DATE


Idag så strålade jag och Leo samman med Stina och Tuva och gick en prommi runt sjön. När vi var klar gick vi hit och surrade bort hela dagen. Sen kom även Jonas och joinade oss.. slutade med lite mat och fortsatt skitsnack! När dom åkte hem var det dags för Leo att hoppa i säng och det gick allt annat än smärtfritt. Han grinade, grinade och åter grinade... helt hopplöst otröstlig och helt hysterisk. Efter att ha skrikit rakt ut i 45 minuter somnade han av ren utmattning, vaknade igen efter en timme, lika otröslig. Efter att ha dragit alla trix ur skjortärmen..igen, bestämde jag för att smörja tandköttet med alvedon. Han somnade inom 7 minuter. Vaknade igen.. men lite mindre ledsen denna gång. Ammade honom men istället för att äta halvgnager han bara och det är märkbart att det irriterar i munnen. Kommer nog bli en lååååång natt, och än har den bara börjat.
Jag känner mig dessutom trött och sliten..Så jag ska göra en kvällsmacka sen ska jag hoppa i säng och hoppas på nån timmes sömn i varje fall. Det är inge roligt att se lillprinsen såhär..

... något annat som inte heller är nå kul är att jag går runt och luktar som en 12årig flicka.. denna lukt framkallar även huvudvärk. Allt detta på grund av ett missöde på hygienavdelningen på ica maxi. Min vanliga deodorant fanns inte, så jag var tvungen att byta sort. I ärlighetens namn var jag inte speciellt engagerad och tog en som jag tyckte såg festlig ut.. Hade aldrig sett den förr så tänkte att det var en ny "smak" från rexona. Rosa kork och allt! Jag borde iaf ha läst på etiketten men nä, jag la den i kundvagnen utan att ens ägna två blickar åt den. Idag såg jag att den hette Rexona Girl och att döma av den rosa korken kunde den ju egentligen inte vara inriktad till någon annan än den yngre åldersgruppen tjejer. Det var en deo i riktig DATE-anda. Då kan ni ju bara tänka er hur jag luktar.. och starkt luktar det. Jag bara väntar på att mina armhålor ska börja protestera... Vet inte ärligt om den här lukten är bättre eller sämre än svettlukt. Jag överväger starkt att göra ett besök i duschen och skona min armhålor...och min näsa, framför allt min näsa.

Nä, sängen var det. Vi hoppas på en god natt!

morgon


Här gjordes det morgon först strax före sju, men med lite mys i mammas armar somnade prinsen om till halv nio.Då klev vi upp. Sen dess har vi busat, myst och nu ligger han och sover sin morgonlur.. Jag ska passa på att se det nya D.H avsnittet. Senare blir det en prommis med Stina och Tuva runt sjön!

Nä, jag har verkligen inget vettigt på hjärtat.. Så jag snör upp en bild istället!


Leo ligger och myser med sin farbror, tillika gudfar Mattias. :-)


vagn


Varför har jag alltid en tendens att uggla fast vid datorn? Jag har tänkt slita mig i två timmar men här sitter jag lika förbannat. Nåja, fick hem en ny Viföräldrar-tidning idag så ska lägga mig i sängen och läsa igenom den.. Hann börja glutta lite i den idag och såg att dom hade ett barnvagnstest där våran Emmaljungla City Cross var med och den blev utnämnd till Bäst i test. Och den ÄR verkligen SÅ bra. Vi är helnöjda! Den kan jag varmt rekommendera till alla dom som ska ge sig ut i barnvagnsdjungeln... 
 
Jisses, tredje (eller fjärde?) inlägget idag.. det märks att markus är på jobbet och leo sover sen länge. Jag är uttråkad och har absolut inget vettigt att göra. Nä, det är dags att kasta in nu.


bissingar


Leo har ju grävt frenetiskt i munnen i några veckor, på sistone har det märkts att han tuggar på saker och den sista veckan så har det varit på samma sida i munnen. Detta, plus det ökade antalet bajsblöjor trodde jag berodde på att bissingarna var påväg men har inte kunnat lokalisera något i munnen. Idag köpte vi iaf en bitring som han testade och det verkade vara riktigt skönt för honom. Iaf så var han riktigt, riktigt grinig och gnällig vid läggdags och somnade efter många om och men. Vaknade såklart en timme senare och var helt hysterisk. Plockade upp honom och han var verkligen helt otröstlig.. Kände i munnen och kunde med all säkerhet känna att han var jätte svullen i tandköttet.. och att det var en tand där under. Så jag gav honom alvedon och penslade tandköttet med alvedon och då blev han tyst. Somnade om och sover som en stock. Fast det kan ju ta några månader innan den bryter igenom. Hujja!

När vi var och handlade idag köpte vi gröt och pure. Förstår ni att det är dags att börja ge smakisar? Det ska bli så spännande eftersom han har börjat intressera sig så mycket av vad vi äter.. Våran stora kille.

Markus har åkt på jobbet och jag sitter och ser på Ballar av stål, ja fy fan vad skönt :-) På tal om skönt... Det är så här man gör när man tar driven. Se och lär!



Jag måste ta tag i tvättstugan, och nu blev det paus.... Sov gott!


To-do


Prinsen vaknade 05,46 och jag var säker på att jag skulle bli tvungen att stiga upp då. Men jag plockade över honom till våran säng och där somnade han om och slog upp ögonen 08.45. Wonderful!
Så vi lämnade kvar pappa i sängen (eftersom han ska jobba natt)  och steg upp. Idag var planen att storstäda här hemma, packa upp alla väskor, storhandla och tvätta.
När jag var i full färd med att sätta igång morgonkaffet bajsade och kissade Leo ner sig själv (eftersom han både doppade fötter, rygg och ben i skiten) sitt lektäcke, handduken OCH golvet. Nåja, det var ju iaf tur att jag hade bokat tvättstugan. Så det var ju bara addera ett bad på dagens to-do-list också. Tappade upp ett bad åt lilleman, vi badade, bråkade lite när han skulle stiga upp och torkas.. Att torka Leo är ingen hit, han hatar det och det är ljudliga proteser varenda eviga gång. Dessutom var han trött också,, det betyder att det var dubbelt så livat. När jag fått honom ren, torr och påblöjad la jag honom i vagnen och han somnade på momangen. Det betyder att jag ska ägna tiden till att städa upp och dona.

Vi hörs senare!


helgen i ord


Tidigare låg Leo naken på en filt på golvet, jag satt brevid på golvet och bloggade och markus satt på andra sidan Leo och spelade. Så ser jag i ögonvrån hur Markus flyger upp från golvet och i en panikartad rörelse sträcker sig efter handduken, under tiden hör jag hur Markus svär och Leo kiknar av skratt. Leo hade med andra ord siktet inställt på sin far och prickade hans byxor, sockar och halva golvet. Inte illa pinkat! Jag vek mig av skratt tillsammans med Leo.. Markus var upprörd. Vadå lite babykiss.. vad gör det? Det är ju inte precis så att han gör de med flit.. (?).

Nåja, jag avbröt mitt bloggande och hjälpte min karl med förödelsen som tagit plats i vardagsrummet. Jag satte på Leo en blöja, smörjde in honom och satte på honom en pyjamas. Sen gick vi till sovrummet och han fick sin kvällsmat sen fick han sin medicin. Lägger ner honom i sin säng och är påväg ut då jag känner stanken.. vad fan, skit. Sliter upp honom och byter blöjan, lägger ner honom igen. Är precis påväg när jag hör världens brakare släppas (markus hörde de ut till vardagsrummet) föjt av ett tjutande skratt både från vardagsrummet och från spjälsängen. Ja, nog fan sket han igen.. Det är som att han bajsat, knipit igen och hållt sig tills jag fått på den andra blöjan och sen fortsatt, allt detta för att jävlas. Hur var det jag sa? Han gör det inte med flit.... Kan ju ifrågasättas ;-) Nåja, efter blöjbytet slocknade han som en klubbad säl. 

Leo har gått från att skita en gång i veckan till att skita upp till tre gånger per dag, var och varannan dag. Det känns som att det luktar bissingar... Eller så har han äntligen fått igång magen. Vad det än är så är det iaf oerhört roligt att bråka om vems tur det är att ta bajsblöjan!

Iaf så har vi varit upp till byn i helgen. Markus hade tagit ledigt från jobbet och vi kom iväg hyfsat tidigt. Så vi stannade i Ötå och handlade upp presentkortet som Leo fick av Tepsa, sen åt vi lunch på Rogers och sedan åkte vi ut och hälsade på Tepsa innan vi åkte vidare till byn. Vart en lugn kväll och Leo somnade för natten redan vid 18, vaknade vid 04 för mat och 06 för uppstigning. Snacka om att han måste ha varit trött. På lördagen tog vi en promenad runt byn och hälsade på Markus farfar och visade upp skatten. Sedan gick vi ut i vildmarken med barnvagnen efter skoterspåren och njöt av naturen och jag passade på att testa kameran. När vi kom hem igen grillade vi, sen gjorde vi oss iordning och begav oss över till Finland och hälsade på hela Leos farmors släkt. Bland annat var vi och hälsade på Markus moster Annika (som är i våran ålder) som fått en tjej två månader efter oss. Det var super trevligt!

Nä, nu håller mina ögon på att trilla igen, så jag ska lägga mig och se tv i sovrummet. Se ya later!

bilder från helgen



Här kommer lite bilder från helgen som har spenderats uppe i byn. Vi investerade i en ny kamera i fredags innan vi åkte och här kommer ett smakprov. Som den amatörfotograf jag är (vet knappt fram och bak på en kamera) är jag mäkta stolt över resultatet. Det är riktigt kul att fotografera när bilderna blir SÅ bra!

Nu ska jag gå och göra min son klar för sängen :-) Det kommer ett till inlägg när jag har tid men tills dess får ni hålla tillgodo med bilderna!
















richie rich


Gick in på skatteverkets hemsida och kollade deklarationen och döm till min förvåning då jag ser att jag ska få tillbaka över 8 papp. Jag som trodde att jag skulle få betala.. Så vad gör jag? Jo, ringer till Markus för att skryta såklart. Så han ber mig kolla hans uppgifter och han kommer få tillbaka 10 papp. Över 18 000:- tillsammans. Milda Matilda. Det är ju helt freakin fantastiskt! Jag hoppas bara att jag kollat rätt ;-)
Vårat resekonto hamnade minsann på minus igen då bilskatten kom och service på bilen måste göras. Fan att dom åbäkena måste kosta så kopiöst! Men å andra sidan behöver vi ju inte tänka på hur våran resa ska finansieras längre!

Hursomhelst var jag in på jobbet igår och vi kom fram till att jag ska jobba halvtid (3-4 dagar/vecka) v. 25,26,27.Vecka 28 ska vi semestra runt. 29 tar jag ut semester och 30, 31 jobbar jag heltid. Eller något i den stilen...
Och när mamma är på jobbet får Leo vara med världens bästa pappa, så det kommer ju bli strålande!

Ibland har man bra dagar, idag är en sådan! Att morgonen kunde börja såhär bra utan kaffe?


matförgiftning?

Jag har en svag känsla av att jag kan ha matförgiftad mig själv igår.. Min mage var inte i form. För att inte tala om hur jäkla ont i magen jag hade och hur välbesökt toaletten var. My god!

Jag testade att göra piroger med tacofyllning och en kladdkaka som skulle vara till efterrätt. Men eftersom jag led av magknip from hell så smakade jag aldrig ens. Så nu ska jag ta en kaffetår och en bit kladdkaka. 
Sen ska jag hoppa i duschen och börja göra mig klar. hade nämligen tänkt promenera ut till storheden idag!

Have a nice one!


stek


Tisdag i all ära, hur desperat hemmafruigt är det inte att ha en stek i ugnen? :-) Har skickat i väg markus till affärn för att handla. När han komme hem ska jag göra nå piroger medan steken gör sitt i ugnen. Till efterrätt hade jag tänkt göra en kladdkaka... För jag är GRYMT sugen på choklad.. i alla färger och former.

Nä, jag har faktiskt inget vettigt att dela med mig av (för tredje gången idag) Så jag avundar helt enkelt här!

ångest


Leo ligger och vilar i vagnen och jag har precis slagit i gång dagens första tvättmaskin. Eftersom tvättstugan var upptagen igår fick jag gott vänta till idag.

Usch, ibland blir jag bara så jäkla less. Om vi bara skulle få bort den här lägenheten skulle vi ha ett bekymmer mindre att oroa oss för.. En huvudvärk mindre för mig.

Till imorgon ska jag dessutom ha klurat ut hur mycket jag vill jobba i sommar, när jag vill jobba och vilka tider.Tror ni att det är lätt? Jenny kunde erbjuda mig heltid,deltid,halvtid eller extra. Det gjorde ju saken lättare.. Nä.. Markus ska först ha semester i 4 veckor sedan ska han vara pappaledig i 3 veckor, så han är ledig sammanlagt 7 veckor i sträck. Däremellan kan jag alltså jobba hur fan jag vill! Klurigt....




Det är en minst sagt ångestfylld dag. BLÄÄÄÄÄÄ.....

morgonuggla

Leo har blivit en riktig morgonuggla! Han äter alltid kring 05, efter det somnar mamma om men INTE Leo utan han ligger och surrar, surrar och surrar lite till. Och han är seg... vägrar släcka igen. Somnade en halvtimme kring 08. Med andra ord så är han inte på sitt allra bästa humör...

Igår när pappa kom hem från jobbet så gick vi in till stan hela familjen. Först köpte vi ett spel åt M.. Sen gick vi in på HM och bättrade på Leos vårgarderob eftersom han fick en (stor) slant av Markus moster. Han fick sig ett par jeans, ett par fodrade byxor, en munkjacka och en t-shirt.
Skulle köpa ett par vindtäta och vattenavvisande byxor och en vindtät fleecetröja men inget av det fanns i hans storlek så vi får gott vänta! 
Idag ska vi rensa ut markus garderob och se vad som kan behövas i klädväg.. sen ska jag skicka iväg en beställning.




Ligger och skrattar till Gummibear



Pussas med pappa



Ut på promenad



Nu ska jag försöka äta frukost medan Leo kan roa sig i gymmet!

BAJS


Helgen har som sagt spenderats i utlandet. Klockan halv nio på lördagmorgon rullade mamma och pappa in på gården och vi packade alla in oss i våran bil. Första stoppet blev på IKEA där vi sprang igenom.. vid fiket stannade vi och åt lite frukost. Jag kom ut därifrån med en uppsättning sängkläder till spjälsängen, en ny kudde till Leo, en mobil till skötbordet och dreggellappar. Med andra ord; en billig historia ;-) Efter att vi fått lite mat i magen och Leo fått en skvätt så fortsatte vi mot Rovanemi. Där har vi ätit gott, druckit lite rödtjut, varit ute i solen och promenerat och så har Leo fått mysa med sin farmor!

För Leo började denna morgon kring 04.30 och han var fortfarande vaken när pappa for på jobbet. Strax före 06 tog jag över honom i våran säng, gav han mat och la ner honom på kudden. Då somnade han om och sen gjorde vi morgon 08.30 istället vilket var uppskattat av mig. Jag somnade under dom första minuterna av Sanningens Ögonblick igår.. Så jag är utvilad idag!  Planen för idag var att gå ut och gå runt isen sen gå förbi affärn på hemvägen och handla. Sen skulle vi tajma in så att M kunde plocka upp varorna efter jobbet så skulle jag och Leo promenera hem. MEN.... Jag satte Leo i babysittern framför barntv för att jag skulle få packa upp väskan sen igår och röjja undan här hemma. Varje gång jag kom in i vardagsrummet möttes jag av en jäkla stank, men tänte att det var Leo som satt och fes. Eftersom han bara bajsar en gång i veckan och det inträffar alltid på lördag (det slår aldrig fel..vårat sanna lördagsnöje ;-) ). Så jag plockar upp honom och blir sjöblöt om händerna.. oh no... bajs. Bajs längst hela Leos rygg, längst ena benet.. Bajs i min famn, bajs på mina händer, bajs på mina armar.. bajs i babysittern.. i HELA babysittern. Summan av kardemumman: Leo har haft ett bajskalas i miljonklass. Så jag måste helt enkelt viga denna dag åt att slava framför tvättmaskinen. Var ju tvungen att snöra lilleman i plurret, för efter att ha torkat och putsat honom i säkerligen 10 minter så luktade han fortarande surbajs! Medan jag fyllde badbaljan låg han på golvet och vände sig från mage till rygg och tillbaka. Kanske har han fått igång rullet på allvar nu? När han likaså var igång passade han även på att kissa på min badrumsmatta.. Nåja, sånt som händer:-)
Nu har jag ett lite lätt kaotiskt badrum att bita tag i... Fast först ska jag ta och steka en burgare till lunch!

BYE


dokumentation


Dagen har spenderats på stan med Stina, Tuva och Vanja. Det var grymt trevligt! Målet med dagen shopping var att hitta nånting till mig själv. Jag som ALDRIG nånsin köper något åt mig själv.. Kan ärligt säga att det senaste jag köpt åt mig själv i klädväg mest troligt är mina mammajeans.. köpet ägde runt i början av sommaren.. förra året. Ja, ni förstår.. det sker inte allt för ofta.
Jag och Leo stegade in till stan kring 13 och när mamma skickade sms för att fråga om jag hittat något hade jag fortfarande inte ens kastat ett öga på kläder åt mig själv. Men kom iaf hem med TVÅ påsar åt mig själv (och två till leo).. Fast jag ska lämna tillbaka den ena från. Testade aldrig den tröjan och den såg verkligen ut som skit på.. eller jag såg ut som skit. Bara att inse att det inte finns nån som helst liknelse mellan mig och deras reklambrutta! Men hittade iaf en klänning/tunika på Vila som jag ska behålla.
När vi kom hem från stan strax före 18 satte jag igång med att dammsuga av. Kan inget annat än tacka och bocka människan som uppfann barntv, tecknat. Leo ääääääälskaratt ligga och titta, han skrattar och skriker om vartannat.
Idag kunde jag även dokumentera när Leo rullade från rygg till mage.. Det var väl kanske inte en sån stor bedrift eftersom han rullade 5-6 gånger på raken. Så fort jag satte honom på rygg rullade han tillbaka på mage!

Imorgonbitti åker vi och mamma och pappa till Rovanemi för att hälsa på Markus mamma Anne och hennes man Ari. Det ska bli skittrevligt! :-) Och eftersom vi måste äta efter vägen tyckte jag och mamma att ett besök på IKEAS cafe var på sin plats. ;-) Så jag hade tänkt ta hand om tvätten och sen packa så det är gjort imorgon.
Nu väntar jag bara på att Markus ska komma från jobbet, han slutade 21 sen skulle han förbi och köpa med sig lite godis :-) Och nu rullade bilen in på gården..

PUSS

sömnlös


Då var det redan torsdag och lilleman beslöt sig för att göra morgon 06.11 (!!!). Tog över honom i våran säng och vi fick halv sova en timme innan han ville ha mat. Eftersom jag inte kom i säng förrän efter 12 kan jag säga att jag var mera död. Men, what to do. När pappa for till jobbet la jag ut Leo i vagnen på balkongen. Under tiden passade jag på att ligga och slöa lite på soffan för att sedan vika undan all tvätt och påbörja projekt sanering. Jag hann ta toan och dammtorka över allt och i samma stund som jag skulle dra fram dammsugaren så vaknade lilleman. Så istället för att avsluta det hela nu slutför jag städandet imorgonbitti.
Leo har sovit riktigt, riktigt kasst idag. Sammanlagt sov han ute i 2 timmar i vanliga fall sover han minst 4 timmar. Sen brukar han även sova en timme på eftermiddagen, kring fem. Idag somnade han men vaknade efter 10 minuter och grinade, efter det ville han inte riktigt sova utan låg bara och knorrade och grinade. Så jag plockade upp honom och vi busade fram till sju, sen gjorde jag honom i ordning för sängen och ammade honom. La han i sin säng och gick ut för att hämta min korsordstidning och när jag kommer tillbaka så ligger han och sover. Han måste ha slocknat så fort huvudet landat på kudden. Han var nog gaaaaanska utmattad!

Jag har ju glömt säga hur duktig Leo har blivit. Numera vägrar killen ligga ner.. Han ska bara sitta och stå. Han trycker sig upp från sittande ställning till stående och där står han och skriker av lycka! Min fina, fina lilla kille.

Så, jag ska stöka undan här och fortsätta glo på tv så länge jag orkar. Jag lär nog hinna göra min son sällskap innan karln kommer hem. Känner att jag har lite sömn att ta igen:-) 


Nåja, fredag imorgon!!


överlevnad


Det var alltså inte tal om någon eftereffekt av mitt abnorma sliskintag utan det var magsjuka som knackat på dörren. Jag bänkade mig på toaletten och låg där i nästan 6 timmar innan jag tog mig, självklart med en hink (som var VÄLanvänd), till soffan. Kan säga er att det var en enorm befrielse då markus klev in genom dörren strax efter sex, lägligt nog började de knorra i sängen. Så markus gjorde ersättning till lilleman, så att jag skulle få ligga utslagen och spy i fred. Leo som aldrig nånsin har vägrat ersättning gjorde givetvis det denna underbara lördagmorgon. Han blåvägrade så jag fick vika mig och ta kraft att amma honom, och då åt han minsann.... som aldrig förr.
Eftersom markus jobbat hela natten och jag var i ruskigt dåligt skick så ringde jag till mina älskade föräldrar och hörde om dom skulle vilja komma hit och underhålla lilleman.. en timme senare dundrar dom in genom dörren. Dom är så himla oerhört bäst! Fick mäkta dåigt samvete då det visat sig att mamma fått ta en kula för laget, hon åkte också på det trots ihärdigt spritande överallt. Så Leo tillbringade dagen med mormor och morfar medan jag och markus fick vila.. När vi låg i sovrummet så började de bubbla ganska rejält även i markus mage och som den fästmö jag är erbjöd jag honom att låna hinken men han avböjde. Det hela slutade iaf med att vi låg och spydde i kors, ja nästan... Han ockuperade toan och jag hinken. Festligt värre, ett sant lördagsnöje!
Igår spydde jag för sista gången (och åt havregrynsgröt för sista gången för den delen..). Efter den incidenten ides jag inte äta s mycket mer förrän mot kvällen. Idag har faktiskt inte den där obehagskänslan infunnit sig så fort man stoppat i sig nått.

Idag har vi till och med tagit oss ut på en promenad i det härliga vädret!. Leo ligger fortfarande ute och sussar i vagnen. Snart ska vi packa ihop oss och åka till Henka & Mia och kolla in deras nybyggda hus som i princip står färdigt nu. Det vankas även middag där, trevligt!
Nu ska jag gå och göra mig i ordning.

Bye

porslinsguden


Vad är det här? Jag går och lägger mif, vaknar fyra timmar senare av att det vänder sig i magen. Innerst inne visste jag ju vad det gällde men försökte intala mig själv att det hade med mitt lite lätt (enorma) sliskintag. Hur som haver börjar det knorras i spjälsängen, efter en stund gpr knorrandet över i hungerropet. Bara att hala fram maten och hoppas på det bästa. Direkt Leo släppte bröstet sprang jag in på toa och bad min första av (förhoppningvis) inte alltför många böner till porslinsguden.
Vad är nu detta? Förut blev jag verkligen aldrig sjuk.. Det här är andra gången på bara två månader. Kan ju bara konstatera att graviditeten förstörde mitt immunförsvar. Nu ska nog psalmboken fram igen.......................huja


Alone


Då var det fredagkväll.. och den spenderas i all min ensamhet. Idag gjorde vi Leo klar för sängen kring åttasnåret. När blöjan var bytt och pyjamasen påsatt så la jag mig brevid lillprinsen och myste lite med han.. Men han slocknade. Så jag gick och la han i sängen där han ligger och sussar. Inte nog med det, då var ju Markus tvungen att börja rulla mot jobbet. Så jag hade tänkt spendera denna fredagkväll med mina andra favoriter som kommer på en stark andra plats nämligen dom desperata hemmfruarna och grey och gänget. Nä, nu ska jag duka fram slisket och slå igång ett avsnitt.. Tror jag börjar med Greys för det var SÅ spännande sist! God kväll:-)

Gallej


Onsdagmorgonen startade med att vi käade frukost ihop sedan åkte markus i väg med prinsen, jag stannade hemma. Under tiden dom var och rantade runt passad jag på att bara vara för mig själv och få lite egentid. När jag var mer än uttråkad bestämde jag mig för att storstäda till steron på absolut högsta möjliga volym. Det var faktiskt riktigt roligt att städa. Sedan passade jag på att ta en lång dusch i lugnan ro och gjorde mig i ordning. Fyra timmar senare kom resten av familjen hem och vi åkte ut på storheden och fikade, köpte ett spel och enn ny kudde åt Leo vidare till Barnens Hus. Sen åkte vi hem och gick in till stan en sväng och sedan avslutade vi dagen på Elgiganten. Sedan skyndade vi oss hem och snörde i oss lite mat. Strax efter fem anlände mamma och pappa. Jag, mamma och Leo gick till Johanna som fixade fripporna. Om inte jag hade varit och gjort ett försök att färga håret själv så hade vi varit därifrån betydligt snabbare och jag hade varit supersnygg i håret. Vad vi än gjorde så blev färgen supersnygg i botten och grågrön i längderna. Så det hela slutade med att hon rödpigmenterade hela håret... igen. Sen gjorde vi det ljusbrunt med ganska mycket röda toner i.. allt för att det inte ska bli grönt. Blev iaf ljusare, målet med besöket var uppnått! Och om nån vecka så gör vi ett nytt försök att bleka upp slingor.

Igår fick vi sovmorgon till halv tio. Sedan steg vi upp och for på återvinningen, därefter åkte vi till Toyota och kollade in den nya avensin.. och provkörde:-) Jäkligt fina, blir defenitivt en sådan om några år.. tills dess duger svarta faran mer än bra!! På kvällen så åkte vi till Robba och Angelika på kalas, vi firade Robba som blev hela 28 år. Det var super trevligt! Vi kom också fram till att det skulle anordnas en barnfri tjejmiddag. Måste bara vänja mig vid tanken:-)

Dagen har gått i lugnets tecken. Jag har gjort bort lite måsten och gjort en matlista. Så vi ska åka och handla så fort Leo vaknar ur sin förmiddagslur vilket inte borde vara så fasligt långt borta! Sedan ska vi hem och laga mat, och hinna mysa lite innan Markus går på sin natthelg. I natt jobbar han 21-06.. lördag och söndag 18-06. Tror ni vi kommer ha en trött pappa?! Därför ska jag och Leo bege oss härifrån på både lördag och söndag så han får sova i lugn och tro. Leo har ju en tendens att leva om;-) Ikväll ska jag och Leo ha en riktig myskväll med chips, godis och dricka.....i sängen framför tvn. Jag ska göra ett ärligt försök att ta mig i genom Lets Dance men jag har inga höga förhoppningar. Känner att jag har lite sömn att ta igen, har nattugglat alldels för mycket;-)

Nä, nu ska jag göra mig i ordning så vi kan åka i väg då lilleman vaknar. Trevlig helg!!

my beloved

oh hello mr chipspåse, i've missed you :-)  ett minst sagt kärt återseende.

igår bestämde jag mig för att en gång för alla skaffa mig ett virusprogram (inte är det konstigt att min egentliga ålder är 43,2 enligt vuxenpoängstyrelsen)  nemas problemas, sagt och gjort. Jag laddade hem och installerade, sen stängde jag av för kvällen och hoppade i säng, Idag så poppade de upp en massa rutor och utan att egentligen läsa igenom så accepterade jag rubbet vilket gjorde att en skanning av hårddisken sattes igång. Och efter bara några ynka procent så började datorn ge ifrån sig väldigt suspekta ljud.. Varning. Virus! Minst tio virus flyttade jag i karantän. Inte är det konstigt att datorn laggar och hänger sig med jämna mellanrum. Förmodligen kommer minst halva hårddisken ta skydd i karantän, som den datahacker jag är.

Jag skickade in mina papper om sjukpenning (istället för föräldra) för exakt 6 dagar sedan. Brevet har alltså hunnit sorterats av posten, nå FK, en handläggare har hunnit behandla ärendet och pengar har betalats ut. På bara 6 (!!!!!) dagar. Ibland kan dom konsten att chockera! Det bidraget gick oavkortat till vårat resekonto. (Jo, just det 43,2 år.. det börjar sakta sjunka in varför).

Nu ska jag leta efter frisyrer och hårfärger på nätet och låta mig inspireras inför morgondagen. Sen ska jag snöra mig i säng.. imorgon slipper jag vakna till alarmet, iaf det mekaniska. det mänskliga alarmet hoppas jag tar sovmorgon:-)

röntgen


I natt har Leo sovit som en ängel. Är det inte jävligt typiskt att jag legat vaken hela natten av magkramp? Gav upp och steg upp efter Leo ätit frukost kring 07. Trots att Leo vaknade ur middagsluren 18.45 sov han för natten 20.45. Första nattkäket 03.15 och sen sov han till efter 07. Karlarna somnade om och jag fick slit aupp dom strax efter 08. Efter lite käk, blöjbyte och klädombyte släppte dom av mig i Sunderbyn. Jag fick njurarna röntgade och det var, som jag gissat, rätt obehagligt. Men jag överlevde.. Sen skulle läkaren från förlossningen meddela svaren efter att hon pratat med urologen som skulle ta sig en titt. Förmodligen så ska det inte vara något!

Nu ligger Markus och Leo och vilar. Jag ska göra dom sällskap sen ska här städas! Det behövs. Hörs senare!!


suck och stön


Jag hänger läpp. Att inte få äta (speciellt då markus sitter och vräker i sig chips brevid mig) gör mig verkligen på uruslet humör. När han sen vägrar åka och köpa något gott som jag kan äta då blir man förbannad. Sen tycker han att jag gott kan ta en promenad.. Tack, men jag tror att jag stannar här där jag har fri tillgång till toalett, värre vare med toalettpapper (det vägrade han ju såklart också åka och köpa).
Imorgon ska jag fira...... med chips, godis, hambugare.. ja, allt.

Det gick jättebra på bvc idag.  Visst blev han lite ledsen men han blev snabbt på bra humör igen. Däremot blev han lite grinig och gnällig (med all rätt!!) senare och vi gav han lite alvedon. Efter lite käk så somnade han, och sover än.. Såhär länge brukar han aldrig någonsin sova på eftermiddagen. Till och med så att jag var tvungen gå och peta i han. Med andra ord så har jag ingen förhoppning om att han ska somna i tid. Men vad gör det? Huvudsaken är ju att han är nöjd!

Nu står Markus och steker parisare.. vilken tur att jag hatar parisare, typ det värsta jag vet. Annars hade jag exploderat. Nu ska vi se hockey. Gokväll!

hårigt


Det är tyst ocg lugnt i huset och det händer inte ofta. Markus och Leo ligger och sover och jag hade tänkt ta mig en lång dusch i lugn och ro, För det mesta har jag ju med Leo i babysittern eller i babygymmet. När han var mini-liten gick det bra.. nu har ungen  inget som helst tålamod. Och man riktigt hör att han börjar sucka då jag är i färd med schampot. Så numera brukar jag tajma in duschbesöken när han sover. Så slipper jag ha halva balsamflaskan kvar i håret.

På tal om hår, på onsdag ska jag och färga och klippa till det lilla hår jag har kvar på huvudet. (resten ligger i avloppet) Jag ångrar ju så gruvligt att jag gjorde det mörkt.. Men jag skyller på att jag inte vara i alla sinnes fulla bruk, då jag var HÖGgravid och hade passerat bf-datumet med 3 dagar. Då är man on the egde. Och som den tjockis man var så hade jag ju missat halva håret, det var fläckigt och såg rent über jävligt ut. Så Johanna fick rädda den hårkatastrofen.. Så, nu hade jag iaf tänkt börja vandra över till den ljusa sidan.


Fyfan vad meningslöst och ointressant inlägg. Nu ska jag inta duschen och göra mid iordning. Vi ska vara på bvc 10.30. Kanske vi till och med lämnar bilen hemma och tar en prommis? Återstår att se vad klockan stannar på då jag kommer ut ur duschen ;-)


3 månader


Igår blev Leo 3 månader. Förstå vad fort tiden går. Och mycket har han hunnit med:-)
Vid tre månaders ålder så:
är han stabil i nacken och kan hålla upp den längre stunder
har han börjat använda händerna flitigt för att känna på allt, sig själv som sina föräldrar.
han har börjat gripa flitigt efter allt som han når,
han har hunnit ha torsk och fått medicinering för det,
har han fasta sovrutiner,
han har lärt sig pratat och gör det gärna och högt!
han rullar från rygg till mage och från mage till rygg (visar dock bara upp denna talang när han själv känner för det)
han har börjat intressera sig för allt som rör sig, speciellt tvn (tvuggla som sin mor)
han är JÄTTE duktig i babygymmet och istället för att slå på grejerna försöker han nu gripa fast dom. frustation uppstår när detta inte går vägen!
han sover alltid i sin egen säng!
sen har han ju faktiskt växt lite på längden och lagt på sig nått kilo ;-)

....säkerligen har han lärt sig bemästra tusentals andra grejer som jag inte kommer på.. nåja, här kommer en bildhistoria.

Leo, nykläckt.



Leo, 1 mån



Leo, 2 månader



Leo, 3 månader




Våran underbara lilla kille!


Imorgon är det dags för bvc och 3månaders sprutan för lillkillen och mamma ska få ta ett blodprov!
Nä, nu ska jag ta och blåsa håret och plocka ur diskmaskinen.. När markus slutar ska vi åka och handla. Får ju som sagt inte äta i princip något.. Får leva på kärlek och luft dessa dagar:-) Nä, men idag blir det varmkorv utan bröd och kräm utan mjölk till middag. Ska se om jag kan hitta nån soppa eller varmakoppen som inte innehåller nå grönsker eller mejeriprodukter och som inte är så kryddstark.


Nä, bäst att sätta igång innan vilddjuret vaknar!

hallefreakinluljah!!!!!


På sin 3 månader dag efter åtta (!!!!) bajsfria dagar så gör han äntligen ett nedsläpp!!! Jag har precis duschat och håller på att klä på mig, Leo ligger på golvet i toan och leker i babygymmet. Hör hur det blir misstänksamt tyst inne på toan och jag går dit.. Möts av världens stank. Kollar i blöjan och jovisst, nog bajsar han alltid. Som att han kände på sig att vi skulle på apoteket och köpa en tub  microlax. Nåja, han har bajsförmågan. Var lite rädd att han misst den:-)
Nu ska jag gå och kolla om han bajsat klart. Sen ska vi klä på oss och gå ut. I varje fall så ska han läggas ut på bron så han får sova riktigt ordentligt och så jag får städa av här. Fixa tvätt och bara vara för mig själv en stund.

Nä, nu börjar han gnälla. Så jag gissar att han bajsat klart och vill ha sig en ny blöja! PÅ återseende

Äkta kärlek


I dag vaknade herrn klockan 07.11 i vanlig ordning, naiv som man är trodde jag på nått sätt att jag skulle få sovmorgon bara för att det var lördag. Nåja, plockade över honom till våran säng och ammade honom. La ner honom och han somnade om..... Nästa gång jag kollade klockan var den 09.05. Härliga tider! Då steg vi upp och bokade tvättstugan. Behövs tvättas.. Leo har ju lyckats kräka ner 5 pyjamaser på 2 dagar och i natt kissade han igenom blöjan. Han har alltså avverkat 6 pyjamaser på 2 dagar. Med andra ord så tryter det lite i hans garderob:-) Sen har vi hunnit bada honom och efter det somnade han som en klubbad säl..Köttet ligger i marinad. Så nu hade jag tänkt slänga mig genom duschen innan vi ska springa iväg ner på stan. Och kanske avslutar vi det hela med en vända på isen? Har hört rykten om att det är fint väder :-)

Idag hittade jag en gammal skatt. Nämligen en gammal mp3-spelar full i bra musik. Fort minor och Everlast, dom absolut bästa av dom bästa. ME LOOOOOOOOVE!!


Nä, nu vaknade Leoplutten.

otursfågel


Strax efter att jag postat mitt tidigare inlägg slog vi igång Låt den rätte komma in, jag somnade 5 minuter senare och vaknade lagom till slutet. Och att dömma av det lilla jag såg så sög den, totalt. Markus som tog sig igenom hela filmen hade inget positivt att säga om den. När lilleman vaknat så åkte vi och handlade.. Hem och gjorde mat, fyllda kycklingfileér med potatisklyftor. Det blev gott!
Imorgon tänkte jag göra marinerad entrecote och potatisgratäng med en vitlökssås. Då är ett glas vin nästan ett måste till maten! Sen blir det strikt diet... fram till tisdag.
Imorgon jobbar Markus sin första helg på år och dar. Trist för mig och Leo men vi ska nog kunna roa oss iaf. En glad nyhet är att vi får ha hemma Markus hela nästa vecka:-) På måndag ska vi till bvc för 3-månaders kontrollen. Leo ska få sig en spruta och mamma ska ta ett njurfunktionsprov. På tisdag ska jag infinna mig i sunderbyn för röntgen av njurar och urinvägar. Vill verkligen inte.... tyckte att det räckte med ett traditionellt ultraljud, men det var det ingen annan som tyckte. Jo, förresten när vi är inne på sjukdomstillstånd. Jag glömde ju nämna tidigare att jag har åkt på min andra mjölkstockning. Helt seriöst.......... Jag skulle klara mig utan min vänstra tutte, för den ställer bara till med fanskap för mig. Jag börjar ju få in vanan och behärskar nu tekniken för att massera ut dessa knölar. Så efter bara två duschar var jag (nästan) livsduglig. Jag undrar just varför allting alltid drabbar mig. En riktig otursfågel, markus hävdar att det är självförvållat. Tror hans exakta ord var:"Du är så jävla klumpig.. Du är fan smidig som ett kylskåp". När jag välte ner en flaska soya på maxi idag..

Nä, nu ska jag gå och borsta gaddarna. Sen ska jag inta sängläge. Har ju trots allt en ganska morgonpigg kille! ;-) God natt!

Bajsvägran

Tänkte att jag skulle testa lägga in ett vidoeklipp. Leo har lärt sig prata, på riktigt.




Har varit en jobbig natt.. Eftersom Leo har nån sorts strejk going on så vägrar han ju bajsa. Så igår bestämde jag mig för att testa ge han en flaska ersättning och se ifall det kunde kicka igång magen. Men icket... Leo somnade och vi såg hockeyn med Emil och Johanna. När vi sen begav oss i säng kring 12 snåret så råkade jag väcka Leo och tänkte att jag skulle amma han så han somnade, inte smart. Jag i princip tvingar en väldigt mätt Leo ta bröstet som slutar i... ja, den största fontänspyan någonsin. Det flög över HELA mig, hela sängen och till och med på golvet. Jag ropade på markus i panik som kom in springades till sovrummet och möttes av en sjöööööööööblöt leo och om möjligt ännu blötare mamma. Och hans reaktion var "Vad fan har du gjort med han?", Nåja, det tycktes lugna ner sig och jag satte på han en ny pyjamas. Två sekunder senare kommer nästa fontänspya, med andra ord det var bara byta på han igen. I allt ståhej så vaknade ju även Leo till liv och det fanns inte en tanke på att somna om igen... Så efter lite bus la vi honom i sin säng och släckte. Hela familjen somnar för att vakna 10 minuter senare av den tredje och sista fontänspyan. Jag gjorde en skadekontroll och kunde konstatera att han var sjöblöt och att sängkläderna och blivit sjöblöta. Så ja, det var bara byta allt och slita av han pyjamasen. Och jag satte inte på han en ny. Leo vart ju såklart glad i hågen och började "prata" med sina kaniner. Ja däremot somnade. Dock så vaknade jag en halv timme senare av hungerskriket. Och med tanke på mängden han just spytt upp så gapade de nog ganska tomt i lillkistan. Så garderad med handdukar ammade jag honom till sömns. Och trots detta så slog herren upp ögonen klockan 07.12 och skulle prompt stiga upp trots att han var dödstrött och inte kunde sluta gäspa. Snacka om invanda mönster!
Nu ligger han och sover och vi ska se Låt den rätte komma in. :-)
Ha en trevlig dag!

lagom slut


Då har jag landat i soffan för första gången idag. Precis när markus åkt till jobbet ringde stina och frågade om vi skulle ta en sväng på isen. Jag och Leo var inte sen på att hacka på, så vi klädde på oss och begav oss ut i det härliga vädret. Vi fick från södra hamn till norra hamn och när vi var klar passade jag på att springa mina ärenden på stan. Vi kom hem strax efter fem.. Då var det bara sätta igång med middagen. Efter maten har jag och Leoplutten bara busat och myst. Efter att han somnade såg jag på Semestersvenskar och lagom till Greys satte jag igång med köttbullsbaket. Nu är den sista plåten i ugnen. Markus blev helt lyrisk när han kom genom dörren och var inte sen med att provsmaka och jag fick klart godkänt:-) Även om jag fick improvisera lite då markus skrivit i receptet "Lite hit och dit"? Vad det nu betyder i matsammanhang. nåja... nu ska jag ta och döda lite tid på internet och sen läsa min nya Vi-föräldrar tidning i väntan på köttbullarna.

God kväll!


Sötnos


Dagen började med sovmorgon till 07.45. Hejja! Efter frullen lämnade jag kvar Leo i sängen att roa sin trötta fader medan jag tog tag i att vika undan tvätten.. 6 ikeapåsar fullastade med rentvätt. Efter det rövade jag med min son till vardagsrummet för lite morgonmys och en massa bus medan pappa fick vila lite i sängen. Efter att Leo fått sin andra frukost passade jag på att stöka fram frukost till oss och slet upp markus. Leo somnade och sover än. Markus har åkt till jobbet och jag har tagit tag i lite pappersarbete. Idag måste vi ta oss en promenad och springa förbi och posta nå brev, hämta ut min "medicin" på apoteket och kolla om nappburken finns kvar och isf köpa den och göra köttbullar. Så vi ska nog lyckas sysselsätta oss även denna dag.

Imorgon och på fredag är markus ledig.. Så vi ska ta en långprommis imorgonbitti. Bäst att nöta lite på vinterkläderna;-) Nåja, här kommer lite bilder från morgonen.








Helt opartiskt är han ju världens sötaste lilla skitunge ;-)

Nu ska jag avnjuta ett Greys avsnitt och en kaffekopp! Sen blir det köttbullebak.


dagen


Det blev inget besök på stan idag, utan vi myste på här hemma. Leo har fått bada. Sen gick vi ut och gick eftermiddagen halv sex och gick förbi och handlade lite. Var hemma starx efter sju. Sen busade vi lite och bytte om till pyjamas och så fick han en sluring. Så nu ligger han i sin säng och är vääääldigt nära att somna. Så nu hade jag tänkt gå och se lite tv i lugnan ro och äta lite slisk! Hade faktiskt tänkt hålla mig vaken till mister kommer hem. Vi får väl se hur det går med det! 1 hourse and 15 minutes to go,

På återseende!

tisdag


Igår somnade Leo kring åtta och jag passade på att sätta igång den sista maskinen.. Såg Familjen Annorlunda och Advokaterna.. Så var iaf tanken. Jag somnade i från både Advokaterna och tvätten. Så jag blev lagom stressad när jag vaknade till och insåg att jag var tuvngen ta reda på tvätten OCH städa tvättstugan. Men så hade markus redan kommit hem och fixat det. Jag återgick till zoombiestadiet aningen lättad. Idag så vaknade jag av en skrikande (han testar hur höga toner han egentligen kan ta) bebis. Han låg och jollrade och pratade (skrek) med sina gossedjur. Så det var ju bara plocka över honom till våran säng.. Han somnade inte om, men låg och skrattade och skrek i en timme innan jag hoppade i kläderna och steg upp. Överraskade Markus med våfflor (eller tofflor enligt wilma) til frulle. Nu har markus åkt till jobbet och Leo ligger och sover. Kanske borde jag ta och blåsa håret och göra mig iordning för dagen. Jag var lite sugen på att gå ut, kanske åka på stan en sväng.. Skulle behöva hämta ut nå grejer på apoteket. Nån som vill joina??
Fick även min "Bästa boken om mig -inte så lite kaxig" idag. Beställde den först från barnbyran.se, när jag inte sett till boken eller fått någon bekäftelse på beställningen så kontaktade jag kundservicen tre veckor senare som kunde konstatera att beställningen kommit bort. Så jag klickade fram den på adlibris, och döm till min förvåning då jag såg att den var på rea OCH fraktfri. Så där "tjänade" jag en 150 spänn. Nåja, den var iaf hur fin som helst! Jag är super nöjd!

Nä, nu ska jag sätta på mig ett ansikte innan lilleman vaknar.

hemmafruig


Tvättmaskin och torktumlare går varm, diskmaksinen är urplockad, bordet dukat, leo ligger och snusar och maten är i ugnen. Och här luktar riktigt ljuvligt! Har testat ett nytt recept, köttfärsbiffar fyllda med fetaost, soltorkadetomater och vitlök och till det hemmagjorda potatisklyftor. Vi får väl se vad det smakar, men att dömma av lukten så är det nog ett recept att spara:-) Nåja... jag tror att jag, iaf idag, kan kalla mig själv en riktig hemmafru. Nä, nu ska jag sätta mig till dukat bord ochförhoppningsvis få äta i lugn och ro framför Greys!

Seeya!

puh!


Sedan sist har jag och Leo hunnit vara ut och skotta upp balkongen som snöat igen. Sedan kom även pappa och joinade oss och medan Leo sov i vagnen passade vi på att skotta upp våran parkeringsplats. Jag sprang in och satte igång en tvättmaskin och markus åkte i väg till jobbet. Sedan har jag hunnit dammsuga och skura överallt. Så nu doftar här ljuvligt och det känns skönt att ha det överstökat! Jag har dessutom vikt in tvätten som är färdig och hunnit äta lunch i lugnan ro. Och Leo ligger fortfarande ute på balkongen och sussar i vagnen. Han sover som en stock ute och eftersom jag har babyvakten i vagnen så behöver jag inte vara orolig att jag inte ska höra när han vaknar till liv! Nåja, om jag skulle kila ut med soporna och kolla om tvätten är redo att tömmas..
Markus jobbar som sagt eftermiddag och det är ju pest och pina.. Vilken tur att jag har min lillprins att mysa med och att det är en bra tvkväll. Familjen Annorlunda och Advokaterna! Nä, om jag skulle ta ett päron....
Sen ska jag kolla boende!!

motvind


Ibland så har man lite större motgångar här i livet. Än en gång (för miljonte gången i raden) står vi i motvind...igen. Jävligt roligt att börja morgonen med tråkiga besked. Nu ska vi iaf flytta härifrån. Sälja bort skiten. Och helt ärligt bryr jag mig inte vart vi hamnar, om det blir ännu en tillfällig bostad innan vi köper större. Att leta en bostad är inte lätt. och göra det under tidspress är fan så mycket värre. Just nu låter inte sunkiga plastmattor och inrökta trapphus så farligt.... Jag är SÅ less!
Nåja, nog ältat om det. Nu ska jag springa över till tvättstugan och slå igång morgonens andra maskin. Sen är det dags att ta tag i det här!

bib

Back in buisness..

Nu har en fartfylld vecka passerat och jag ligger mer eller mindre utslagen på soffan. Har som bekant varit hos mamma och pappa i Piteå hela veckan. På fredagförmiddag anlände våran älskling och tanken var att han skulle hämta hem oss.. Men istället så stannade vi på en god middag och ett glas vin och stannade över natten. På lördagmorgon packade vi ihop oss och begav oss mot Lule. Åkte förbi Storheden och shoppade lite. Var förbi Robba, Angelika och Alfred. Markus och Robba åkte till Boden och skotershow, jag och Angelika och pojkarna roade oss med att snacka skit... och snacka lite till skit.
Idag startade vi dagen kring 08. Har hunnit vara och STORhandla, fyllt upp både kyl, frys och skafferi. Så nu gapar här inte tomt längre. Sen har vi även städat.. Imorgon ska jag tvätta medan markus gör köttbullar.
Summan av kardemumman, man hinner med mycket när man har en morgonpigg son. :-) Leo ligger och sussar sedan en timme tillbaka och jag och Markus ska slå igång en film.. tror det blir "Låt den rätte komma in".
Avslutar denna söndag med en utmaning.

Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar!



1. Vad heter du?: Lina
2. Ett ord på fyra bokstäver: Lura
3. Flicknamn: Lisa
4. Pojknamn: Leo
5. Yrke: Lastbilschaffis
6. Färg: Lila
7. Klädesplagg: Långkalsong
8. Mat: Laxrullar
9. Sak i badrummet: Lampa
10. Plats/stad: Luleå
11. En orsak att vara sen: Läckage
12. Något man skriker:
Lillskit
13. Film: Lejonkungen
14. Något man dricker: LÄSK!!!
15. Band: Lordi
16. Djur: Lejon

Jag utmanar alla som har lust att delta ;-)

Nä, som sagt dags att dra sig...... Gokväll!


RSS 2.0