Feber


Leo har feber så jag ska vadda halv dagen sen åker jag och jobbar lite middag. Känns skönt att inte tappa allt för många timmar...
Misstänker att febern beror på vaccinet han tog för inte så länge sedan. Man kunde visst få hög feber, vilket han har. Dessutom är han trött. Jätte trött. Och äter knappt något. Imorse fick han iaf i sig vällingen!
Lite trist att han missade sin sista dag på dagis. Han som stormtrivs där!
Det är fortfarande lite oklarheter kring vilken avdelning Leo ska gå på till hösten. Om det bli småbarns- eller mellanbarnsavdelningen. Men vi måste ju åka dit och hämta alla grejer så vi skulle få veta då.

Nu har jag en helt sjuk hemlängtan!!! Vilken turatt vi åker imorgon. Sen stannar jag och Leo några extra dagar och myser med mamma (eftersom pappa och markus jobbar). Det ska bli härligt!!!

Nu ska jag göra någon nytta. Leo sover än (!) Fast då har han varit gode så tjorvig i natt... Men det får man vara när man är sjuk!


Voila!

Vet inte om jag nämnde att jag var med i en plåtning för några veckor sedan? Här är iaf en del av resultatet. :-)


 





Mua: Josefine Waara
Foto: danielphoto
(kläder från carlings & skor från skosöder)


glada besked


Justjafan. Jag glömde ju dela med mig av min lycka. Vi har sålt lägenheten!!! Så den 1 augusti blir vi bostadslösa. Och hujedamej vad jag är glad över det!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Leoskryt


Till farmor,

Leo han pratar mest hela tiden nu. Alltid ska han ha sista ordet. Mycket är bara skitsnack, men det kommer mer och mer ord. Han äter gärna pizza (fast han gillar det inte), plättar och "korjv" enligt han själv.
Han går numera flera gånger dagligen på "påtan" (pottan) där han pissar eller bajsar. Ibland springer han till toalett dörren och skriker "pissa" eller så frågar man om han råkar vara kiss- eller bajsnödigt. Han sitter gärna på pottan och filosoferar en stund och man vet att han har uträttat sitt behov när ett stort leende spricker upp i ansiktet och man ser hur stolt han är över sig själv. Självklart ska avfallet och inspekteras in i det minsta (men han börjar förstå att man inte får röra).
Han pratar ofta om faster "Atti" och farbror "jåjjy", om "mommo", "moppa", "fammo" och "faffa". Dessutom pratar han om "Babo" (fröken på dagis).
Han älskar I drömmarnas trädgård och kan surra om Makka-pakka en hel dag.
Han är fortfarande väldigt morgonpigg, vilket hans föräldrar inte alltid är. Men han har hittat ett sätt att jaga upp dom (sin pappa). Antingen så målar man på tapeten, eller så bajsar man och tar av sig blöjan själv. Då vaknar pappa med all säkerhet till. Då Leo står vid sängen med blöjan i handen alldeles nerkladdad i skit och säger "böja, bajsa".
Efter en period av gråt vid lämningarna på dagis har det nu vänt. Vi hinner knappt innanför dörren innan han vänder sig om och vinkar och säger "Hä då". På dagis har han dessutom slutat helt med tutten.
Hemma vill han gärna ha den, men bara när han ska sova. Och när man påpekar att det är sovdags, då rusar han in på toaletten och säger "bosta" (vilket betyder borsta tänderna). Sen sitter han på pottan. Sen hämtar han två tuttar och springer i säng.
Sen är han världens gulligaste unge. Som har blivit så stor! Vi längtar verkligen tills vi ses igen i sommar. Så du får se själv med egna ögon vilken stor, förnuftig, klok unge han har blivit!!!!!

Många kramar


great news


Idag har det varit fullt upp, känns det som.

Morgonen började 05.22 (jag var väl i säng efter 1 nångång).Jag blängde på markus och frågade om det var han som hade väckt näktergalen. Men tydligen inte! Iaf så låg vi kvar i sängen och kollade på bompa (när det började) och sedan gjorde vi välling och förflyttade oss till soffan där jag hamnade i ett riktigt soffkoma. Vid niotiden, i takt med att Leo rivit halva inredningen vaknade även jag till liv efter några kaffekoppar.
Lite senare under dagen kom lille Alfred över och lekte med mig och Leo medan hans föräldrar ägnade sig åt viktiga grejer :-) Det var iaf jätte kul och vi hoppas på att få rå om Alfred någon mer gång snart!!!

Sen mötte vi upp pappa på dagis och hade utveckligssamtal. Det gick jättebra! Jag trivs verkligen med Leos förskola, hela verksamheten och personalen. Dom är guld!

Vi har även fått, förhoppningsvis, goda nyheter och kanske är det något jag kan dela med mig av inom en snar framtid. Tiden får utvisa. Vi håller alla tummar och tår!!

Nu ska jag surfa vidare. Blir en tidig kväll ikväll, imorgon cyklar vi till Tuna och spenderar dagen med Geka och Alfie :-)

Today


Idag kom det. Det jag väntat på så länge. -"Men gud så förbaskat söt. Är det en tjej?" Jag svarade lite artigt att "Nee, det är en liten kille". Men hon hade då ingen skam i kroppen för hon fortsatte at referera till "hon" hela samtalet trots att jag la betoning på HAN när jag besvarade henne. Nåja, jag skyller allt på Markus. Leo har ju faktiskt en knallröd cykelhjälm med sjöstjärnor..Den kanske inte är så maskulin... Jag intalar iaf mig själv att det var det som förvirrade henne.

Hela denna scen uspelade sig iaf utanför bvc. På bvc däremot gick det över förväntan. Han fortsätter att vara en lättviktare, men följer sin kurva helt exemplariskt. Han klarade alla hennes "tester" och rabblade ord på löpande band. Sen pekade han ut alla kroppsdelar som hon frågade och tog vid där hon slutade. Han briljerade verkligen!
Iaf så stötte jag på min gamla barnmorska som jag hade undertiden jag var gravid, som gick på mammaledighet i samma veva som jag fick barn. Iaf så kom hon och kramde mig och gratulerade mig och undrade hur det var med njuren. Kan ni tänka er, efter 1,5 år så känner hon igen ett ansikte?!

Nu är jag ledig i två dagar. Imorgon ska jag ha hand om världens finaste lilla Alfred ett par timmar och sedan ska vi iväg på utvecklingssamtal på förskolan. Spännande!!


Såklart


Vi fortsätter den här trenden, eller hur?

Jo, herregud. Lilla Leo Lampinen har nu några dagar i rad vaknat före 05. Det här är alltså mitt i natten. Vet ni vad han säger? Bompa. Han ska se bompa. Samma visa imorse... Han surrade om Bompa och jag fick förklara att bompa sover. Så då slog han på tvn själv och hamnade framför Dr Phil. Det gick det med.... i väntan på Bompa. Det bästa han vet just nu är, I drömmarnas trädgård. Han sitter och skrattar, klappar händerna och förklarar för mig vad som händer.
Denna morgon så åkte mamman till jobbet och pappan låg kvar i sängen, och halvsov. Vad gör våran son, våran lilla konstnär. Jo, han hittar sig en bläckpenna och börjat utöva sin talang. På väggen. I sovrummet. På fondväggen av alla väggar. Som för det första är tapetserad på bredden och för det andra var sviiiiiindyr. Hans konst går verkligen inte att missa. Han har målat på bra. Det var just det han sa när han väckte sin far "mååååna". Och så kluddrade han lite till. Suveränt. Vi har visning i morgon. Jag undrar just om det ser knasigt ut att hänga upp en affisch eller en tavla..... eller kanske ett skyke? Inte verkar det väl misstänksamt....

Efter jag slutat jobba åkte vi hem och firade pappa som fyllde år. Det bjöds på middag och tårta. Svin gott!!
Nu ska jag däremot hoppa i duschen och sen gå och lägga mig.





Long time no seen



Det var onekligen evigheter sedan jag uppdaterade min närvao här, så jag ska ge det ett försök.

Sommaren kom, men gav sig av lika fort. Solen gör entre men termometern visar inte mer än 12 grader.. Det är ju ruggigt kallt! Det är semester- och studenttider och temperaturen visar fortfarande bara 12 grader. Hur tänkte du nu fru Gud? En morgon, när jag hade (lite väl) bråttom hann jag bara glutta ut genom fönstret och kunde konstatera att det var strålande sol, snörde jag på mig sandalerna och cyklad i väg mot jobbet. Mina fötter var blå (!) när jag kom fram. Som isklumpar. I juni (!).
I stan är allt som vanligt, motvind hela förbannade tiden. När det inte spöregnar förstås.

I hemmet är allting som vanligt, fast ungen bli större. Hela tiden. Han växer för var minut som går. Och jag kom just på att han idag på dagen blir 18 månader. 1,5 år. Det känns som jag har blivit bestulen på 18 månader. Herregud, det var ju nyss han kikade ut, slemig och bucklig. Nu springer han runt, han pratar så man förstår honom och han har en alldeles egen vilja.
Prinsen har haft en kanonhelg med sin mormor och morfar på stugan. Där har all vaken tid spenderats ute på den enroma gården. Han har fått åka traktor, tömma uppfarten på grus, och grävt i mormors rabatter. När dom kom och lämnade tillbaka honom kom det en tår och ett raseriutbrott. Han skulle minsann inte åka hem!! När dom kom och hämtade honom å andra sidan vinkade han glatt av sin mamma och tog mormor i handen.
Föräldrarna då, ja vi har arbetat och slitit ihop till födan i helgen. Så ett enormt stort tack utlyses till världens bästa mormor och morfar som har tagit (lite för väl) hand om prinsen!!! Ni ska ha en guldstjärna i himlen!!





Storkusinerna



morsan och svär över att hon fortfarande, 1,5 år efter min
födelse, är körkortslös.



Nu ska jag hopppa i duschen och sedan börja grädda våfflor till mina sovande prinsar. Ikväll blir det SATCmys med Stinkan. Hej så länge!

RSS 2.0