Ensam


För första gången sen Leo kom till världen är jag helt ensam. Mormor snodde med sitt barnbarn i vagnen och gick ut på en promenad till affären. Anna med familj är i backen och åker snowracer (viktigt!). Så jag sitter här hemma och bara njuter av lugnet. Hade även tänkt inta duschen för ett låååååångt och ostört besök innan dom hinner hem.

I lördags så döpte vi lillprinsen i stadskyrkan här i Piteå och det gick jätte bra. Leo var jätte duktig trots att han var dödstrött. Han hann till och med somna till i morsans famn. Efter cermonin bjöds det på smörgåstårta och fika hos mamma och pappa och Leo fick en massa fina presenter!!

Annars tror jag inte att det hänt så mycket faktiskt.. Ikväll ska vi ha systerkväll hos Tessan med lite vin och tillbehör. Det ska bli mysigt! Nä, nu ska jag göra det dagliga besöket på hemnet för att se om det dykt upp nått intressant. Sen ska jag ta en lång dusch och inta soffläge.

Ha en trevlig dag!!


morgonbestyr


Ja, herrejösses. Leo har inte riktigt förstått det här med semester.. att man ska sova länge. Idag väckte han sin mamma med en fontänspya exakt 07.18. Efter det var han skrämmande pigg och vägrade med andra ord somna om. Kan säga att det var en trött och sliten mamma som klädde på sig och steg upp. Efter  9 somnade prinsen om (jag sövde honom i vagnen) och jag passade på att ta en dusch.. Han i princip bara blöta ner mig så tog han ton och testade lungkapaciteten. Och den var på topp vill jag lova! Så det blev en snabbdusch, kan känna att jag har balsamrester kvar i håret... Har även hunnit äta en macka. Härnäst ska jag ge en hungrig kille mat, plocka ur diskmaskinen, hänga tvätten och sminka mig. Jag tycks inte ha tagit in på hotell, snarare arbetsläger.;-) (skämt å sido) Sen ska jag och Erran ta en lunch på stan.Det är efterlängtat!
Better get going!

"......när jag bara rullar fram"


 

Inläggen lyser med sin frånvaro.. Jag vet att jag måste förbättra mig. Men den senaste veckan har jag faktiskt prioriterat sömnen då jag har varit stendöd. Så när Leo sovit middag, har jag gjort honom sällskap. Kan ju bero på att jag inte stigit upp före 10 en enda morgon på flera månader.. Nu däremot vaknar jag till en jollrande bebis kring åttasnåret varje morgon. Och ja, tack.. jag VET vad som komma skall.. jag kan räkna 08 som världens sovmorgon. Nåja, en stadig kaffekopp och man är nästan som människa igen:-)

 Idag lämnade jag Leo liggandes på rygg i soffan medan jag hämtade en kaffekopp, och när jag kom tillbaka så ligger han på mage! Det kändes som världens sammanträffande.. Men bara kort därefter så rullade han över på mage.. igen. Så kankse har han fått in tekniken. Dessutom har han lite hjälp av att soffan lutar lite, så han har lite nedförsbacke. Men ändå! Våran stora kille.. Var ju tvungen att dokumentera det hela.







Imorgon åker jag och Leo hem till mamma och pappa. Så kommer Markus på Lördag. Sen hade jag och Leo tänkt hyra in oss hos mamma och pappa till torsdag nästa vecka. Min syster med familj är nämligen här uppe och hälsar på:-) Plus att Markus jobbar 12-23 så det passar helt strålande! Nåja, nu hade jag tänkt hinna dricka en kaffekopp innan lillhjärtat vaknar till liv. Som ni förstått är det ganska livat när han är vaken;-) Våran stora kille!!

Are you fucking shitting me?!?!


Efter att ha bekämpat världens värsta influensa tog jag mig ur det hela med livet, nätt och jämnt, i behåll. Efter att ha varit på stan och fixat lite inför det stundande bröllopet (som ägde rum i lördags) var jag mera död när jag landade på soffan.. Jag började (än en gång) få världens frossa och febern var ett faktum några minuter senare. Sen när jag skulle sätta mig upp kunde jag ganska snabbt konstatera att febern inte berodde på någon efterlevande influensabakterie, utan snarare MJÖLKSTOCKNING. Det gjorde SÅ fruktansvärt ont och när jag kände efter så var jag helt knölig... Jag trotsade febern och stockningen (som fortfarande kvarstod trots åtskilliga timmar i duschen) ochve begav oss på bröllop i lördag och efter bröllopet åkte vi till Robba och Angelika och Alfred. Där vi käkade, surrade och drack (jag = cola). Det var trevligt.. Och jag ramlade i bokstavligen i säng när vi landade hemma på Östra malmgatan 02.54..

I natt har Leo sovit riktigt dåligt och oroligt, tror det har att göra med att han inte är riktigt kry.. för han är väldigt gnällig! Nåja, ska passa på att slå i gång en tvättmaskin medan han har ro att ligga och gymma och kan roa sig själv.

Ha en trevlig måndag... Och missa för guds skull inte Familjen Annorlunda klockan 20.00 på tv4 ikväll. :-)

influensan


Nu är det ett tag sen jag skrev, närmare bestämt en vecka.. Har dock inte hänt sådär jätte mycket här hemma.
Det hela började med att Markus vart sjuk i slutet av förra veckan och jag retade han till döds för att han var en sån jäkla vekling.. För jag blir ju ALDRIG sjuk. Nä.. Under lördagen började jag få ont i halsen och kände mig konstig i kroppen.. Tog tempen men hade ingen feber, så jag gick och la mig i sängen. När jag låg i sängen började jag frysa så jag skakade och en timme senare hade jag 40graders feber.Den beryktade influensan har nått mig också. Så jag har legat mer eller mindre däckad fram till idag då jag faktiskt känner mig ganska kry (!).  Och i allt detta så blev ju också lilleman sjuk.. febrig och förkyld. Kan säga att det har INTE varit ett par roliga dagar. Men som bekant är det ju bara att bita ihop!
Imorse var jag på efterkontrollen och det gick bra. Men eftersom jag råkade nämna att jag fick tillbaka mensen efter 6 (!!!!!!) veckor (jag undrar just vad jag har gjort för att förtjäna det.......) tyckte hon vi kunde vänta med att sätta in spiralen till nästa mens. Fan tyckte jag.. det skulle ha varit så skönt att få det gjort. Men det skulle inte vara lika obehagligt och skulle krångla mindre. Så jaja.
Så måste jag ner på stan en sväng.. Markus måste ha en skjorta till imorgon, vi måste köpa ett kort och jag måste förbi Johanna så hon får klippa till min lugg! Nä, nu ska jag ta tag i hemmets förfall.. det är sjukt hur här ser ut.




utmaning


Jag har blivit utmanad av Maria..Utmaningen går ut på att man ska öppna den fjärde eller sjätte bildmappen och välja den fjärde eller sjätte bilden lägg upp och skriva en liten kommentar om den. Men eftersom jag är så givmild lägger jag upp båda bilderna! So, here we go:



Den första festen på det nya året (-08) i våran nya lägenhet. Jag var ganska på (rödvins)fyllan:-) i famnen har jag knähunden Nova. Behöver jag säga att hon är nåå mysig?




Nästan hela la familia:-) Lilla julafton hemma hos mamma och pappa.(-08) Från vänster: Markus med lilleman i famnen, Rasmus, Fredrik, min stora syter Anna, min stora-stora syster Terese med Wilma i knät. Hugo, mamma och så Malva. :-)


Jag utmanar:
Stina (lillstinas.blogg.se)
Angelika (angelpuss,webblogg.se)
Aina (Ainaaa.blogg.se)

Jag väntar med spänning;-)


Idag så kom mamma hit och vi gjorde ssschtan.. :-) Jag och Leo kom hem med fyra påsar, en till mig och tre (!!) till lillprinsen.. och detta utan att ha behövt upp med plånboken en enda gång. Jag och Leo har tur som har världens bästa mamma/mormor!! Efter att vi lunchat på M&P släppte vi av mamsi på busstationen och fortsatte hemöver. Här hemma har det inte blivit många knop gjorda..

Sen måste jag få gratulera FK.. Ett samtal till FK avslöjade att markus pappapengar finns på kontot på tisdag. Det tog bara 5 veckor, inte illa pinkat! :-) Och eftersom det var bra mycket mer än vi trott kan vi (läs; jag) klicka hem babygymmet.. med detsamma. Och ändå kan vi lägga undan en hel del till sparkontot :-) prefekt!

Jag får avsluta med att lägga upp lite nya bilder på lillprinsen:







Ha en trevlig fredagkväll! :-)

bildbehandla

Som den obotliga romantikern Markus är bjöd han mig på middag från JV.. Bestående av ett flottigt Ostmål. Men gott vare!! Sitter nu och dricker en kopp kaffe och har precis trixat klart med en bild i Photoshop. Tänkte höra om nån har testat framkalla bilder som är behandlade i Photoshop? Jag har ju (försökt) ta bort armen från bilden.. och som den amatör jag är blir det kanske bara pannkaka av hela bilden om jag framkallar?

Ska dricka upp mitt kaffe och sen ta tag i städningen.. på riktigt. Så jag hinner klart till Semestersvenskar.









HMMM..


Igår ringde det en dam från spec.gyn (!!) på sunderbyn.. När hon presenterades så stannade nästan mitt hjärta. Hann tänka "Vad i helvete....". Dock så ringde hon bara för att säga att jag skulle ringa till Stadsvikens vårcentral och boka tid för att ta nå blodprov inför undersökningen av njurarna..  Nåja, det är ju inte så farligt.
Och idag kom kallelsen om att jag skulle på röntgen för att kolla njurarna. Med kallelsen fanns en bifogad information om hur jag skulle förbereda mig inför undersökningen.. Hämta ut nå tabletter och en kräm på apoteket (?) som ska tas före undersökningen.. Medicinen hette nånting med Toilax...... Och man behöver ju inte direkt vara hjärnfysiolog för att lista ut vad det är för en medicin och vilken effekt den har..............................
Dessutom strikta ordinationer på vad jag fick och inte fick äta 3 dagar före undersökningen. Och just nu mina vänner, känns inte en stasad njure sådär jätte farligt. För det här verkade inte vara det minsta mysigt.................

Anna, står du fast vid beslutet att donera mig din ena njure??? :-)

bästa boken om mig


Måste bara börja med en gratulation till mig och M det är nämligen våran 3års dag idag:-) Tre helt fantastiska och underbara år som har resulterat i världens finaste lilla kille, som förövrigt har tagit en lååång sovmorgon och ligger och sussar än. I natt har han ju faktiskt sovit i sin egna säng:-) Ska bli stenhård på att lägga han där.

Leo låg i våran säng och kollade på när jag höll på att renbädda i hans, så slog jag på hans sängmobil.. Tidigare har han inte varit de minsta intresserad och han har varit rädd för ljudet. När melodin gick i gång sken hela han upp i världens leende. När jag flyttade över han till sängen upptäckte han ju även kaninerna som snurrade.. Och som han skrattade! Han verkligen älskar ljud och rörelser och pilla på allt från pappa till tvdosan till babygymmet. Och för två veckor sedan var han jävlat totalt ointresserad. Tänk vilken upptäckarlust som väcks på bara några dagar...
Är mer övertygad än nånsin att han bara kommer älska ett babygym som har både ljus, melodier, prassel, speglar och filurer att dra i.. Ska kolla hur utbudet i stan ser ut, annars så ska jag beställa ett från nätet!

Tog mig även i kragen igår och beställde "Mitt-första-år-boken" som jag suktat efter sen länge.. Den är så överlägsen dom andra på marknaden (tyvärr även priset).. Nu väntar vi bara på att den ska dimpa ner i brevinkastet:-)

Nä, jag tänkte hinna ta mig en kaffekopp i lugnan ro innan prinsen vaknar till liv och duty calls. Idag måste här städas.... men det får nog vänta till M kommer hem frå jobbet.



Fotbollslag

Var det någon som missade Familjen Annorlunda? Här satt vi bänkade. Det konstaterades även att Leo skulle få syskon, mååååååånga syskon. Markus tyckte 3 barn.... Jag tyckte MINST tre barn.. till.

Lilleman har börjat vara vaken om dagarna, när han somnar sover han bara 10-20min och så vaknar han igen. Men å andra sidan somnar han då för natten innan 20... Guldvärt! Även om han har en tendens att bli lite grinig och knorrig innan han blåser ut ljusen.

Nä, nu ska vi också gå och lägga oss. Imorgon står tvätt på schemat, Leo lyckades ju kräka ner sin overall.. och halva sin garderob för den delen. Sen ska vi åka och handla!

GOD NATT!


Sussar med snutte

Efterlysningar


Jo, vi har torsk.... med vi menar jag Leo. Med torsk menar jag svampen inte fisken, inte på tallriken utan i munnen. När vi har rett ut det.. Är det någon som vet hur ofta man bör pensla med mineralvatten?
Annars så är Leo hur go som helst. Och han verkligen äääälskar att ligga och träna i babygymmet. Så jag ska klicka hem ett från Tiny Love i tyg. Är det någon som vet nån bra sida på internet?

Blev en massa efterlysningar idag:-)



Avslutar med lite nya bilder på våran sötnöt!

















utvilad.......


ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅH. Jag kan INTE sova. Nu har jag varit vaken sen 04. Vridit och vänt mig så jag fått skavsår. Då tänkte jag att det var dags att stiga upp. Fortfarande lika pigg, kanske lika bra eftersom jag vet att det vankas mat inom en timme eller två.

Vad jag inte visste tidigare var att när Leo somnade 19.30 igår var det för natten... Hur skönt är inte det? Han har somnat för natten innan 23 de senaste 4 dagarna. Det är ett kliv i rätt riktning. Dock inte i sin egen säng (men det är en annan historia).
Med det menas att jag och M har kunnat ha kvällen för oss själva och passat på att mysa riktigt ordentligt. Så efter middagen, som för övrigt var HUR god som helst, såg vi en film.. Den första filmen sen Leo kom till världen, det blev Seven Pounds.. Den var grym. 

Annars har jag nog inget annat att dela med mig av.... Fan för att ha ungar som sover såhär bra;-) 

RSS 2.0