Leoskryt


Till farmor,

Leo han pratar mest hela tiden nu. Alltid ska han ha sista ordet. Mycket är bara skitsnack, men det kommer mer och mer ord. Han äter gärna pizza (fast han gillar det inte), plättar och "korjv" enligt han själv.
Han går numera flera gånger dagligen på "påtan" (pottan) där han pissar eller bajsar. Ibland springer han till toalett dörren och skriker "pissa" eller så frågar man om han råkar vara kiss- eller bajsnödigt. Han sitter gärna på pottan och filosoferar en stund och man vet att han har uträttat sitt behov när ett stort leende spricker upp i ansiktet och man ser hur stolt han är över sig själv. Självklart ska avfallet och inspekteras in i det minsta (men han börjar förstå att man inte får röra).
Han pratar ofta om faster "Atti" och farbror "jåjjy", om "mommo", "moppa", "fammo" och "faffa". Dessutom pratar han om "Babo" (fröken på dagis).
Han älskar I drömmarnas trädgård och kan surra om Makka-pakka en hel dag.
Han är fortfarande väldigt morgonpigg, vilket hans föräldrar inte alltid är. Men han har hittat ett sätt att jaga upp dom (sin pappa). Antingen så målar man på tapeten, eller så bajsar man och tar av sig blöjan själv. Då vaknar pappa med all säkerhet till. Då Leo står vid sängen med blöjan i handen alldeles nerkladdad i skit och säger "böja, bajsa".
Efter en period av gråt vid lämningarna på dagis har det nu vänt. Vi hinner knappt innanför dörren innan han vänder sig om och vinkar och säger "Hä då". På dagis har han dessutom slutat helt med tutten.
Hemma vill han gärna ha den, men bara när han ska sova. Och när man påpekar att det är sovdags, då rusar han in på toaletten och säger "bosta" (vilket betyder borsta tänderna). Sen sitter han på pottan. Sen hämtar han två tuttar och springer i säng.
Sen är han världens gulligaste unge. Som har blivit så stor! Vi längtar verkligen tills vi ses igen i sommar. Så du får se själv med egna ögon vilken stor, förnuftig, klok unge han har blivit!!!!!

Många kramar


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0