Leo på Leos


En ledig eftermiddag drog vi med oss Robba, Angelika och Alfred för lite bus på Leos. Såhär såg det ut..














Man får se lite galen ut. Det gör alla. Lite som "i en annan del av Lule".


Utbyte


Jag vet inte riktigt vart jag ska börja? Jag kan kanske börja med att berätta att någon har rövat bort våran prins och ersatt honom med en riktig illbatting.
Den här illbattingen skriker rakt ut, slår sparkar och kastar sig för en sådan oväsentlig sak att man måste ha kläder på sig. Han har blivit tvärdöv och hör inte alls när mamma säger ifrån. Han gör bus exakt hela tiden. Det bästa buset är att dra alla stolar till diskbänken och klättra upp i diskhon. Det är ju inte det att han inte vet vad man inte får göra, för under busen så säger han "nejnej, ajabaja" samtidigt som han gestikulerar med pekfingret. Och han är sur, sur som en citron.
Enda gången han är glad och kontrollerbar är utomhus. Och i cykelstolen. Han älskar att sitta i cykelstolen och upptäcka världen och hälsa på varenda själ vi cyklar förbi.

Visst är han skrämmande lik våran Leo???





Markus jobbar ihelgen, 6-18. Imorgon ska jag åka på utbildning med jobbet och kommer bo borta på hotell. Vilket jag till en början tyckte var jobbigt, att jag ska bo på ett hotell när jag lika gärna kan bo hemma eftersom det är i samma stad. Men just idag, då känns det här med hotell rätt jävla bra.

Nu ska jag passa på att göra mig i ordning medan ungen sover. Hej så länge!


klappat och klart


Nu är Leos utekläder beställda. Inte en dag för tidigt. Efter att ha bestämt mig för polarn och pyrets så trillade jag av en slump in på uteungar.se och hittade ett set från didrikson som föll mig i smaken. Och jag sparade några hundralappar på kuppen.
Måste dock i väg någon dag efter jobbet och köpa galonvantar, fodrade gummistövlar och galonbyxor.



Förutom att jobba har jag idag antagit ett vad med mig själv, malla och markus att hålla upp med godis och snask i en månad. Helt frivilligt. Jag började inse att jag har ett problem i söndags. Jag kom hem från jobbet och såg att det fanns en daim liggande på bordet. När Markus gick och la sig var den borta. Eftersom jag visste att han inte åt upp den rotade jag igenom alla hyllor skåp och möjliga ställen att förvara godis på.... Utan resultat. Till sist kollade jag igenom soporna för att kolla så att han inte snört den. Då måste man inse att man har problem.

- Hej. Mitt namn är Lina och jag är en snaskolist.

Från och med nu livnär jag mig på annat än godis, och chips.

Go kväll!


Djungel


Sedan sist har vi hunnit med premiärgrillningen på altanen. Eftersom Markus kastade våran grill i höstas så fick han åka och köpa en ny i fredags. Grillmiddagen avnjöts med vin och trevligt sällskap! Karlarna åkte ut och tog en öl medan kvinnorna gick till sängs. Ja, alltså till varsin säng, i varsitt hem. Så slipper ni spekulera vidare.
Sen har jag hunnit med att jobba både lördag och söndag. Mer spännande än så blir inte en jobbhelg. Idag så hade vi Alfred och Robba över på en kaffe. Så pass att jag rotade fram möblemanget till altanen ur förrådet. Så där ska fler kaffekoppar avnjutas! Tänka sig att, en premiärgrillning, utemöbler och sol kan ge sådana vårkänslor. Helt fantastiskt vilket boost för humöret!

Annars så har vi bokat in en stockholmsresa i slutet på maj. Ledighet är beviljad och hotellet är bokat. Hotell familjen Lundberg. Det är nämligen syster med familj som ska få celebert besök. Det ska bli så kul att träffa dom igen. Man hinner sakna ihjäl sig mellan gångerna!

På Leofronten går det undan. Mer och mer ord bokstavligen sprutar ur honom. Det dyker upp en massa nya ord varje dag.
"aktor" = traktor
"bel/bl/bil" (lite olika varje gång) = bil
"åter" = skoter
"åll" = boll

Han inser att medicinen är ett viktigt måste och har i princip slutat streta emot utan gapar motvilligt. Däremot har det kommit upp några gånger. Och han kan spy 20 minuter EFTER att han fått medicinen.. Så det kan ju inte vara någon kräkreflex?! Tack för alla tips iaf!!

Har suttit och googlat runt efter vårkläder. Men vilken djungel det är. Jag har sådan beslutsångest. Och när jag frågar Markus svarar han mig "Men båda var bra" eller "Båda var fina" eller "Bestäm du". Tack för den hjälpen.  Min snälla svärmor ringde iaf och meddelade att hon hade hittat fodrade gummistövlar som hon skulle gå och köpa till honom. Så det behöver jag inte bry mig om. Men..... jag får leta vidare imorgon.

Nu ska jag krypa ner i sängen med min älskade. God natt!


Dessa öron..


Idag har jag och Leo varit hos doktorn på ännu en öronkontroll. Han har ju aldrig blivit bra i öronen sedan han hade öroninflammation första gången. Det har varit för lite för att skicka oss till en öronspecialist och för mycket för att bara låta det vara. Så vi har fått gå på en massa återkontroller.
Iaf så sov ju lilleman hos sin mormor och morfar mellan söndag och måndag. Han hade vaknat mitt i natten och gallskrikit och varit som en pinne, men somnat om igen. Och på morgonen hade han haft lite blod i örat och mamma var rätt säker på att han hade spräckt trumhinnan, vilket läkaren kunde konstatera idag. Han hade fortfarande dubbelsidig öroninflammation men värst var det på vänster örat (som hade spruckit). Så han fick en ny pencillinkur, 2 ml 3 gånger om dagen. De andra gångerna har han bara fått hälften, alltså 1 ml 3 gånger dagligen. Sen skickade hon en remiss till öronspecialisten. Så vi får se vad han säger.. Känns iaf skönt att det görs något.
Hur i helvetet vi ska få i honom medicinen är dock en större gåta.. Han tycker att det är så vidirigt att han kräks. Och när han har spytt färdigt sitter man där igen och ska tvinga i honom det... Usch. Någon som har tips på hur man ska få i honom det?

..... Vet ni vilken tid vi vaknade idag?Pappan i huset ringde och väckte oss strax före 9 (!!!!!). Vi hoppas på en lika fin sovmorgon imorgon :-)


Sjukstuga


Anna: Bilarna finnas att köpa på Hafva, sjukt charmiga är dom!

Vi har haft sjukstuga här hemma. Leo var väldigt grinig och kändes varm i tisdags och när jag tempade honom hade han nästan 40 graders feber. Sedan dess har tillvaron ställts upp och ner och han sover/är vaken lite här och där under dagarna. Hans matlust är lika med noll. Även om jag vet att lusten kommer tillbaka hinner man ju bli orolig. Igår när jag testat allt och bara fått kalla handen jublade jag när han slukade en rå denniskorv.
Idag är det mycket, mycket bättre och han är nästan feberfri. Han har till och med fått i sig lite mer än bara en vällingflaska.

I eftermiddag, när markus slutar jobbet, så rullar vi upp mot byn för påskfirande. Först måste vi bara fara och handla det sista. Vi måste ju ha något att fylla Leos påskägg med :-)

Glad påsk!!

RSS 2.0