bortglömd???



första december imorgon, vet ni vad det betyder? att man ska börja öppna chokladkalendern... om man då hade någon. jag kom just på att min mamma måste ha glömt, jag får ju en varje år. tror inte att jag blivit för gammal.. eftersom jag vill komma ihåg att mamma POSTADE ner en chokladkalender åt min syster i stockholm i fjol. dessutom dök det upp ett påskägg hos mig i påskas..

ja, jag får väl be min karl åka förbi efter jobbet och köpa mig en chokladkalender.. traditioner är till för att hållas!! :-)

BF

självaste bfdagen är kommen, vi är dock barnlösa. dvs inget skyltsönde-, första advents-, eller ens novemberbarn blir det!!

Du är på dag 280 av 280. (100%).
Du är i vecka 40.
Du har gått 39 fulla veckor och 6 fulla dagar (v39+6).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum idag
Du har 0 dagar kvar till förlossning.

förvärkarna kommer och går.. avtar och börjar, man blir lite lätt frustrerad. kom på den smarta iden att låna en värmedyna av stina idag.. problemet är bara att den tar ungefär 4 minuter att värma, så jag missar varenda värk.. ha ha. nåja... om storken läser de här, så väntar vi fortfarande. har du tappat bort våran adress (eller beställning) ring eller mejla för mer info.

nu ska jag krypa ner i sängen och läsa den nya vi föräldrartidningen! ha en trevlig söndag!

dan före dan..

joo.. och det har varit en grymt lugn dag. har haft lite mensvärk av och till i natt.. imorse när jag vaknade var de värre, inte mer smärtsamt men betydligt intensivare. det vägrade i princip att avta och när jag sedan stod i kvantumkön insåg jag att det började göra riktigt ont.. och så har det fortsätt hela dagen fram till nu. nu har det faktiskt avtagit lite. så klart!!

till middag blev det fläskfile och klyftpotatis.. det blev grymt gott! nu ska vi invänta stjärnor på is och mysa lite. ha en fortsatt trevlig lördagkväll!!

2


fredag idag, efterlängtade helg! det betyder en massa gosaker, mys och lite extra lyx!!
vi måste dock ta tag i städandet.. har gjort ett x antal försök den senaste timmen men måste sätta mig ner och vänta ut dessa väldans förvärkar hela tiden. dom har ökat ganska mycket i strka på bara några dagar och i natt har jag till och med hunnit tänka "vad fan, är det på gång nu?" och då har dom såklart avtagit. nåja.. det skadar ju inte att plågas lite!!
men markus gissade ju på att vi skulle få idag.. då måste bejsa skynda sig lite!! jag å andra sidan har tippat på den 4. det får tiden utvisa!!

idag har vi varit på stan en sväng.. markus fick sig två snygga tröjor, nya kallingar (jag upptäckte när jag tvättade att han var i stort behov av nya) och strumpor.. sen fick han sig även ett spel! det lönar sig visst att fylla år:-)

nä, nu ska vi städa på allvar.. sen handla lite gosaker till kvällen. på återseende.

ångest


har precis betalat räkningarna och kan säga att det inte var en trevlig överraskning.. det är ju så typiskt att alla räkningar ska komma nu, lagom till jul. jag vill bara grååååååååta. aja.. det är ju bara bita ihop och hålla igen. har dessutom samlat lite vuxenpoäng och gjort en budget för att få lite översikt.

känner mig totalt knäckt, är slö, febrig, mossig i huvudet och allmänt energi och orklös. jag är fortfarande öm.. känns som att jag är typ öm överallt nu, fram, bak, i sidan.. ja. hoija. just nu ligger jag bara och hoppas att det inte blir någon förlossning de närmaste dagarna.. och då mina vänner är man inte piggelin.

har egentligen ingenting att dela med mig av... mitt humör är inte på topp och jag är bara allmänt less.  förhoppningsvis är det bättre imorgon.. då ska jag och m springa på stan en sväng. nu ska jag se sjukhuset och sen joina min älskade ängel i soffan och se lite hockey!

allergisk


ja, jag börjar faktiskt tro, på riktigt, att jag är allergisk mot att vara gravid.. alla mina organ stänger typ ner. ja.. hur som helst så gick det bra på förlossningen och efter sisådär 3,5 timmar fick vi äntligen lämna stället och åka hem. men först styrde vi, på inrådan av mig, in på donken och köpte mat.
inne på förlossningen kunde vi konstatera att mitt blodtryck låg på 142/97, dvs inte okej. febern låg på över 38 grader och då var jag säker på att det var en ny infektion på gång.. läkaren och barnmorskan också. så dom gjorde en sänka som inte visade något.. så vi fick åka hem och ska ringa dit om läget förvärras. typ febern stiger eller smärtan blir olidlig.

när vi kom hem kollade jag tempen igen, den låg enligt våran mätare på 36,0. jo, men vad bra att den funkar... har misstänkt det hela dagen. när våran mätare visade att jag hade 37,5 hade jag alltså över 39 graders feber egentligen. inte konstigt att man är trött och mossig i huvudet. aja, skitsamma..

det börjar till och med bli pinsamt.. när personalen känner igen en, då vet man att man hänger där alldeles för ofta. jag kommer bli väldigt besviken om det inte är ewa som förlöser mig i förlossningssal 6...

nä, god natt!

hoija


nu har jag vilat hela dagen.. men det är inge bättre. så på inrådan och smärre hot av min syster så ringde jag förlossningen igen för att höra om dom ville att jag skulle avvakta lite till eller åka in. och dom ville att vi skulle komma in så att dom fick utesluta att det är en ny infektion på ingående som slår ut den andra njuren.
nåja, vi får väl se om dom hittar något! nu ska vi åka, men jag skriver en rad sen om det inte blir för sent!

4


det har varit en grymt dålig morgon.. vaknade dödstrött eftersom jag inte sovit mer än kanske 4 timmar. hasade mig till barnmorskan och det gick bra som vanligt. mitt sfmått mätte 36cm och bejsans hjärtljud låg på 136. till de lite tråkigare nyheterna då.. hon ska vara ledig så det var min sista träff med henne. så jag kommer få gå till en ny barnmorska, fick tid igen den 10/12 (hemska tanke) och hon trodde (tyvärr) att jag skulle dyka upp där. jo, det var ju då den andra tråkiga nyheten, att hon trodde inte att det skulle bli nån bebis än på några dagar.

man blir ju dessutom inte lycklig av att jag ligga vaken med en bekant smärta utmed sidan.. jorå, nog är det njuren alltid. dock min "friska" njure.. skulle ju vara lagom typiskt om den också ska kajka ihop. herregud. ringde iaf till förlossningen nyss och hon tyckte vi skulle komma in och göra en ultraljudsundersökning för att kolla om det var bebisen som låg och tryckte eller om det möjligtvis var en blockering på gång. tempen låg på 37 så det är väl på gränsen... bestämde mig iaf för att avvakta ett tag till och vila lite och sådär.. blir de inte bättre eller börjar rent av bli sämre får vi väl besöka förlossningen.........................................igen (för HUNDRAFEMTIOTREDJE gången)

man blir inte på bra humör när man får för lite sömn.. så nu ska jag gå och vila och förhoppningsvis så vaknar jag på rätt sida.

förbannad!!!!!


när jag plockade ner julpyntet upptäckte jag att den ena pappersstjärnan fått ta lite stryk och gått sönder lite.. så nu har jag tejpat ihop den. och det var inte snåltarmen som spelade in.. utan jag fick ett ryck och bestämde mig för att viga kvällen åt julpyntning. just det, nu har tomtarna flyttat in, adventsljusstaken står i fönstret och jag är i färd med att hänga upp julstjärnorna. och det blir SÅ mysigt!!! 
....men så är det ju det där när man ska vika ut stjärnan, pilla in glödlampan och sedan knyta igen och få lampan i rätt höjd (så man inte eldar papper) och sedan få den tät och snygg. det här är ungefär omöjligt. jag skulle behöva minst 7 fingrar till. och mitt tålamod och min stubin är nästintill obefintligt.. så, ja.. det går inte så jättebra faktiskt.

nä, nu ska jag springa och slå igång den sista maskinen. sen äre sjukhuset!!

5


har redan hunnit få fyra förfrågningar om vi åkt in idag.. så det är nog på tiden att jag skriver en rad. men nä, inga barn här inte!!
dagens aktivitet: tvätt. nu ska jag springa över till tvättstugan och ladda en ny maskin.

vardagslyx


då har den dagen också passerat och jag har överlevt. m jobbar ju eftermiddag och det är SÅ trist. mycket tacksamt att jag hade en köttgryta från mamma som väntade i kylen till middag:-) min ork är som bortblåst på alla plan..

..tog mig dock ork till att snöra mig genom duschen, passade även på att fräscha upp mig riktigt ordentligt. gjorde hårinpackning, ansiktsmask, peelade fötterna, klippte klorna.. ja, ni fattar. kan säga att det är ett smärre träningspass att klippa tånaglarna. så nu är jag hyfsat trött! ska se lite tv innan jag ska sova. imorgon står tvätt på schemat.

min pulserande värk i ryggen vill inte ge med sig.. utan den har kommit och gått hela dagen. jag får en känsla av att den kanske hör till.. att den inte kommer att försvinna utan bara bli värre. det är som sagt inte så lätt att veta när man aldrig varit me om det förr. dessutom verkar det vara väldigt individuellt hur man uppfattar förvärkar, värkar osv.. ja, tiden lär väl utvisa vad det är! :-)

nä, nu börjar csi. god natt!!

v.40


jomen då går vi in i vecka 40 (!!!!) idag.. 6 dagar till bf.
tog mig upp imorse trots få timmars sömn.. åt en banan och skådade snökaoset. sen väckte jag m och vi begav oss till barnmorskan.. när jag kliver genom dörrarna till mvc så ringer min telefon.. och gissa vem det var? jo, mvc. min bm var hemma med sjuka barn...........typiskt. här har jag dragit mig upp helt i onödan. aja, ny tid på onsdag.

så, nu är jag tröttare än tröttast.. m har somnat på soffan. vad ska jag göra då? äta lite frukost och sen typ.. mögla bort hela dagen.

7



ja, då var en vecka kvar till bf. hihi
tänkte bara snöra in ett snabbt grattis till (blivande) pappa markus som fyller 27 (!!!) år idag. puss på dig! så idag är det bara kniiiiiipa igen!! nä, nu måste jag kolla kakan i ugnen (shake´n´bake) :-)

vi hörs senare!!

så plötsligt händet det


här har jag suttit och nött bitch hela dagen.. och så plötsligt klarar jag sista banan, TVÅ gånger i rad. ha ha! det ni!

annars så fortsätter slemmisen att lossna.. lite i taget. och endast på kvällstid. märkligt. annars så har jag lite förvärkar.. men inget annat eller utöver det vanliga. så förhoppningsvis kikar han inte ut imorgon:-) då är det ju pappas dag!!!

nä, nu ska jag fira segern...... tjoo

rester


idag blev det rester till middag, en lördag. jag tror faktiskt aldrig att det har hänt.. men ingen av oss hade ork till att komma på vad vi skulle laga och än mindre laga maten. så vi värmde upp resterna från gårdagens middag, tacos. och det smakar ju faktiskt som bäst dagen efter:-)

jag har snosat på soffan hela dagen, har hunnit med att se ett avsnitt av greys anatomy och sen började jag se mamma mia, men jag stängde av den lika bort. men vilken lam film... nä, musikaler är inget för mig.
så har jag även hunnit med att nöta lite bitch på blip och jag har kört fast på sista banan.. har suttit i timmar och det är verkligen helt jävla totalt omöjligt. jag börjar misstänka att datorn fuskar... nu börjar jag dock bli riktigt dålig och slarvig. sen ser jag inte skillnad på färgerna längre.. åsså blir jag arg. jag tror att jag kan ha spelat för länge, det är nog dags att sluta.

nu ska jag kolla lite film.. på återhörande


8


tänkte bara uppdatera att vi fortfarande är hemma och att inget mer har hänt... har däremot en väldigt konstig värk i ryggen som kommer från och till..  det dunkar, gör ont och är obehagligt. det började igår men är betydligt mer och oftare idag.. så nu ska jag och m ge oss ut på jakt efter en sån vetevärmekudde.

vi hörs senare.


slem


sitter här och är mer täppt i näsan än nånsin.. och mitt riktiga nässpray är slut och koksaltlösning ger mig bara ont i skallen. kan bli en tuff natt minsann...
....så hände de idag, slemproppen gick.. och då menar jag INTE markus, han sitter i soffan;-) nä.. utan den andra slemproppen, delar av den. men den kan tydligen släppa veckor innan förlossningen och ska inte tas som något tecken.. annars är det stendött. 

nåja, annars har björn,sofie och seth varit hit och vi käkade tacos.. det var gott!! sen har vi sett på idol och nu hade jag tänkt krypa ner med en riktig chickflick, vilken återstår dock att se. 

hade inte så mycket mer på hjärtat, trevlig helg! 

9


nu är jag det tredje gången jag är med om något vääääldigt konstigt. i samband med att bejsa sparkar så låter det, typ klickar nästan.. skit mysko. nån som varit med om samma????

nu ska jag äta frulle, hoppa i duschen.. sen äre dags att väcka herrn!!!

halvdant


satte mig ner i soffan för att vänta ut sammandragningarna och då rann all energi av mig. så städningen blev bara halvfärdig.. jag hann allt utom att dammsuga och skura i vardagsrummet. istället tog jag mig ork att olja in köksbordet! så nu ligger dammsugaren mitt i rummet och sneglar på mig.. men det som är så fint med att vara höggravid är att jag utan (större) dåligt samvete kan lämna det halvfärdigt för att göra klart imorgon.

imorgon är det äntligen fredag och helg. ska bli skönt! ska slita upp herrn rätt tidigt så han får vända tillbaka dygnet.. så måste vi helghandla lite! nu ska jag äta lite glass.. och koka den dagliga tékoppen! jag är alltså världens mästare på att småäta, det är konstigt att jag inte är tjockare än vad jag är.. hm.

måste också meddela att jag plockade bort tomtarna lika fort som jag stoppat fram dom.. det kändes INTE riktigt rätt. jag får nog vänta någon dag till innan tomtarna får flytta in:-)
nä, nu börjar hells kitchen..

juleljus


efter att jag pratat med stina så fick jag äntligen klartecken att börja julpynta TROTS att första advent fortfarande är tio dagar bort.. vad fan, jag har ätit julskum och druckit julmust i mängder i flera veckor. så vad spelar det för roll.. herregud, någon måste ju vara först ut och i år råkar det vara jag!!!

så jag klättrade upp på förrådet och slet ner lite julpynt.. insåg att vi typ inte har något julpynt.. och att våran ena julstjärna har gått sönder. så i år är det faktiskt dags att investera i lite nytt julpynt. så imorgon ska vi fara och kolla om vi hittar nått!
 


nä, nu ska jag fortsätta med att snöra ihop en pannkakssmet.

10


tio dagar kvar, det börjar dra ihop sig.. fast å andra sidan.. det kan lika gärna vara 31 (!!!!!!!!!!)  långa dagars väntan kvar. absolut sista dag för utökning är den 21 december, oj vad hemskt det där lät. ja, jag vet att man oftast går över tiden och bör räkna med att göra det.. men efter nio månaders väntan så känns dagar som år. så jag fortsätter att vara optimistiskt och håller tummarna att det ska kika ut en bebis inom de närmsta dagarna! visst vore det enkelt om man kunde beställa dom till ett visst datum??????

när får man egentligen börja julpynta utan att framstå som ett freak?? vill så gärna börja.. men så kollade jag ut genom fönstret och insåg att vi inte ens har snö än.. bara is.. känns som att det skär sig med julpyntet. måste jag ut och dansa snödansen eller vad äre frågan om?? ja, jag kankse springer upp på förrådet och hämtar ner julpyntet iaf..

dags för mig att tanka upp med lite frulle!! sen ska jag ta tag i den här dagen. tjing!!

avskum


ja, då har man fyllt i den första anmälan om föräldrapenning... det känns ju lite snopet då man inte har något barn än!! men min havandeskapspenning upphör ju efter idag, och pengar måste man ha. blev positivt överraskad då jag fick bättre ersättning än jag trott.. när jag räknat ut själv.

idag damp det bland räkningarna ner ett brev adresserat till mig från libero.. och där fanns en gullig peppning till mig och rabattkuponger på blöjor. numera pryds hela våran kyl av rabattkuponger på blöjor.. det är sjukt tacksamt! går damp det ner en kupong som gav mig ett gratis paket bindor från libresse... jag undrar om det var en slump!!

m har farit till jobbet för ett tag sen och jag sitter och gluttar på insider. det finns nu helt sjuka människor där ute på internet........ avskum. HELT sjukt!! jag blir så jävla förbannad.
imorgon är det torsdag, officiell städdag på östra malmgatan, så jag har vad jag gör imorgon.. jag bör väl testa knäskura toaletten.....;-) sen så äre ju kalas på söndag, vilket betyder att det ska hinnas med å bakas någon dag också.

nä, nu är det dags för dagens tékopp.. det är dags att kicka igång det här nu känner jag.

11

jaha.. 11 dagar för bf. det betyder att jag, från och med imorgon, måste börja plocka ut mammadagar om jag vill ha nå pengar.. och det kan ju vara bra att ha! ska kolla på det idag och se om jag blir nå klokare, möjligvis får jag kontakta en expert på området.

ja, sitter fortfarande iklädd min (otroligt fula) morgonrock, har just ätit nå mackor. våra grannar måste ju tro att jag är världens lataste människa som bara ligger på soffan och pillar navelludd. förhoppningsvis vet dom att jag är höggravid. men det är inget jag garanterar. nä, usch...... mina grannar framkallar ångest. så jag fäller ner persiennerna och fortsätter vara höggravid, sådeså.


nu hade jag tänkt hoppa i duschen och borsta tänderna.. det var alldeles för länge sen sist.

men jisses


nu är jag måttlig less på att våran lägenhet har en temperatur på 40 grader.. helt seriöst är det värre än utlandet. elementen är inte ens igång. jag måste spatsera runt här naken och ändå rinner svetten.. det är inte okej! nu msåte något göras.. jag är seriöst orolig över min egen hälsa. det finns en risk att jag torkar ut och dör under natten.


nöden har ingen lag


hoooooija! har tvättat hela dagen och har just varit och tagit reda på den sista maskinen och hängt upp sängkläderna.. när jag städade upp i tvättstugan fick jag riktigt onda förvärkar, var till och med tvungen sätta mig ned.. det var inte nådigt!

...har inte gjort ett skit idag, förutom att tvätta då. har varit riktigt sliten och trött.. hade planerat en kort promenad men jag kände att orken bara rann av mig. men så tog suget och hungern över så jag klädde på mig,och efter en mindre meltdown (när det visade sig att jag inte fick igen min jackan) tog jag cykeln till willys. kändes inte stabilt! hade de inte varit för att jag hade bråttom (eftersom jag tog mig ork i sista sekund) hade jag tagit mig dit till fots istället.
m skulle inte gilla kombinationen: lina, (världens osmidigaste människa), höggravid, cykel och halkigt. nä, det rimmar inte så bra. hur som helst tog jag mig hem helskinnad, och det är ju det viktigaste.

köpte även chokladpudding som jag ska överraska m med imorgon, det är hans absoluta favorit:-)

nu ska jag göra mig en macka och se lite tv innan det är dags att göra natt!

12


happ, ny dag. tisdag. en dag närmare.. har just slängt igång en tvättmaskin. dagen har varit lugn och fortsätter nog i samma tempo.. är gode så mör i kroppen och speciellt fogarna från gårdagens utflykt:-)
iaf så drack ag téet igår och jag måste faktiskt erkänna att jag hade en massa mer sammandragningar än vanligt.. så kanske måste jag tvinga i mig en kopp ikväll också!

har insett att jag måste hitta en bra serie att följa.... hmmmm.. nu ska jag dessutom gå och väcka markus. nu äre färdig sovet här hemma!!

ojoj...


nu har jag just tvingat i mig en första kopp hallonbladsté, det var väl kanske ingen höjdare. gillar dessutom inte varma drycker så halsade när det var ljummet.. en väldigt konstig eftersmak. men det fixade jag med några chokladrutor:-)
ja, jag har alltså stegat in på en hälsokostbutik och köpt ett té som sägs framkalla sammandragningar.. ja, det trodde jag inte för nio månader sen. att JAG skulle testa massa huskurer. men nöden har ingen lag!!!! inte för att jag tror att det ska funka, men då har man iaf prövat!!

var och promenerade på stan idag.. har haft helt galen, fruktansvärd foglossning, ett senadrag som höll i sig i 5 (!!!) minuter och sen tror jag även att jag har sträckt mig i ena ljumsken... antar att det går så om man legat på latsidan i nio månader och sen ska ut och powerwalka (så gott det går) höggravid i vecka 39..

nä, m har åkt till jobbet.. jag ska väl roa mig ett tag till framför tvn och datorn innan jag stänger igen för ikväll!


13


idag kliver vi in i v.39.. nu börjar +/-2 veckors perioden. så bejsa kan behaga sig att kika ut precis när som helst.. nog för att jag alltid (!!) är sen och aldrig (!!!) i tid. och den goda egenskapen lär han väl ärva från sin mor......
ja, sen var det ju det här med om det är en tjej eller kille.. vi är ju lite osäkra, börjar iaf bli. hur som helst så kommenterade soctanten (nä, det var en kvinna) att "jamen det där är ju helt klart en kille. har ni några killnamn?" och igår på kinarestaurangen så hände exakt samma sak. hon sa också att det var en kille, och jag menar säger kinarestaurangstjejen att det är en kille.. då mina kära vänner är det avgjort. så flaggan i topp, vi väntar en med snopp! det ni :-)

nä, nu ska jag göra mig iordning för en lunchdejt med sofi.. ska träffa henne halv tolv i stan. jag ser ett mönster.. kanske finns det en anledning till att jag alltid är sen, jag lyckas alltid snöa fast överallt! nu ska jag blåsa håret.

huskurer


då vet ni vad jag sysselsätter mig med dom kommande två veckorna: http://se.babycenter.com/pregnancy/labourandbirth/planningyourbabysbirth/naturalbringonlabour :-)

nä, egentligen har jag ingenting vettigt att tillägga. ska snöra mig i sängen och glo på tv resten av kvällen. m jobbar natt.. det suger!! och imorrn ska jag luncha med sofie på stan, det ska bli trevligt!

ha en trevlig söndag

grattis!!!!


tänkte bara gratulera aina och malle som fick sig en liten max imorse, på självaste bf-dagen:-) nu är det bara hålla tummarna att det är min tur nästa gång!! idag är det exakt två veckor till bf. tänk om våran bejsa kunde vara lika punktlig!

nä, jag återkommer senare

fastfrusen


nä, har egenltigen ingenting att skriva men känne ett tvång att uppdatera. har inte skrivit på hela dagen och flertalet sms har halkat in under dagen och kvällen..

och jag kan ta och meddela alla att läget på östermalm är lugnt. dagen har spenderats i sävast vilket var trevligt, sen såg vi hockeyn, åt en super god middag och såg stjärnor på is. är tröttare än tröttast och behöver en liten taktik-vila för att orka se UFC ikväll (natt).

idag hade alla dörrar i bilen förutom förardörren frusit fast.. det hela slutade nästan med att jag var tvungen ta min smidiga kropp och klättra via förarplatsen till passagerarplatsen (markus idé). som tur var gick en bakdörren öppna till sist, så vi fick bespara våra grannar den åsynen. vi måste på jakt efter en kupévärmare, illakvickt. det skulle ju vara väldigt ruttet om samtliga dörrar fryser fast till nästa gång.

vi hörs imorrn.

barnlösa


nu har vi kommit hem från sunderbyn, barnlösa :-) fick lämna ett blodprov för att kolla att infektionen gett med sig.. om inte blir det att fortsätta med medicinen ännu längre. annars tyckte inte han att det var något att oroa sig över så länge jag inte har ont i njuren eller får feber eller liknande. så pratade vi lite och jag kommenterade att bebisen blivit betydligt slöare de senaste dagarna så vi gjorde ett ultraljud och då fick vi ju se att hjärtat pickade på, däremot gjorde han inga större kraftansträgningar trots att han petade på den. men man såg att han gjorde små rörelser som jag dock inte kände.. kunde bero på att fostervattensmängden var lite högre där benen och händerna låg. men för säkerhetensskull fick vi ligga i ctg, typ en timme (!!!!!) sen fick vi åka hem. så det är bara att fortsätta avvakta mina vänner! och doktorn lovade att jag skulle känna om trycket blev FÖR stort i njuren.. aja :-)


Dagen D


ja.. då var det fredag den 14.. och klockan 11.20 ska vi infinna oss på sunderbyns spec.mödra för undersökning av bebis och njure. vet inte riktigt vad jag hoppas på egentligen.. att vi ska slippa plågas. dessutom har bebis blivit riktigt slö de senaste dagarna.. men han lyckas dela ut några härliga slag mot min njure. det känns inte okej!
ah, det är ingen idé att spekulera i vad som komma skall, eller hur jag känner för vad som kommer hända.. vad jag vill. nä, det är lika bra vänta på domen och sedan kan man känna efter. om jag skulle kunna tänka mig att spendera denna fredagkväll med att försöka skita ut en hörnsoffa eller inte.
jag vägrar dock att stoppa in nån jävla slang.. då får dom då döda mig först. eller så lever jag resten av mitt liv utan min högra njure.. eller så får väl m donera sin. ingen slang i vilket fall som helst.

nu ska jag kasta mig genom duschen! alla kan väl hålla tummar och tår idag?!?!

belöning


 

såklart hann jag inte tvätta allt jag skulle idag.. och inte hann jag med nått städande heller. fick nämligen ett samtal från min andra stora kärlek nere i skåne och som vi surrade!! så jag fick lägga alla planer på hyllan.. efter ett tag insåg jag att vi surrat alldeles för länge och att jag plötsligt hade fasligt bråttom, så vi la på. jag hoppade i duschen och gjorde mig iordning så kom m och plockade upp mig och vi begav oss till socialen.. så nu är markus pappa även på pappret :-) skönt att ha det ur världen!

efter det åkte vi förbi på kvantum och handlade lite till middagen, blev en helt utsökt kycklingsallad. nu håller jag på att städa lägenheten.. ifall, att, om det skulle bli nånting imorgon kommer det kännas mycket bättre för mig om allt sånt är gjort.

var bara tvungen ta en paus och kolla in läget. som belöning för denna kvälls slit blir det julmust (!!) och julskum i ofantliga mängder :-) ho ho det blir SÅ mycket lättare att städa om man får en lite belöning när man är färdig. så nu ska jag ge mig på toan.. måste skynda lite så jag hinner klart till sjukhuset.. det vore en skam att missa!!! sen är det ju du är vad du äter, nytt läge och hell's kitchen. den ultimata tvkvällen.


soooo long!


crybaby


såg ju såklart sjukhuset, hjälpte en kvinna att föda, jag krystade med henne.. jag grinade floder då det lilla miraklet kom. så jag vet inte riktigt hur jag ska klara av min egen förlossning..
..tår-kalaset fortsatte till insider som handlade om djurplågeri..... inte ens djurplågeri, utan sexuella övergrepp på djur. fyfan, det var så jävla sjukt att jag var tvungen stänga av efter halva programmet.

jag fullkomligt hatar dessa hormoner.. jag är inte normal. jag kan få sammanbrott och grina utan stopp för att håret inte ligger som det ska. jag har officielt blivit en jävla crybaby. och jag kan verkligen inte hjälpa det.

var väldigt sugen på julmust imorse (för ovanlighetens skull).. steg upp, halvdöd, letade mig mot kylen.. vad visar det sig?? jo, att m har tagit med sig musten till jobbet. sniket va? jodu! turligt nog hade vi en till..en oöppnad. ikväll ska jag tvinga till mig julskum och pepparkakor.. mmmm.

nä, nu måste jag kolla till tvätten och sen ska jag se gossip girl innan jag måste ta tag i städandet. vi hörs senare!

åååååh, vad det är härligt med vit backe!!



 


utsökt



ja, nu är ju frågan hur jag ens vågar ifrågasätta mina skills i köket?! lasagnen blev super smarrig..och det säger jag som inte ens är speciellt förtjust i lasagne.

har egentligen ingenting att skriva om.. har inte hänt ett skit idag. men jag tänkte att jag skulle fördriva tiden lite tills sjukhuset drar igång, det är verkligen dagens höjdpunkt!

kan också ta och meddela att nästäppan är riktigt besvärlig nu.. pepprar näsan full med renässens (??). men det där är ju som att spruta luft i näsan.. det hjälper inte ett smack!!!! och eftersom jag är livrädd att bli beroende av nässpray så vill jag helst inte använda vanlig MEN i natt var jag allvarligt talat rädd att dö av andnöd. väldigt underhållande att bli anfådd av att prata, äta.. typ leva.
måste också skriva att jag har fått lite livstecken från den i magen.. har petat och då har det petat tillbaka. men det är inte en livlig varelse idag.. kanske är han lika trött som sin mamma? :-)
nä, nu ska jag inta sängläge (har jag nämt att jag ÄLSKAR att ha tv i sovrummet???). kommer nog inte kunna hålla uppe dom blå speciellt länge då jag inte sovit någon middag idag.. så vi hörs imorgon! sedär.. 2 minuter till start!!

stendött


det har varit en lugn morgon.. vaknade strax före sju (!!!).. vred och vände och kunde inte somna om så jag slog i vanlig ordning på nyhetsmorgon och låg och glodde på tv, läste bok och löste korsord tills klockan blivit 11.. då steg jag upp och gjorde mig lite frukost.

så ringde stina för att dra med mig ut på lunch, men jag var ju nyutfodrad så jag avböjde och vi fortsatte surra, surra och åter surra. två timmar senare la vi på luren och in genom dörren kommer m :-) vilken dag.. den har gått i rakettempo. hade tänkt tvätta idag men dom planerna sprack.. aja, skit samma.

så slog det mig just att jag inte känt några fosterrörelser idag.. det har varit stendött, förutom en envis hicka som har kommit och gått hela dagen. brukar alltid vara ett jävla liv där inne.. men å andra sidan blir det väl bara mindre och mindre med plats. 
 
imorgon skriver vi faderskapsbekräftelsen ochpå fredag ska vi på spec.mödra. det är med blandade känslor! ska göra klart allting ifall det skulle bli nånting.. packa klart väskan och så. är det nån som har något bra tips på ett MÅSTE i bb-väskan??

nu ska jag gå och se på lite tv innan jag ska göra ett ärligt försök på lasagne, som kan sluta hur som helst.. förmodligen på grillen.


självmordsbenägen....


råkade, som jag alltid gör när jag ska ta tag i något, fastna framför datorn och tvn.. boven i dramat denna gång var tvn. iaf så hamnade jag framför "s.o.s familj" där mamman påstod att hennes dotter var självmordsbenägen och istället för att skära sig själv klöste hon upp sömmar i kläder och sängkläder och bet sig själv i kinderna (!?!?!?!?)
detta gör mig till ett hopplöst fall..
.. eftersom jag har en väääääääldigt ful ovana (har haft det så länge jag kan komma ihåg) att jag klöser upp mina täcken och kuddar i sömmarna så all stoppning ramlar ur. detta är nånting som jag fortfarande i 21 års ålder håller på med. jag undrar HUR många täcken och kuddar jag har avverkat genom åren...
... jag biter mig i munnen i sömnen (konstigt, jag vet) vilket leder till att jag har öppna sår i hela käften.. och ni kan ju tänka er hur roligt det är att äta och prata när man är typ skinnflådd i käften. detta har blivit ett sånt problem att jag för några år sedan fick en bettskena som jag sover med varje natt. det ni!

med andra ord.. det är konstigt att jag fortfarande är i livet.


onödigt


jag tror att begreppet storhandling har fått en helt ny betydelse. idag har vi bunkrat upp.. så jag blir förvånad om vi måste bege oss från hemmet den närmsta månaden. möjligtvis för lite kylvaror.. men annars så har vi nog vårat på det torra ett tag framöver. det hela slutade i mindre trevliga förvärkar och ett skråv från korvgubben. (ja, jag skämms)

var även förbi på babyproffsen och hämtade baby basic boxen. en goodiebag för blivande föräldrar. boxen innehöll väl bättre och nödvändigare saker och en massa skit... det roligaste var nog EN yes powerdrops, alltså en diskmaskinstablett.. eller kanske en belly button-knapp.. för kommer väl till pass de sista tre månaderna. man ska inte klaga, det var ju trots allt gratis!

inhandlade de sista till bejsan idag.. trodde vi. så kommer man på ytterligare något som man bara måste ha. så inser man hur lurad man blir.. blivande föräldrar, typ DEN mest lättlurade arten av dom alla. går på allt, köper allt. vill dock tro att vi inte innehåller den kategorin, men om man skulle kolla efter har vi nog en och annan onödig grej.

nä, nu ska jag ta tag i det kaos jag startat.. och nu började sjukhuset!!


summan av kardemumman, det händer en hel del under nio månader.


sista fixet


glömde skriva igår att jag faktiskt bokade tid för faderskapsbekräftelsen.. joni, på torsdag klockan 15 då står m som fader!

dagen spenderades i sängen.. kvällen spenderades i sängen. ja, sen sov jag lite där emellan. jag är verklien ett energiknyppe i sig! jag börjar undra om det här med tv i sovrummet var en så smart idé trots allt.. förut var jag ju iaf tvungen kliva upp ur sängen för att parkera mig i soffan, inte ens den kraftansträngningen krävs längre. me like!!

hur som helst slutar m om en timme, så kommer han och plockar upp mig. då ska vi storhandla och fylla upp kyl och frys. dessutom ska vi hämta ut den där boxen och köpa det sista till bebis.. såsom blöjor, nappar och våtservetter. sen är vi garderade!

har varit VÄLDIGTmysko i magen de senaste dagarna, nästan så jag trott att det kanske ändå varit på gång.. tills jag insåg att det är medicinen som får min mage att kejka. aja.. skulle ju vara skönt om det satt igång av sig själv, har läst en massa skräckpropaganda om igångsättning. men å andra sidan, så här vill jag inte heller ha det.. för allt står inte rätt till. sånt känner man.

nu ska jag leta lite goda recept på internet och så ska jag skriva en LÅNG inhandlingslista. på återseende.

v. 38


ja, jisses.. idag går vi in i v. 38.. detta innebär då att bebbe är färdig gräddad! hur som haver bjöd morgonen på ett tidigt morgonbesök hos barnmorskan. har ju som bekant missat de sista två gångerna, men denna gång tog jag mig dit utan större missöden.
det var dags för att än en gång entra vågen som nu stannade på 70 (!!!!) pannor. och jag har sammanlagt lagt på mig 12,8kg. vilket är exakt på pricken vad man ska lägga på sig som anses normalt. blodvärdet låg på 140, det vill säga helt lysande, så jag var härmed befriad från järntabletterna (som jag förövrigt inte ätit på x antal månader). sfmåttet låg på 35cm och bebbes hjärtljud låg på 138. och vi förljer normalkurvan helt slaviskt!

det börjar också bli lite tröttsamt att hela tiden vara på helspänn.. att hela tiden gå runt och oroa sig över det här. att gå runt och känna efter. jag kan ju minsta sagt påstå att man blir sjuk av att göra det! när dessutom min barnmorska lugnade mig med att barnet räknas som fullgånget ser jag ingen anledning till att inte sätta igång? eller ska vi vänta och se vad som händer när hela min njure exploderar? eller vad kan hända? de vette sjutton faktiskt, för läkare är SÅ bra på att meddela om konsekvenserna.. risker finns det ju uppenbarligen, eftersom man måste övervaka BÅDE bebis och njure. nä, tacka vettja hysteri och tårar på fredag. jag hinner nog träna hela veckan.




day for daddy


idag är det pappornas dag.. så jag skänker min pappa och markus en tanke, världens bästa och världens bästa (blivande) pappa!!

nåja.. gårdagen blev inte så lyckad. vi skulle lyxa till det med en älgfile och potatisgratäng. synd bara att köttbiten jag plockat fram ur frysen inte var någon fin älgfile.. snarare en segig grytbit. suck! snabbtinade upp nå ryggbiffar som legat i frysen (på tok för länge verkade de som). efter tillagning luktade och smakade köttet ruskigt konstigt, så pass konstigt att jag misstänker att det var dåligt.. det luktade typ.. blod? vidrigt. så det blev mackor och bananer till middag istället..

idag å andra sidan ska vi nog göra nått så avancerat som en hamburgertallrik. vad värre är, är att klockan är 16,00 och jag inte har klätt på mig än.. en äkta slapparsöndag med andra ord. och nu ska jag fortsätta denna dag i slöhetens tecken och inte göra ett skit! förmodligen kommer jag inte, överhuvudtaget, klä på mig idag.


imorgon väntar besök hos barnmorskan.. och så förhoppningsvis ska jag lyckas boka en tid så vi kan skriva faderskapspapprena.. tveksamt om jag lyckas. den som lever får se!

jul


det bästa i mitt liv just nu måste nog vara julmusten.. det slinker ner ett och annat glas till frukost, lunch och middag var dag. ge mig jul!!! m tycker vi ska satsa på en drickesback.. jag tror inte han vet vad han ger sig in på.

nää.. hoija vilket deprimerande väder. jag vill ha snö.. och jul. och barn.. mest av allt barn. snart. helst före skyltsöndag!
då vet ni vad som finns på min önskelista.

nu ska jag riva upp min karl!!

krockad


nu är det äntligen fredag! jisses vad härligt:-) eftersom m har gått kvällsvecka är han alltså ledig idag.. så vi har faktiskt fått lite saker uträttade. credz till oss!
lägenheten är stor städad, från golv till tak (min förtjänst), bilen är utrensad på allt skräp (det var ett tag sen mitt metspö användes...) och bilbarnstolen ditsatt, mest för att den inte får plats här hemma och sedan har även m tagit upp utemöblerna till förrådet och städat upp altanen (jag har bara tjatat i sisådär 2 månader) och varit på soptippen. plus att jag i skrivande stund håller på att tvätta pp våra vinter kläder som får komma fram nu och höstkläderna åker bort.
sen har vi haft besök av robba, angelika och lille alfred.. alltid lika trevligt:-)

jag har tjatat på att jag vill ha en tv i sovrummet hur länge som helt utan någon som helst framgång, trots att det står en och dammar i förrådet. men så igår så bar han ner den och satte in den i sovrummet.. gissa varför? jo för att han ska få spela sitt GOW2 på stortvn i vardagsrummet. aja, inte mig emot..  it's a win and win situation:-)

igår så var det någon som backade in i våran pärla.. han lämnade namn och telefonnummer på en lapp på rutan. efter en grundlig genomsökning kunde vi dock inte hitta någon skada. men jävligt bra stil att lämna en lapp. det finn alltså hopp för mänskligheten...
..... så var de det här med FK. har fått min havandekap beviljad, fick hem papper om begäran av utbetalning som jag skickat in. men inga pengar än.. fine, dom borde komma när som helst. så idag får jag hem ett brev där det står att jag måste skicka in en försäkran av något slag.. fanns massa olika alternativ. fattade jävlat noll så jag ringde upp och frågade vad dom egentligen ville ha.. hon på andra sidan luren var lika lost som jag. efter att jag runtkopplad visade de sig att jag skulle strunta i brevet. aja.
fick även tag i min barnmorska och vi bokade om tiden och båda ska nu hålla tummarna att jag lyckas hålla mig frisk till måndagmorgon kl.9. det ska vi väl klara!?! (peppar, peppar)
nu ska jag snöra mig i sängen och se lite tv, sen ska jag övertala m att det vore en exemplarisk dag för lite kinamat! oja..
ha en trevlig fredag!!

tvättdag


på beordran av systeryster kommer en liten uppdate:-)

har inte hänt speciellt mycket här på öm, vilat och sovit om vartannat. jag trodde att jag var en levande zoombie förra veckan.. men det är ingenting mot för hur orklös jag är nu. tror det beror på en kombination av att vara höggravid och dessa mediciner som jag måste äta fyra (!!!) gånger om dagen. hur som helst.. den lilla energi jag har, har jag använt åt att tvätta, tvätta och tvätta. tvättberget var utöver det vanliga.. i samma sväng så packar jag också bb-väskan. har dessutom bäddat spjälsängen.. lär däcka på soffan så fort jag slår mig ner.

imorgon ska vi åka och lösa ut babybasic-boxen och sen skulle vi visst hämta nå spel som m bokat.. och imorgon tror jag minsann att det är dags att bjuda m på en helt magnifik pizza som jag åt hos mamma och pappa. ja, sen ska jag fundera ut en riktigt bra farsdagpresent.. han ÄR ju faktiskt pappa.. för vi har ju faktiskt en liten bejsa,sen tycker jag han förtjänar att bli lite bortskämd mellan varven
....och på tal om den lille så verkar det inte räcka med att blockera sin mammas högra njure, det satsas på att knäcka några revben också!!!
nä, nu ska jag börja med maten.. plättar!

inlagd på sjukhuset


Ja, äntligen är jag hemkommen.. efterlängtat! har gjort hyfsat många tappra försök att mobilblogga från sjukhussängen men utan resultat, så fort jag skulle posta inläggen stängdes mobilen av. mycket mysko.
hur som helst åkte vi in i måndags för att jag hade en rätt rejäl blödning.. när vi kom upp på förlossningen kontrollerade dom och kunde konstatera efter ctgkurva och ultraljud att bejsan mådde finfint.. värre var de dock med mamma som hade feber, ömmade i rygg/mage, högt blodtryck, en infektion och kissade blod. så dom beslutade att jag skulle bli inlagd! fortsatte att kissa blod, så jag fick åka på röntgen igår som visade att min högra njure är blockerad, så den har nedsatt funktion. detta beror på att lilleman ligger och stryper flödet typ.. ärendet skickades vidare till njurspecialisten som skulle besluta om dom skulle öppna upp gången med en slang (jag besparar er ytterligare detaljer om ingreppet, för det lät inte mysigt). hur som helst, eftersom jag inte har haft speicellt ont och besvärligt så tyckte dom inte att det var värt att öppna upp med slangen, då detta kunde vara ganska besvärligt och skava. så jag har fått en massa mediciner som jag ska käka fram till nedsläpp och sen ska jag tillbaka på kontroll regelbundet, det första besöket om tio dagar.

nåja, nu har jag iaf invigt den snygga bbrocken (som jag inte skulle vilja påträffas död i men dom ändå duger på avdelningen). jag har invigt den inte allt för sköna sängen och förmodligen sitter inte mina höftkulor på samma plats där dom en gång satt..

summan av kardemumman: bb-väskan ska packas. omgående!


orklös


måndag idag vilket betyder att vi går in i vecka 37 idag.. vi har gått över 90% av graviditeten.. jag ser ljuset!!! det är konstigt, jag läser om blivande mammor som på slutet av graviditeten blivit helt galna och boat, hållt huset kliniskt rent och fyllt frysen med diverse bakverk och grytor.. och kan bara konstatera att jag verkligen är motpolen till dessa freaks. jag orkar knappt ta mig ur sängen och kammar jag dessutom håret är det en stor bedrift i sig. det mesta är klart, men än är det lite små saker som måste inhandlas, bb-väskan packas, sängen bäddas och lite små plock MEN det ska tas tag i, tids nog!!

idag har jag bara legat på soffan och bytt mellan datorn och tvn.. utan att ens ha en gnutta dåligt samvete. gjorde ett ryck och kollade igenom kyl och frys.. som förväntat fanns det inte mycket ätbart, bara pyttipanna, och det var jag verkligen inte sugen på. suck... vill någon ha middagssällskap ställer jag mer än gärna upp! att tro att markus skulle ha fyllt på kylen under veckan var ju överkurs, vi bor trots allt ihop och jag känner honom. ja, jag tar en banan och väntar på att någon vill utfodra mig.........

nä, nu ska jag hoppa i duschen OCH kamma håret:-) avslutar inlägget med en bild på kulan från vecka 35.







illa..


Gårdagen bestod av mys, vi varvade mellan hockeyn och Stjärnor på is. Somnade alldeles för tidigt för att vara en lördagkväll.. vaknade första gången kl 6 men steg inte upp förrens kring 9.. då för att jag hade världens förvärkar. Dagen har flytit på i ett väldigt lungt tempo, hade stora planer för dagen såsom att hänga upp tavlorna, hämta mitt babybasicpaket och köpa det sista till bebis, städa upp här hemma och boka tvätttid. Fick dock lägga ner dom planerna.. har haft ett jäkla tryck neråt hela dagen, speciellt mot ena ljumsken blandat med förvärkar och en jäkla värk i ryggen. Efter frukosten gick jag och la mig i sängen och steg ganska nyligen upp.. nu mår jag betydligt bättre men är fortfarande öm. Känns skönt att jag ska till barnmorskan på tisdag, för det var ruskigt obehagligt!

Annars så skar jag mig på rakhyveln.. över näsan. Jag råkade slå till mig på snoken med rakhyveln och duschen förvandlades till ett blodbad. Nu har jag ett ruskigt snyggt sår över hela näsan. Aja,det ska vara jag som lyckas med något sådant.

Nä, nu hade jag faktiskt tänkt röjja upp lite här hemma, packa upp min väska och vika undan lite kläder. Börja förbereda för väskan... man vet aldrig när den kan komma till pass! Sen blir det fortsatt mys på soffan:-) På återseende!

PS Jag skuttade (i mina tankar) av lycka när jag såg det vita täcket ute... aah, snö. som jag har väntat.....DS


november


Det har varit dåligt om uppdateringar den senaste veckan orsaken är att jag varit hos mamma och pappa och hälsat på sen i söndags. Men nu är jag alltså tillbaka i vardagen! Och inte har det blivit några barn heller..
Däremot är det äntligen november, som vi har väntat på den här månaden.. det betyder alltså att det är 29 dagar kvar.. föroppningsvis inte fullt så många.
Missade barnmorskan i måndags så jag ska dit på tisdag, har även fått min havandeskapspenning beviljad.. så det känns grymt skönt :-)
Nä, nu ska jag packa upp mina väskor och stuva in alla bebissaker sen ska jag krypa ner med min karl under filten.


Trevlig helg!


RSS 2.0