när han anländer...

nu ska jag snöra i lite färg i håret, moccabrunt. dessutom var det någon billig färg... så jag kommer med all säkerhet att tappa håret, men det vore ju inte det värsta tänkbara scenariot. sen borde jag ta tag i och städa hemmet.

för att lätta upp denna dystra dag så bjuder jag på lite bb-humor:
48. När jag skulle föda mitt tredje barn, valde jag ABC-enheten på SÖS, dvs utan smärtlindring, sk naturlig förlossning. Men det var något jag dock ville ha innan: lavemang. Men barnmorskan stod på sig, ska det vara naturligt så ska det. Men när jag sedan skulle krysta kände jag hur bajsnödig jag blev. Jag höll faktiskt igen för jag kände hur jag skulle bajsa på mig. Mycket riktigt, när min dotters huvud trängde sig ut, tryckte hon ut tarmens innehåll som man pressar ut kaviar ur en tub. Barnmorskan fick först fånga upp mina långa bajskorvar och kasta dem i papperskorgen innan hon fick tag i min dotter. Min dotter gjorde något speciellt också: hon tittade ut med ansiktet, tog sig en rejäl nypa luft och åkte sedan in igen! Det innebar att hennes lungor fylldes med luft och sedan fick barnmorskan hänga på min mage för att få ut henne! Förmodligen hade hon kommit ut, känt bajslukten (för hela rummet stank!) och drog sig in igen! HAHA /Emelie

bf+3



bäst att jag kikar in och skriver en rad och dementerar alla rykten om förlossning. vi är hemma och barnlösa!! har haft fullt upp hela dagen.. har  lunchat och sprungit runt på stan med stina. och nu har jag precis kokat knäck.. vilket jävla besvär det är att få smeten att hamna i de där pyttesmå formarna. blev så trött i armen att jag tog ett paus när jag hällt upp hälften.. jo, men vad händer då? nu har såklart smeten stelnat så mycket att den inte rinner ner i formarna................. behöver jag nämna ordet LESS????? nåja, får kila och köpa lite mer grädde och koka mer imorgon.

nu måste jag kila och städa undan stöket i köket. over and out!


bf+2 (!!!)


jaha, då var vi inne på dag 2..... suck. ibland känns det bara riktigt deprimerande hopplöst långt borta. men inte idag serrni!

det blir lätt så att man stannar upp vardagen och ägnar hela dagarna åt att bara gå hemma och vänta och känna efter. och då har dagarna en tendens att gå i slowmotion.. en timme känns som en HEL evighet. så idag när jag vaknade bestämde jag mig för att, screw this, och så gick jag över till tvättstugan och slog igång en maskin.. nu, sex timmar senare har jag precis slagit igång den sista maskinen och sen har vi rena kläder igen.. voíla!

jag tror att jag ska passa på att frosta av frysen och städa ur kylen nu.. sen tänkte jag att vi skulle åka och handla lite, har verkligen ingen som helst matlust, inte på vanlig, ordentlig mat. jag lever typ på mackor och yoghurt. nåja, det går de med:-)

näää,duty calls!!

bf +1


min skönhetssömn har inte bestått av många timmar i natt.. och sedan har jag vaknat stup i kvarten. varit upp på toa, förvärkar, halsbränna och sura uppstötningar (antar att man för skylla dig själv om man äter en clementin innan läggdags?) ja.. nivet graviditetsbekymmer.

hur som haver gjorde jag morgon redan vi 5 snåret.. försökte somna om men gav upp när klockan var efter 6. surfade runt lite och gjorde frukost, har sedan dess hunnit se en film och nyaste avsnittet av DH. bestämde mig för att det var dags för en välförtjänt middagslur.. vaknade i princip lika snabbt som jag somnat av att det lät som att någon försökte bryta sig in, när jag insåg att det inte var i våran lägenhet och att jag var utom fara somnade jag om för att väckas av att samtliga telefoner ringde. gjorde några tappra försök att somna om men magen kurrar som aldrig förr (antar att det blir så när man äter frukost 7 på morgonen). så nu ger jag upp och stiger upp. undra vad man skulle hitta på? en promenad till stan eller pyssla med något projekt här hemma? är lite för varmt ute för att frosta av frysen.. i sängen blir minsann inga barn födda!!!


vet ni vad jag läste? att en förstföderska går i snitt 8 (!!!!!!!!!) dagar över tiden.. hemska tanke. ja, jag säger då det.. hemska tanke. by that time så har jag tappat förståndet. bara så ni vet.


RSS 2.0